yv2023712yv2023712a1a04748

VK Sportphoto

Nieuws

Boskamp stopt als analist: "Elke week op en neer naar Nederland zie ik niet meer zitten"

Stan

Jan Boskamp stopt na dit seizoen als analist op de Nederlandse televisie, zo liet hij zondag weten aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het Feyenoord-icoon is met zijn inmiddels 75-jarige leeftijd niet meer de jongste en het reizen tussen zijn woonplaats in België en Nederland wordt voor hem daardoor steeds meer een opgave. 

"Het werk op zich vind ik leuk, maar ik rij niet meer graag met de auto", vertelt Boskamp, die afgelopen zaterdag op zijn verjaardag werd getrakteerd met een 4-0 overwinning van Feyenoord op Vitesse. "Elke week op en neer naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten. Ze hebben me al een chauffeur voorgesteld, maar dat wil ik niet. Nee jongens, ik ben aan het aftellen. De Champions League-finale wordt mijn laatste wedstrijd", doelt de Rotterdammer op de finale van het miljoenenbal die 1 juni 2024 op het programma staat. 

Zijn gezondheid zit Boskamp steeds vaker in de weg. Zo kampte hij eind vorig jaar met klachten aan zijn hart, waardoor hij zes dagen op de intensive care kwam te liggen. "Ik weet nog altijd niet hoe die dokters me hebben opgelapt na mijn hartoperatie eind vorig jaar. Ik dacht echt dat het voorbij was."

In het privéleven van de oud-voetballer hebben de laatste jaren bovendien een aantal gebeurtenissen plaatsgevonden waardoor hij het voetbal steeds meer is gaan relativeren. "Ik heb in mijn gezinnetje dingen meegemaakt die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik wil daar niet verder op ingaan, maar dat was verschrikkelijk moeilijk om te accepteren. Ik zie rondom mij steeds meer mensen wegvallen. Dat begint door te wegen."

Op dit moment is Jan Boskamp analist bij RTL7 tijdens Champions League-uitzendingen en schuift hij regelmatig aan bij het programma Veronica Offside

Delen

Reacties

Mooie man dit, is een echte.
Was vroeger buurjongen van mn ma het oude noorden, schijnt volgens mn ma nog exact dezelfde te zijn, respect voor.
Aaaaaaah jammer, ik verheug mij altijd er altijd op als hij weer op tv is. Wat een pracht kerel!
jan boskamp wat een held. hij zou toch nog wel naar de kuip komen.