karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

"Bewezen dat Feyenoord niemand meer nodig heeft voor op die positie”

Van de redactie

Feyenoord was afgelopen winter nadrukkelijk in de markt om Ramiz Zerrouki over te nemen van FC Twente. Tot een overgang kwam het echter niet. Volgens Karim El Ahmadi is het afketsen van de transfer een zege voor Mats Wieffer geweest.

“Misschien zat hij (Wieffer, red.) er niet eens bij als ze Zerrouki hadden gehaald. Zo raar kan het lopen. Hij heeft geluk dat Zerrouki niet werd gehaald, want ik neem aan dat die dan zou hebben gespeeld”, aldus de oud-Feyenoorder bij ESPN

Zerrouki kwam dus niet en Wieffer pakte na de winterstop zijn kans. “Sinds hij erin is gekomen, is Feyenoord veel beter gaan spelen. Voor de winterstop was Feyenoord wel stabiel maar voetballend niet top. Timber en Kökcü hielden niet de balans op het middenveld en met Wieffer is dat nu wel”, zo zegt El Ahmadi. 

Volgens 'King Karim' zit er nog voldoende rek in de middenvelder die inmiddels één interland achter zijn naam heeft staan. “Wieffer komt van Excelsior en staat in de wedstrijd tegen AS Roma ineens tegen hele grote middenvelders en hij laat het gewoon zien. Uiteindelijk heeft hij bewezen dat Feyenoord niemand meer nodig heeft voor op die positie.” 

Delen

Reacties

Tikje overspannen hoe diverse mensen hieronder met spelers aan het schuiven gaan en anderen gemakzuchtig bin het grof vuil zetten en dan ook nog menen dat je ze (Taabouni en Dilrosun) wel kunt 'verkopen'. Alsof er op Koningsdag een vrijmarkt voor betaald voetballers wordt gehouden.
Zerrouki halen als opvolger van Kökcü lijkt me ook niet erg logisch. In zekere zin heb je daar afgelopen zomer Timber al voor gehaald heb je met Van den Belt voor Timber een prima stand in. En anderson zou ook zo maar kunnen.
Voor de meest aanvallende middenvelder zou je als je Szymanski kunt behouden en Bullaude zich door ontwikkelt, ook al dubbel bezet zijn. Blijft op het middenveld alleen de Wieffer-positie nodig. Omdat Slot tot nu toe niet zo van het rouleren is, zelfs voorin heeft hij inmiddels zo goed als vaste spelers op vaste posities (alleen Jahanbakhsh-Paixão worden nog afwisselend ingezet), lijkt het mij niet verstandig om vele miljoenen af te tikken voor Zerrouki en Aursnes-achtig alternatief; onbekend maar goed genoeg, is indien mogelijk (!) verre te verkiezen.
Wie goed kijkt naar ons positiespel, ziet dat 6/8 een soort gecombineerde positie is. Met Timber-Kökcu was dat helemaal, maar met Wieffer-Kokcü ook in zekere zin. Kökcu speelt aanvallend wat meer naar voren, maar zeker vanuit de opbouw staat Wieffer ook regelmatig dieper. Met de juiste 10 zou het koppel Wieffer/Zerrouki dus ook een prima optie kunnen zijn. Kokcü gaat normaal gesproken vertrekken. In mijn ogen zou Zerrouki dus een prima aanvulling zijn voor het middenveld, dat sowieso veel breder bezet moet worden dan dit jaar het geval was..
FeyenoordPresident
Voor de brete van de selectie is het wel van belang dat ze een speler van het zelfde niveau halen als standin. Helemaal als je straks CL speelt moet je je spelers wel rust gaan geven.
Ik denk dat Feyenoord Zerrouki wel zal gaan halen want Kokcu zal toch naar alle waarschijnlijkheid vertrekken voor hopelijk een dikke berg munten. Dan neemt Wieffer de rol van Kokcu over een Zerrouki die van Wieffer wat volgens mij ook een ijzersterk controlerend middenveld is. Dan ben je met vdBelt-Timber-Bullaude en evt nieuwe huur van Szymanski toch nog mager bezet kwa backups en '10'. Ik ben ook geen fan van Dilrosun op '10'. Met Zerrouki als controleur op rechts zou ik het wel aandurven om bijv. Tannane en/of Manhoeff erbij te halen. Dan heb je voor komend seizoen en kwaliteit en ruime keus op het middenveld. Maar eerst kampioen worden ;-)
FeyenoordPresident
Tannane, manhoef? Ben je gek? Dat is het oude feyenoord. Het nieuwe feyenoord haalt grote talenten. Geen twijfelaars zonder restwaarde. En wiefer op de positie van kokcu slaat ook nergens op. Gewoon laten staan daar doet het fantastisch. Zerrouki zou je kunnen halen maar dan moet hij zich wel kunnen richten als bijrol want wiefer heeft hem nu al ingehaald. Dilrosun en tabouni graag verkopen. Dat zijn de enige 2 die het niveau niet aankunnen en die Mexicaan en/of wijnaldum terug halen. Dan heb je gewoon een goed middenveld.
FrankSlotenheiligehuisjes
Bullaude is een geweldige speler voor de tien positie. Denk ook dat Wieffer en Zerrouki een ijzersterk duo vormt. Manhoeff een speler die op meerdere posities kan spelen. Mijn voorkeur zou uitgaan naar Pedersen op de rechtsback plaats en Geertruida op de rechtshalf positie. Geertruida kan op veel posities spelen maar als rechtsback trekt hij teveel naar het midden waardoor het rendement van Wieffer minder wordt. ( 1 x raken en het spel versnellen )
Bovendien kan Geertruida switchen met Pedersen als hij naar voren trekt. Pedersen geeft ook goede rugdekking aan Trauner en dat kan Geertruida ook. Voor een tegenstander is Pedersen met zijn loopvermogen een heel vervelende speler. Tegen Roma kunnen wij Pedersen heel goed gebruiken. Over Szymanski heb ik mijn twijfel zijn schoten op doel zijn veelal buiten de palen.
We hebben zerrouki niet nodig we hebben wieffer,van de belt en timber.
En geef dat geld uit aan om zsymanski binnen te halen
Helemaal mee eens
Echt heh👍🏻❗❕
FeyenoordPresident
Je hebt nog wel iets nodig voor de brete om een blessure of overbelasting op te vangen. Word volgend jaar weer veel wedstrijdjes spelen