bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow: "Jammer dat we de supporters geen 3 punten konden geven"

Stan

Justin Bijlow was met een aantal knappe reddingen van grote waarde in het duel tegen Ajax. De doelman, die op de dag van De Klassieker zijn 25e verjaardag vierde, ging bij zowel RTV Rijnmond als ESPN dieper in op het beladen treffen met de rivaal. 

Voor de camera van RTV Rijnmond vertelde Bijlow over het gevoel dat overheerste na afloop van de wedstrijd: “Niet zo'n blij gevoel. We hadden graag willen winnen hier en dat is niet gelukt.” Bij ESPN voegde hij daaraan toe dat het gelijkspel meer als een verlies voelt.

Toch leek Feyenoord door een prachtig doelpunt van Igor Paixao lange tijd op een overwinning af te streven: “Dan ga je natuurlijk ook even los. Igor schiet hem geweldig binnen. Er is dan toch een moment van stilte vlak voor die goal en dan opeens zo’n ontlading. Ja dan juich je natuurlijk wel even mee met het publiek”, vertelt Bijlow aan Dennis van Eersel.

De doelman legt vervolgens uit waarom Feyenoord het overwicht in het tweede deel van de wedstrijd uit handen gaf: “We hadden er de eerste helft heel veel energie ingelegd. Net na rust hebben we dan nog een aantal mogelijkheden, zijn het maar afstandsschoten. Na de 60e minuut kon Ajax wat makkelijker de tweede man vinden. Waardoor ze er wat makkelijker onderuit konden voetballen en wij af en toe achteruit moesten.”

Bij ESPN geeft 25-jarige Feyenoorder dan ook aan te balen van het feit dat zijn ploeg de 1-0 voorsprong niet kon vasthouden: “Iedereen wilde ze natuurlijk op acht punten zetten. Maar niet alleen Ajax, ook de rest wilden we op afstand houden." Toch blijft de sluitpost positief: "Het heeft ons wel energie gegeven. Als je ziet hoe we vooral de eerste helft speelden, met zoveel energie en kracht samen met de supporters, dan heeft het ons wel op een positieve manier gesteund. Het is jammer dat we de supporters geen drie punten konden geven.”

Delen

Reacties

We hebben wel weer onze trots terug. Het is goed een teken dat we zo teleurgesteld zijn tegen de club met veruit de hoogste begroting. Kampioen word je tegen de kleintjes, dus alle vertrouwen in een goede afloop dit seizoen!
Eeuwig zonde, dat we het overwicht in met name de eerste helft, niet konden omzetten in meer goals. Dat is een beetje de rode draad tijdens het huidige seizoen.

Als je dat dan afzet tegen de grote hoeveelheid energie die de jongens er in stoppen, is het erg frustrerend.