quilindschy-hartman

Nieuws

"Als we een hoog niveau willen aantikken, kunnen we niet zo makkelijk goals weggeven"

Dennis

Quilindschy Hartman won vanmiddag met 4-2 de uitwedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior. De linksback is blij met de drie punten, maar baalde na afloop dat de score niet hoger was uitgevallen. Ook toonde hij zich kritisch op de wijze waarop tegendoelpunten worden geïncasseerd.    

“We scoren te weinig. Tegelijkertijd is het positief dat we toch vier keer scoren, ondanks dat we zoveel kansen missen”, zo vertelt Hartman op de afsluitende persconferentie. Voor rust misten zowel Quinten Timber als Santiago Giménez voor open goal, waardoor beide elftallen met 1-1 de rust in gingen. Volgens Hartman waren de gemiste kansen in de rust geen thema in de kleedkamer en was er geen angst dat het deze middag verkeert af zou kunnen lopen. “Het is niet de eerste keer dat we niet voorstaan in de rust, of met slechts een kleine marge. We hebben voornamelijk de tijd gebruikt om het anders neer te zetten. Wat we moesten doen om nog meer kansen te krijgen, niet zozeer om de gemiste kansen.”

Ergernis om tegengoals
De linksback had zich tijdens de wedstrijd wel geërgerd aan de manier waarop Excelsior in staat werd gesteld te scoren. “Zonder op personen in te gaan, zijn dit dingen die ons niet mogen overkomen. Als we het niveau willen aantikken dat we willen, kunnen we niet zo makkelijk kansen en zelfs goals weggeven. Daar was ik pissig over.” Volgens Hartman krijgen de Rotterdammers te veel doelpunten tegen. “Vaak ook goals die we hadden kunnen voorkomen. Daar moeten we aan werken. Had kan niet zo zijn, dat zij door een balletje breed direct voor de keeper staan en wij een goal tegen krijgen.”  

“Uiteindelijk zijn we blij met drie punten”, zo blikt Hartman terug op de gewonnen wedstrijd. “We hebben bij vlagen goed gespeeld. Ik hoorde van een paar jongens van Excelsior dat zij deze tegenstand nog niet eerder hebben meegemaakt dit seizoen. Dat zij toch onder de indruk waren hoe wij spelen. Dat is iets wat we mee kunnen nemen en als we dan minder stomme foutjes gaan maken, dan ziet het er goed uit.”

Atlético Madrid
De belangrijke Champions League wedstrijd van komende dinsdag tegen Atlético Madrid had volgens Hartman geen invloed op de voorbereiding van de stadsderby. “Dit was de belangrijkste wedstrijd. We hebben in de Eredivisie weinig marge meer om iets te laten liggen, dus dit was een hele belangrijke. Ik en een paar andere jongens weten hoe mooi het kan zijn als je succes haalt in Nederland. Dat wil ik heel graag nog een keer.”

Met de drie punten van vandaag op zak gaat de focus nu wel op aanstaande dinsdag. “Vanaf nu is Atlético het belangrijkste. Daar heb ik heel veel zin in. Een wedstrijd die gewonnen moet worden”, zo besluit de linkerverdediger.

Delen

Reacties

Grr..Ik dacht dat Justin Bijlow de beste keeper van Nederland wil worden of zijn. De manier waarop hij schutterde bij de eerste tegengoal, draagt hieraan echter niet bij. Ik weet het: De beste stuurlui staan aan wal, maar in dit geval had hij gewoon naar de bal moeten duiken. Dit is natuurlijk ook geen garantie voor een goed resultaat, maar het oogt zeker een stuk professioneler. Ook is het uitkappen van spelers levensgevaarlijk. Tegen Excelsior kan het nog net (hoewel ik anders had gereageerd als dit punten zou hebben gekost!!), maar Atletico en PSV zijn toch echt andere koek.
Hoe is het mogelijk dat Gimenez die enorme kans miste... Uiteindelijk maakt hij een hattrick (de mazzel van de derde kan worden weggestreept tegenover de bal op de lat van Timber), dus niemand kan klagen.
De afwerking zal de komende wedstrijden echt beter moeten, maar dat weet iedereen wel.
Er zijn dit jaar twee CL-plekken te verdelen dus laten we zorgen dat we minimaal tweede blijven. Wel verwacht ik zondag een boeiend gevecht met een positief resultaat.
Of topic..
Twente krijgt rood op verzoek vd VAR dus de scheids is eigenlijk een niets van betekenis zijnde figurant die niet zelf kan inschatten welke kaart hij moet geven. Waarom loopt hij er dan nog?
De VAR mag zich over veel situaties niet uitspreken.
Nou das mooi meegenomen dan voor de genen die het meest te verteren hebben.. Competitievervalsing nu zelfs met VAR?
Nou dan word 020 ook weer kampioen want dan is hun 'Lucky Ajax' corruptie ook weer terug.