beelen-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Beelen: "Ik wil uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler in De Kuip"

Van de redactie

Thomas Beelen maakt een goede indruk in de verdediging van Feyenoord na de afwezigheid van aanvoerder Gernot Trauner. Twee seizoenen geleden zat Beelen nog op de bank bij PEC Zwolle Onder 21. Dick Scheuder geloofde in hem, haalde hem uiteindelijk naar het eerste elftal en de rest is geschiedenis. De geboren Harderwijker wil in Rotterdam-Zuid uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler. "En ik stop niet tot ik dat heb bereikt", aldus Beelen tegenover Feyenoord Magazine.

In juli 2023 zette de 22-jarige verdediger zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Feyenoord. Na een stormachtige ontwikkeling bij PEC Zwolle bereikte de Rotterdammers een overeenkomst met de Zwollenaren en Beelen zelf. "Het is snel gegaan voor mij, maar soms komen er kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Ik denk dat ik me nog goed verder kan ontwikkelen en kijk ernaar uit om hier mijn plekje te vinden", sprak de verdediger destijds bij zijn presentatie in De Kuip.

Inmiddels is Beelen driekwart seizoen bij de regerend landskampioen en maakte tot dusver in achttien officiële duels minuten in het shirt van de Rotterdammers, waaronder het Champions League duel tegen Celtic en de twee krakers in de Europa League tegen AS Roma. Tegen de Romeinen waren vele onder de indruk van zijn prestaties tegen de sterke spits Lukaku. "Ik kom over als een rustige en vriendelijke jongen. Mensen zouden denken dat ik te aardig of te lief ben om door te breken als profvoetballer. Maar geloof me: Ik ben mentaal sterk genoeg. Dat zie je ook terug op het veld. Ik ben juist iemand die de mouwen opstroopt en duels aangaat. Dan komt dat stoïcijnse weer naar boven", aldus Beelen.

Dat de jonge centrale verdediger niet alles zou spelen had hij wel verwacht. Toch maakt Beelen met de afwezigheid van Gernot Trauner de nodige minuten in de afgelopen periode. "Dat ik in mijn eerste seizoen niet alles zou spelen, wist ik van tevoren. Je kunt niet verwachten dat je vanuit de Keuken Kampioen Divisie meteen een basisspeler wordt. Maar daar komt het weer, je moet wel geloven dat het kan. Neem Dirk Kuyt, die riep toen dat hij terugkwam om kampioen te worden met Feyenoord. Dat vonden veel mensen destijds niet realistisch, maar hij flikte het wel."

"Toen ik nog wisselspeler was bij PEC Zwolle Onder 21 durfde ik niet hardop te zeggen dat ik in de top van Nederland terecht zou komen. Dat zou belachelijk zijn geweest, maar ik geloofde het wel. Ik denk dat veel mensen te vroeg opgeven. Het klinkt cliché, maar daardoor niet de dingen bereiken waarvan ze dromen", vervolgt de 22-jarige Beelen.

Beelen vindt zichzelf een realistische en rustige jongen, die niet snel in de stress schiet. Toch had de verdediger afgelopen zomer een stressmoment. "Omdat meerdere clubs geïnteresseerd in me waren. Op dat moment zat mijn hoofd echt even te vol. Is de stap naar Feyenoord niet te groot? Moet ik een tussenstap maken? Uiteindelijk heb ik na gesprekken met mijn ouders en zaakwaarnemer met mijn volle verstand voor deze club en trainer gekozen. Hoe realistisch en nuchter ik ook ben, ik droom groot. Ik wil uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler in De Kuip. En ik stop niet tot ik dat heb bereikt."

Delen

Reacties

Kwestie van tijd..
Als je het mij vraagt mag hij nu al blijven staan als Trauner weer fit is.
Maar Trauner verdient ook al respect.
Ik denk dat Beelen volgend seizoen basisspeler is.

Geertruida en/of Hancko zullen vertrekken.
Dus komt er een plek vrij centraal achterin.
Ongetwijfeld dat dit volgend seizoen als het al niet dit seizoen een realiteit is.
Heeft een geweldige groei er doorheen geramd en Lukaku onder zn duik kunnen houden. Wordt echt wel een topper.
Beelen vergelijk ik met Wieffer.
Zodra ze een kans krijgen op speeltijd grijpen ze die. Na enkele wedstrijden komt hun enorme potentie bovendrijven en worden zij basisspelers.
Beelen heeft het doel basisspeler te worden maar volgens mij heeft jij zijn doel al bereikt.
Dat is hij denk ik al bijna. Als Hancko weg is kan hij LCV ook invullen naast Trauner denk ik.
Hij is aardig op weg als vaste basis speler. En daarna ook nog even blijven graag.
Je moet wel even een adresje van Timon Wellenreuther van dezelfde turkse magiër toegestuurd krijgen.
Goeie instelling, deze lijn doortrekken en volgend seizoen vaste basisspeler worden.