ProShots

Nieuws

Benfica wint zonder Kökçü in aanloop naar Champions League-duel met Feyenoord

Karst

SL Benfica heeft afgelopen zaterdagavond in de 32e finale van de Taça de Portugal met 0-2 gewonnen op bezoek bij vierde divisonist Pevidem. De Portugezen traden aan met een B-elftal en lieten oud-Feyenoorder Orkun Kökçü en andere vedettes zelfs buiten de selectie.

Benfica won eenvoudig van Pevidem, en Bruno Lage, de opvolger van de ontslagen Roger Schmidt, wijzigde zijn opstelling op maar liefst zeven posities ten opzichte van de 4-0 overwinning op Atlético Madrid in de Champions League. Voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes speelde de hele wedstrijd.

Orkun Kökçü zat niet bij de wedstrijdselectie. Naar alle waarschijnlijkheid werd hij gespaard door zijn trainer Bruno Lage, vanwege het drukke programma en de interlandperiode met Turkije, waarin hij overwinningen boekte op respectievelijk Montenegro en IJsland.

Jan-Niklas Beste nam beide doelpunten voor SL Benfica op zijn rekening. De 25-jarige verdediger zette de Portugese recordkampioen na drie minuten al op voorsprong en bepaalde na 75 minuten de eindstand met zijn tweede goal van de avond.

Feyenoord zal aanstaande woensdag voor de tweede keer dit seizoen afreizen naar Lissabon. In het Estádio da Luz zal er om 21:00 uur worden afgetrapt voor dit prachtige affiche in de Champions League.