team-onder-19

VK Sportphoto

Jeugd

LIVEBLOG ∙ Bayern München O19 - Feyenoord O19 ∙ 3-2 [FT]

Twan

Feyenoord O19 speelt vanmiddag in München de achtste finale van de Youth League. Om 16.00 uur mogen de Rotterdamse talenten het laten zien tegen de leeftijdsgenoten van Bayern München O19. 

Het wordt voor Feyenoord de eerste wedstrijd in de knockoutfase van de UEFA Youth League. In het Europese toernooi worden de KO-rondes in tegenstelling tot de volwassenen variant over één wedstrijd gespeeld. De wedstrijd van vanmiddag zal dan ook gewonnen moeten worden door de Rotterdammers om door te bekeren. Feyenoord treedt aan zonder sterkhouders Gjivai Zechiël (blessure), Jaden Slory (schorsing), Antoni Milambo, Leo Sauer en Givairo Read (Feyenoord 1).

De wedstrijd vanaf vanmiddag 16.00 uur live te volgen op Feyenoord ONE, Ziggo Sport en een livestream van UEFA.tv. Het scoreverloop zal in dit artikel bijgehouden worden.

Opstelling Bayern München O19
Schmitt; Scholze, Scholl, Wimmer, Hennig (74' Manuba); Zvonarek, Fernandez, Jensen (90+2' Sadat); Licina (74' Richter), Ramsak (74' Ruger), Demircan (59' Kusi-Asare).

Wissels: Hulsmann, Manuba, Puljic, Ruger, Richter, Sadat, Kusi-Asare.

Opstelling Feyenoord O19
Ka; Arnaud, Kraaijeveld, Candelaria (82' Alemayehu), Plug; El Harmouz (46' Giersthove), Redmond (46' Rudisill), Kleijn; Sliti, Groen (74' Ouarghi), Rust (63' Van Persie).

Wissels: Berger, Giersthove, Sebbar, Van Persie, Rudisill, Ouarghi, Alemayehu.

LIVEBLOG

 

90+6' AFGELOPEN. Feyenoord verliest jammerlijk met 3-2, maar de Rotterdammers mogen trots zijn op de tweede helft. 

90+4' WAT EEN REDDING... Ouarghi's afstandsschot leek op weg naar de kruising, maar keeper Schmitt pakt de bal van zijn leven en behoedt Bayern voor de penaltyserie...

90+2' OEI! Centrale verdediger Giersthove schuift gevaarlijk in, maar schiet over...

90+1' Vijf minuten extra tijd! Kom op Feyenoord!

85' Weer een gevaarlijk schot van Ouarghi! De invaller is vanuit de tweede lijn wederom gevaarlijk, maar het schot mist venijn om de Duitse goalie te passeren. 

83' Meteen een counter van Bayern. Maar de voorzet van de Duitsers laat, gelukkig, te wensen over. 

82' Een alles of niets-wissel van Van Persie. De Zweedse aanvaller Alemayehu komt in de ploeg voor verdediger Candelaria. 

81' Geel Mike Kleijn. De aanvoerder is net te laat bij het druk zetten en voorkomt met zijn overtreding een tegenaanval.

79' Van Persie haalt bal van de lijn. Javier Fernandez kopt uit een corner richting doel, maar Shaqueel van Persie kopt de bal van de doellijn. Ook de Duitsers blijven zo nu en dan gevaarlijk.

78' Giersthove pakt geel. Mocht Feyenoord toch verder bekeren, mist hij de kwartfinale. Een pittige overtreding van de centrale verdediger.

77' Feyenoord dringt verder aan. Ouarghi passeert en lost een schot, maar mikt naast.

74' Gele kaart Van Persie. Een onnodige overtreding van de aanvaller. Nesto Groen gaat er na zijn afgekeurde goal meteen met kramp af, en wordt vervangen door Ayoub Ouarghi. 

72' Goal Groen afgekeurd... De spits maakt een geweldige goal nadat hij de bal op zijn schouder controleerde, maar de assistent-scheidsrechter zag er hands in. Het lijkt erop dat de gelijkmaker hier door Groen's neus geboord wordt...

71' Wat een kans! Mike Kleijn glipt door de Duitse defensie en haalt uit met zijn mindere rechterbeen. Keeper Schmitt redt op zijn inzet, waardoor het nog altijd 3-2 blijft. 

63' Geel Arnaud. Beide backs van Feyenoord hebben nu geel. Redelijk zwaar bestraft door de arbitrage, zo leek het. Vervolgens brengt Robin van Persie zijn zoon Shaqueel binnen de lijnen. Hij vervangt Fabiano Rust. 

