bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow over blessureperiode: "Het is verschikkelijk als je niet op het veld staat"

Van de redactie

Justin Bijlow keerde na een langdurige polsblessure weer terug onder de lat bij Feyenoord in de gewonnen wedstrijd tegen AS Roma. De doelman wist de nul te houden en zag een penalty tegen de paal ketsen. Na afloop van het duel sprak de doelman van Feyenoord met ESPN.

"Ik ben blij dat ik weer mocht spelen", begint Bijlow. "Het is echt verschrikkelijk als je niet op het veld kan staan. Na de wedstrijd was wel een opgelucht en blij moment voor mij, ook omdat we natuurlijk gewonnen hebben, maar het voelt weer goed."

In de halve finale van de beker wilde de keeper graag weer bij de wedstrijdselectie zitten. "Ik wilde er in ieder geval weer bij zijn. Ik weet niet of ik echt wilde spelen, maar ik wilde in ieder geval weer bij het team zijn en me betrokken voelen. Dat is de afgelopen weken wel goed gelukt. Ik ben wel gewoon elke dag met de groep gaan trainen en dat is wel fijn."

"Vandaag wilde ik gewoon weer mijn ding doen en dat is gelukt denk ik. Natuurlijk zijn sommige situaties wel lastig omdat je daar een aantal weken niet in bent gekomen, maar om me heen heb ik goede keepers en keeperstrainers waar we mee trainen en mee praten, dat is wel fijn."

Aan het einde van de eerste helft stond de doelman oog in oog met de aanvoerder van AS Roma, Pellegrini, met de strafschop. "Ik dacht: Ik hoop dat hij mis gaat. Dat gebeurde gelukkig ook." De bal vloog tegen de buitenkant van de paal. "Ik kan nu wel stoer lopen zeggen dat ik hem had gehad, maar dat weet je natuurlijk niet. Ik ben in ieder geval blij dat hij er niet in zat. Het was vandaag een zware wedstrijd, maar we hebben goed gevoetbald denk ik. Volgende week gaan we weer van onze eigen krachten uit en met vertrouwen daar naartoe."

Delen

Reacties

Zat aardig mis bij die corner maar voor de rest soeverein.
Onbesproken in de analyses, maar Bijlow pakte een geweldige bal na de handsbal van Wieffer, die later een penalty werd. Net in de samenvatting nog eens terug gezien 👏👏
Hij zat in elk geval in de goede hoek! Daarin zat het niet tegen! Ik denk goed gespeeld en maximale er uit gehaald en nu door na zondag! Wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel waar het schip strand alleen heb ik wel het idee dat deze groep een " over mijn lijk mentaliteit heeft" .