yv-06-03-2021-14002021

VK Sportphoto

Nieuws

Arnesen: "Ik had heel graag door willen gaan bij Feyenoord"

FeyenoordTM

Oud technisch directeur Frank Arnesen is zondagmorgen live aanwezig bij het ESPN praatprogramma 'Goedemorgen Eredivisie'. 

"Het gaat goed met mijn knie. Ik had het negen weken niet leuk. De antibiotica heeft geholpen. Sinds 10 augustus zit ik niet meer aan de antibiotica."

De oud technisch directeur vervolgt. “Eind juli heb ik de knop omgedraaid dat ik moest kappen bij Feyenoord. Op 17 augustus hebben Dennis te Kloese, Toon van Bodegom en ik een gesprek gehad. Dennis zei dat het beter zou zijn als ik direct zou stoppen. Ik kon dan ook niet aangeven wanneer ik weer gezond zou zijn om weer te beginnen. Daarna zei Dennis: 'Prima, dan gaan we het gewoon afhandelen.'"

"Ik had heel graag door willen gaan. Feyenoord kon me houden, maar de club heeft een knoop doorgehakt om niet verder te gaan. Als Feyenoord denkt dat ze beter kunnen, is dat prima. Ik ben natuurlijk ook al op leeftijd. Ik heb 2.5 jaar fantastisch gewerkt bij Feyenoord."

Delen

Reacties

Ach ach ach wat iedereen het weer goed hier, maar ze zijn er niet bij geweest... het domme denken zetten ze hier maar als reactie neer...
Frank is een Aimabele man, die in een lastige situatie zat, in onderling overleg zijn ze tot dit besluit gekomen en niemand hier hoeft er een labeltje aan te hangen.
Het gaat nu éénmaal zo in de voetballerij.
Ik spreek uit ervaring.
Lees in de eerste zin; '' Wat WEET iedereen '' .... anders snappen ze het niet zo goed hier.
Wat een fucking idioten. We hebben alles te danken aan meneer Arnesen. Zonder hem was Slot er niet en was het allemaal strond. En wat doen die losers ontslaan ze de gene die Feyenoord door zijn beleid weer op de kaart heeft gezet. Hoe fucking dom ben je. Typisch Feyenoord dit. Er zitten echt machten achter die deze club niet te groot willen maken. Het kan niet anders. Fucking *** club
Ik blijf het een vaag verhaal vinden.
Hier is meer aan de hand/ gebeurd dan wij weten.
Als Arnesen, zoals hij zelf stelt, graag had willen doorgaan bij Feyenoord, móest hij blijkbaar weg. Het roept de vraag op waarom zijn contract deze zomer per direct werd ontbonden.
Intelligente vent en een beschaafd mens. Al blijf ik me verbazen over het feit dat hij in de eerste 1½ jaar van zijn dienstverband (op de komst van Linssen na) louter foute keuzes heeft gemaakt. Alsof hij Arne Slot nodig had om bij de les te geraken. De scoutingstaf is zijn grootste nalatenschap, denk ik.
Verder is het niet te hopen dat Feyenoord de taken van de TD gaat herschikken. Ajax laat nu voor de tweede keer zien dat dat niet werkt. Op dit moment is daar nauwelijks duidelijk wie voor welke keuzes echt verantwoordelijk is en in zo'n werkelijkheid gaan te ambitieuze zaakwaarnemers met je aan de haal. Kijk ook maar naar Feyenoord met TD ad interim Sjaak Troost.
Na de zgn. 'fluwelen revolutie' ging het op een vergelijkbare manier mis in Mokum: Een 'technisch hart' moest het voetbalbeleid gaan bepalen maar binnen de kortste keren was er sprake van een technisch hartinfarct omdat men het toch niet zo met elkaar eens was en er in zo'n constructie dan altijd botsende ego's komen. Kortom een een-op-een opvolging van Arnesen is verreweg de beste keus. Dat gaat lastig worden want veel geschikte kandidaten kan ik ook niet bedenken (Dimitri de Condé misschien) en wat ik van de RvC, die hierin de keuzes moet maken, moet/kan vinden weet ik eerlijk gezegd ook niet zeker.
Alleen wie? Die staat niemand klaar. Ze moeten hem gewoon nu hij beter is een nieuw contract geven
Ander deel van het gesprek ging over de deelname van Feyenoord aan de KKD. Kunnen we Dordt niet overnemen? Dan ben je er gelijk.
"Eind juli heb ik de knop omgedraaid dat ik moest kappen bij Feyenoord."

"Ik had heel graag door willen gaan. Feyenoord kon me houden, maar de club heeft een knoop doorgehakt om niet verder te gaan."

Ehh?
Hoi Porta,

Wellicht omdat Arnesen intern al voelde aankomen dat het voor hem afliep bij Feijenoord. Gesprek van 17 aug was (vermoed ik) een éénzijdig exit gesprek waarin het onderbuik gevoel van Arnesen werk bevestigd, zo iets?
Zou kunnen ja, staat dan wel wat krom opgeschreven.
Eind juli heeft de dokter tegen hem gezegd dat hij even absolute rust moest houden... En toen is hij tijdelijk gestopt bij Feyenoord met al zijn werkzaamheden...

Het stoppen in augustus was een definitief einde... Het zijn dus 2 aparte gevallen... een tijdelijk en een definitief stoppen...

Zit het nu terug te kijken ;-)
Arnesen heeft in het begin wel een aantal miskopen gedaan. Maar: hij heeft de hele organisatie veranderd en vooral verbeterd. De nieuwe scouting heeft top spelers opgeleverd. Te Kloese tijdens Arnesens ziekte wel bewezen, dat hij top kan onderhandelen. Ik had ze graag verder samen aan het werk gezien - met Arnesen bijvoorbeeld niet meer als onderhandelaar, maar om de organisatie intern verder te verbeteren en te bewaken. Waarschijnlijk is het probleem dat het twee alphadieren zijn die allebei sportief wat te vertellen (willen) hebben. Te Kloese krijgt voor deze zomer veel credits van mij - dus wat nou echt de juiste beslissing was geweest? Ik weet het niet. Maar toch vind ik het erg jammer. Wat een slechte TD uit kan maken, zien we nu bij Ajax...
Ongelooflijke gentleman. Feyenoord moet ook verder. Arnesen heeft het prima gedaan.
Te Kloese en Arnesen zijn professionals. Beide houden aan de buitenkant zakelijk en respectvol.
Frank gaat echt niks meer doen voor Feyenoord, ook al is er anders gecommuniceerd.
Waarom niet dan ? Is er wel wrevel?
Dermane Karim is een sleutel in zijn downfall denk ik.
Waarom? is een jonge goede speler. Die komt nog wel eens.