slot

Foto: VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Transfers

Arne Slot verlengt met één seizoen bij Feyenoord

FeyenoordTM

Feyenoord heeft middels een nieuw contract de verbintenis met Arne Slot met één jaar verlengd. De 43-jarige hoofdtrainer heeft daardoor tot medio 2025 een verbintenis in De Kuip.


In februari van dit kalenderjaar werd het contract van Arne Slot al met een jaar verlengd tot 2024, doordat de club de optie in zijn contract lichtte. Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft aan dat het lichten van die optie voor beide partijen vooral een opmaat vormde voor verdere gesprekken over een gezamenlijke toekomst. ‘In Arne zien we de juiste man om het eerste elftal de komende jaren te blijven leiden. Hij heeft op meerdere vlakken aangetoond een vakman te zijn en zowel op de korte als lange termijn grote ambities te koesteren met een werkwijze waarmee hij het maximale uit zijn elftal weet te halen. Daarvan hebben we het afgelopen seizoen al het nodige resultaat gezien. Nu is het zaak om de volgende stappen te zetten op de al ingeslagen weg. Een weg die we met veel vertrouwen samen met deze trainer bewandelen.’

Arne Slot licht op zijn beurt toe waarom hij zich voor langere termijn aan de club verbindt: ‘Het onverwacht snelle succes van afgelopen seizoen sterkt me in de gedachte dat onze aanpak in Rotterdam goed kan werken. Dat ik dat hier kan doen met een kwalitatief sterke staf en uitstekende faciliteiten, ervaar ik als een voorrecht. Bovendien voel ik dat zowel binnen de club als bij de aanhang veel waardering is voor ons werk, niet alleen vanwege de resultaten maar vooral ook wat betreft de ontwikkeling van spelers en de aantrekkelijke, aanstekelijke manier van spelen waar de supporters zichtbaar van genieten. We hebben vorig jaar mooie stappen gezet op de nieuwe weg die Feyenoord is ingeslagen,’ vervolgt Slot.

‘Na het vertrek van meerdere spelers ligt er nu de grote uitdaging ook voor komend seizoen weer te komen tot en bouwen aan een sterk en talentvol team, dat het publiek vervolgens vermaakt met aantrekkelijk voetbal. Waarde creëren blijft het doel, waarbij we dit uiteraard willen koppelen aan resultaat, want uiteindelijk wil je in de topsport ook prijzen pakken. Iedereen binnen de club, van de clubleiding tot de mensen die dagelijks op en rond het veld staan, werkt daar hard aan. Juist daarom heb ik me nu voor de lange termijn aan deze club verbonden.’

Slot is momenteel in voorbereiding op zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. In zijn debuutjaar leidde hij de ploeg via de tweede voorronde van de Europa Conference League naar de finale van dit nieuwe Europese toernooi. In de Eredivisie eindigde Feyenoord als derde, waardoor een plek in de groepsfase van de Europa League voor komend seizoen werd veiliggesteld.

Los van de goede resultaten oogstte Feyenoord onder leiding van Slot veel lof door de manier van spelen. Ook maakten diverse selectiespelers afgelopen seizoen een indrukwekkende ontwikkeling door, wat leidde tot een aanzienlijke toename van het aantal internationals in de selectie en brede interesse van buitenlandse clubs uit vooraanstaande Europese topcompetities in de spelers van Feyenoord. Mede als gevolg hiervan maakten Tyrell Malacia en Luis Sinisterra onlangs een transfer naar respectievelijk Manchester United en Leeds United.

Delen

Reacties

Super!!! Dat is bijzonder goed nieuws.
Belangrijkste transfernieuws deze periode. Heerlijk!!!!
Eindelijk een trainer die inziet dat je er alleen met het opstropen van de mouwen niet komt. Supporters willen attractief voetbal zien. Met deze trainer zien dat eindelijk eens. Niet alleen 2x per jaar thuis tegen PSV en hunnie je wil op willen leggen maar gewoon elke wedstrijd!
Dan is Slot wat beloofd qua financiële middelen. Simpel zat.
Dat zeggen we elke keer. Vooralsnog weinig van terechtgekomen.
Heeft hier iemand toevallig een goede livestream waar ik het seizoen mee door kom?
https://tickets.feyenoord.nl/dashboard
Ben op vakantie maar nog bedankt voor de tip
Top nieuws! Zijn aan een mooi project bezig en het geeft rust dat we de komende jaren een toptrainer hebben die voor de continuïteit gaat zorgen!
Even offtopic, wat fijn hoe iedereen op 1908.nl allemaal reageert op alle artikelen. Op fr12 ben ik gewoon afgehaakt omdat niemand normaal kan communiceren. Hopelijk blijft het zo!
Wat een fantastisch nieuws is dit zeg!!! Door bouwen aan het elftal en de club
Komt er een refreshbutton in de app?
Is er een app dan? In de AppStore zie ik niets met 1908….. 🤷🏻‍♂️
Binnenkort/Over een tijdje zal er een app komen verwacht ik. Heb zelf nu via een bladwijzer 1908 op m’n homescreen staan
Zo fijn dat er eindelijk mensen met een visie de club besturen. Was een beetje sceptisch over DtK maar lijkt langzamerhand wel een gouden zet te zijn.
Dat is misschien wel het allerbeste nieuws van deze weken!
Geweldig! Lekker verder laten bouwen aan dit Feyenoord en de prijzen komen straks vanzelf wel n keer!
Beste nieuws tijdens deze transferwindow!! 👏🏻
Heerlijk zeg stijve kokerwerk dit!
Mogelijk wel het beste nieuws van deze transferperiode!!!
Niet als Feyenoord Ronaldo aantrekt😜😉
Daar zou ik überhaupt niet blij mee zijn anders.