61' Bayern wordt gevaarlijk. Invaller Kusi-Asare staat koud binnen de lijnen, maar knikt een minuut na zijn invalbeurt bijna binnen. Zijn kopbal gaat net naast de goal van Ismail Ka. 

59' Weer een Feyenoord-kans! Tjonge, wat stormt het elftal van Robin van Persie ineens. Nesto Groen kan na een goede actie vrij uithalen vanaf rand zestien, maar raakt hem verkeerd. Bayern reageert door meteen een wissel door te voeren. Paniek bij de Duitsers?

55' Giersthove maakt 3-2!! Invaller Giersthove knikt een mooie voorzet van Jan Plug misschien nog wel mooier binnen. Een ontketend Feyenoord zet Bayern in de eerste fase na rust met de rug tegen de muur!

52' 3-1! Na een geweldige actie van Nesto Groen zet hij Fabiano Rust oog-in-oog met Bayern-goalie Schmitt. Rust schuift de bal in de benedenhoek. Wordt het dan toch nog spannend in München?

48' Een enorme kans voor Feyenoord! Paulo Rudisill's schot wordt geblokt, waarna ook de rebound van Jan Plug geen doel treft. Feyenoord komt duidelijk de kleedkamer uit met het idee er nog wat van te maken na rust. 

46' Tweede helft is van start. Hopelijk weet Feyenoord er na rust nog een wedstrijd van te maken.

Feyenoord wisselt twee keer in de rust. Paulo Rudisill en Djomar Giersthove komen in de ploeg; Zepiqueno Redmond en Nassim el Harmouz verlaten het veld. Thijs Kraaijeveld schuift zo weer een linie op en gaat op het middenveld spelen.

Rust. Pfoe... Dat was een zware bevalling voor het team van Van Persie. Feyenoord O19 is meer dan één maatje te klein voor de Duitsers in de eerste helft. Zit er nog een wonderbaarlijke comeback in?

45+1' Drie minuten extra tijd. 

45' 3-0. Op slag van rust maakt Bayern de achterstand, naar wat het lijkt, onoverbrugbaar. Het is wederom Lugene Arnaud die buitenspel opheft, waardoor Demircan oog-in-oog komt met Ka. Hij rondt bekwaam af.

35' Onmachtig Feyenoord. De ploeg van Robin van Persie geeft na de 2-0 in ieder geval even niets weg, maar is nog helemaal niet in staat in de buurt van het doel van Bayern-keeper Schmitt te komen. 

28' 2-0 Bayern. Feyenoord wordt weggetikt en is overal een stapje te laat. Middenvelder Javier Fernandez breekt door een passeert Ka. Het doelpunt had een luchtje van buitenspel, maar rechtsback Arnaud heft het op. 

23' Wederom een grote kans voor Bayern. Na een geweldige aanval schiet Zvonarek, maar Ismail Ka houdt Feyenoord middels een geweldige reactie op de been. De Rotterdammers worden simpelweg weggespeeld in deze fase. 

20' 1-0 Bayern. Het zat eraan te komen; de Duitsers zijn duidelijk de sterkere. Uit een corner maakt Wimmer 1-0, nadat Candelaria de verdediger compleet kwijt is.

13' Weinig grote kansen nog. Bayern is tot nu toe wel de gevaarlijkere ploeg. Feyenoord heeft behoorlijk wat moeite met de hoge druk van de Duitsers. 

6' Redding Ismail Ka. Bayern komt voor de tweede keer gevaarlijk door, wat keeper Ismail Ka tot een redding dwingt. De doelman treedt goed op en werkt de bal prima weg. 

5' Gele kaart Jan Plug. De linksback van Feyenoord moet er al vroeg in de wedstrijd een counter van Bayern uithalen. Dat levert hem al na vijf minuten een gele kaart op. 

1' Aftrap in München.

 

Delen

Reacties

Tweede helft wel lekker begonnen zeg
donder speech en wat wissel van RVP :)
Aanvallend machteloos en verdedigend continu weg gecounterd.
Milambo en Sauer hebben een plek bij het eerste dus zijn in Rotterdam achter gebleven. Waarom Slory er niet bij is weet ik niet
Slory is geschorst, Zechiël is geblesseerd en Read, Milambo en Sauer zitten bij 1.
ok duidelijk, die wedstrijd is morgen al natuurlijk maar toch jammer want hier hadden ze als speler veel meer aan gehad en wellicht het verschil kunnen maken
Niks is in te brengen.bayern is veel en veel sterker
Mijn hemel, echt onthutsend zwak wat wij tot nu toe laten zien. Fysiek, handelingssnelheid, eigenlijk in alles zijn we minder.