tsoungui

VK Sportphoto

Nieuws

Antef Tsoungui: "Feyenoord 1 is absoluut een doel"

Van de redactie

Antef Tsoungui maakte in de voorbereiding en eerste twee duels in de Keuken Kampioen divisie direct indruk bij FC Dordrecht. De van Feyenoord gehuurde verdediger scoorde bij zijn debuut in de KKD. Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt de 20-jarige centrale verdediger over zijn carrière tot nu toe en toekomst.

Trainer Michele Santoni van FC Dordrecht is duidelijk. "Als er een speler uit het huidige samenwerkingstraject Feyenoord 1 zou kunnen halen, dan is hij wel nummer één", sprak de trainer lovend over Tsoungui, een van de vier Feyenoord-huurlingen in Dordtse dienst.

Tsoungui doorliep de jeugdopleiding van Chelsea en Brighton & Hove Albion FC. "Ik heb sterke herinneringen aan mijn tijd bij Chelsea, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in hoe ik over voetbal denk. In de academie moet je er als jeugd altijd staan, wedstrijd na wedstrijd. Met de verwachting dat je altijd wint. Als jeugdspeler heb ik zoveel bekers gewonnen, omdat het moeten winnen altijd er als het ware ingehamerd is.”

"Dat heeft zich voortgezet bij mijn volgende club Brighton & Hove Albion FC, waar ik op het juiste moment kwam", aldus Tsoungui. Bij Brighton speelde de jonge Belg één wedstrijd in de hoofdmacht in het League Cup-duel bij Cardiff City. "Eén van de momenten waar ik het meest trots op ben. Nadien heb ik te maken gehad met blessures, werd ik voorbijgestreefd door andere spelers en dacht ik dat dit niet mijn juiste pad was. Het afgelopen seizoen heb ik even in België vertoefd bij Lommel SK, maar door misverstanden is dat maar heel kort geweest en een week later gebeurde het best denkbare: ik werd opgepikt door Feyenoord, tekende een contract voor twee jaar en werd verhuurd aan FC Dordrecht."

Bij FC Dordrecht maakt Tsoungui een uitstekende indruk. "Ik probeer altijd vooruit te kijken in plaats van opzij of achteruit en de oplossing naar voren te vinden in plaats van een risicoloze pass in de breedte. Dat is de stijl waar ik van houd, risico in mijn spel leggen."

Feyenoord één is een doel voor de 20-jarige centrale verdediger. "Het platform dat gecreëerd is met de samenwerking is geweldig. Of Feyenoord 1 haalbaar is? Je moet altijd groot denken én geloven. Alles kan gebeuren. Het is absoluut een doel. Maar nu voel ik me Dordtenaar. Zeker na die eerste goal tegen NAC Breda. Het was geen typische Antef-goal, maar ik wil niet te ver vooruitlopen, ik heb nog maar een paar wedstrijden voor FC Dordrecht in de benen."

Delen

Reacties

Mooie ontwikkeling, nu een jaar hard werken en wie weet!
Dankjewel vida hahaha man wat een wedstrijd zagreb eruit aek door!
Zitten we nu ff niet op te wachten leuk voor die jongen best zeer koud avondje🤣🤣
Leef jij op de noord pool??
Ik zit buiten en het is bloed heet