legioen

VK Sportphoto

Nieuws

Beroep Feyenoord tegen boete afgewezen

Van de redactie

Het beroep van Feyenoord bij de UEFA over de gekregen boete na de Conference League finale tegen AS Roma is afgewezen. Dat meldt de UEFA op hun website. De boete bedraagt 15.000 euro.

Feyenoord ontving de boete vanwege een 'provocerend spandoek' tijdens de finale in Tirana. De Rotterdammers waren het hier niet mee eens en gingen in beroep tegen de straf. In totaal ontving Feyenoord voor 676.875 euro aan boetes afgelopen seizoen. De UEFA meldt het volgende:

"Wedstrijd: UEFA Europa Conference League-finale 2021/22, AS Roma v. Feyenoord gespeeld op 25 mei 2022 in Albanië.
AB-beslissing:
Het beroep van Feyenoord wordt afgewezen. Daardoor wordt de beslissing van de UEFA Controle, Ethiek en Tuchtraad van 29 juni 2022 bevestigd.
De CEDB had besloten om Feyenoord een boete van 15.000 euro op te leggen voor het tonen van een provocerende boodschap met een beledigend karakter, namelijk voor het illegale spandoek."

Delen

Reacties

Ik snap nog steeds niet dat de club verantwoordelijk wordt gehouden voor iets waar zij niks aan kunnen doen. Degene die het spandoek hebben gemaakt kun je als club niet tegenhouden en het is ook niet in eigen stadion. Juridisch klopt dit voor geen kant lijkt mij. Maar goed. UEFA heeft natuurlijk eigen wetten
Doe dan een foto erbij van het betreffende spandoek.
...hadden we iets anders verwacht? die fontein is inmiddels al 100x afbetaald...de nazis van ss lazio staan met hun rechterarm omhoog...rascistische spreekkoren en fascistiche spandoeken inclussief hakenkruizen( wereldwijd verboden) maar dát mag! jueufa is geen juefa meer...juefa is geen maffia...nsdap-uefa...stiekeme nazis..
Leuk man zo'n doekkie ophangen om Roma te beledigen, hun boeit het niks en wij zitten met de boete...
Doek waarop stond 'Roma Favanculo'
...de nachtwacht van picasso! Die hadden ze óók verboden..puur omdat het FEYENOORD is..
Wat een zielig volk...... #maffia
Gaat het over het grote spandoek of over een van de kleinere?
Roma Vaffanculo doek denk ik. Zelfs de waarheid is bij de uefa illegaal. Raar volk