arne-slot-volendam

VK Sportphoto

Nieuws

Arne Slot licht basiself tegen Sparta en blessure Gimenez toe

Van de redactie

Feyenoord begint zondagavond zonder topscorer Santiago Gimenez, Quinten Timber en Gernot Trauner aan de stadsderby in De Kuip tegen Sparta. Trainer Arne Slot moest een aantal wijzigingen doorvoeren aan zijn basiself. Thomas Beelen, Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki starten in de basis tegen de Spartanen.

Arne Slot lichtte zijn keuzes toe tegenover ESPN. "Elke wedstrijd voor ons is superbelangrijk. Hij is er niet lang uit. Hij had in de eerste helft tegen AZ thuis het gevoel dat het steeds meer opspeelde. Hij heeft heel veel grote wedstrijden achter elkaar moeten spelen. Hij is nu misschien iets overbelast", aldus Slot over de ontbrekende Gimenez die dus rust krijgt.

Eerder werd aangegeven dat Trauner niet altijd meerdere wedstrijden in de week kan spelen. Toch had die keuze om hem afgelopen woensdag tegen AZ gewoon te laten starten niets te maken met de blessure die hij opliep. "Je moet een beslissing nemen aan de voorkant. De reden dat hij niet meerdere wedstrijden per week speelde, had met zijn knie te maken. Dat wordt goed in de gaten gehouden. Het probleem nu was een andere spier. Dat hebben we niet aan zien komen en dat is jammer."

Nieuwkoop speelde de afgelopen wedstrijden op de rechtsbuiten-positie, maar zal tegen Sparta genoegen moeten nemen met een plek op de bank. "De momenten dat hij speelde, speelde we tegen tegenstanders die heel goed kunnen opbouwen en die heel lang aan de bal willen blijven. Ik vind over het algemeen dat we de bal snel terug willen hebben, dus moesten we veel druk zetten. Dat kan Bart als geen ander. Vandaag spelen we tegen een tegenstander die vermoedelijk meer terug zal zakken. Dan verwacht je dat je veel de bal hebt en gaan we voor een buitenspeler die een actie man maken en in de een-op-een kan domineren. Dat kan Yankuba Minteh normaal gesproken."

Delen

Reacties

Beelen gewoon weer solide en zekerheid uitstralend, had niet veel te doen maar speelt de bal meer vooruit als trauner, dat was me al eerder opgevallen
Voelt een beetje als tussenjaar
Toch nog veel rek in het eftal.
En je kan nog flink investeren al heb je ook ene leegloop in de zomer

ASRoma winnen en je hebt al een zeer geslaagd seizoen.
Allemaal pal achter ons aller Feyenoord……