jack-x-melkweg-aanval

Nieuws

Bierbekers gegooid naar Feyenoord-rapper Jack tijdens optreden in Amsterdam

Van de redactie

Gisterenavond is het optreden van rapper Jack uit Rotterdam verstoord door Ajax-fans in de concertzaal de Melkweg. Tijdens zijn performance werden er bierbekers gegooid door een groepje aanwezigen. Een paar beveiligers sprongen vanaf het podium het publiek in, wat resulteerde kortstondig stilleggen van het optreden.

Enkele weken geleden heeft rapper Jack een nummer uitgebracht genaamd 'Voor onze club' als eerbetoon aan zijn liefde voor Feyenoord. Dit nummer wordt sindsdien vrijwel iedere wedstrijd van Feyenoord gedraaid en gezongen in De Kuip. Dit lijkt dan ook de reden te zijn geweest voor de verstoring door Ajax-fans. Na het gooien van het bier scandeerden zij: "Amsterdam, hooligans!" Opvallend is dat de politie vooraf geen extra veiligheidsmaatregelen had getroffen. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie legt uit: "De Melkweg maakt voor elk evenement een risicoanalyse en besluit op basis daarvan soms extra politie in te zetten. In dit geval was er geen verhoogde inzet."

In aanloop naar het optreden ontstond er ophef op social media van fans van de Amsterdamse club die, tevergeefs, het optreden probeerden te annuleren door aankondigingen van geweld te doen. Het maakte op Jack weinig indruk; hij verscheen gewoon op het podium in Amsterdam. Na het optreden gaf de Rotterdamse rapper aan dat hij zich wil blijven richten op positiviteit. Hij benadrukte dat hij en zijn publiek van de avond hadden genoten en dat er zeker een vervolg zou komen.

Er gingen geruchten op sociale media dat Jack de Melkweg onder politiebegeleiding had verlaten en dat hij een team van dertig beveiligers bij zich had. Jack ontkrachtte deze claims in een video op Instagram, waarin hij aangaf dat hij geen politie-escorte heeft gehad. De politie bevestigde dat er bij het optreden geen buitensporige politie-inzet is geweest en dat de verstoring veroorzaakt werd door een kleine groep, waarna de beveiliging van de Melkweg deze groep uit het gebouw verwijderde. Arrestaties volgden er niet.

Jack zelf bleef er koel onder en reageert via zijn X-account: “Er is niks gebeurd 500 mensen hebben een gezellige avond gehad ook de mensen die met verkeerde intentie kwamen hebben een kaartje gekocht, bedankt! ❤️”

Delen

Reacties

Gebeurde vroeger ook al bij de party animals die bij ons in de buurt optraden.
Gebeurd andersom ook met bv de party animales.
Ik dacht dat 1908 zich meer wou richten op serieus Feyenoord nieuws. Weet niet wat dit nou voor nieuwswaarde heeft.
Wat voor nieuwswaarde het heeft is voor elke lezer verschillend toch? Ik vind het wel interessant om te lezen, smaken verschillen :)
Ach een paar brugpiepers die wat biertjes gooien. Nergens om je druk over te maken. Reactie van Jaq is 👍. Bedankt voor het kopen van een kaartje.