Bevestigd
brenet

VK Sportphoto

Transfers

Brenet over belangstelling: ‘Gesprekken lopen’

FeyenoordTM

Joshua Brenet geniet deze zomerwindow, net als vorig jaar, concrete belangstelling van Feyenoord. De rechtsback gaat in gesprek met Voetbal International in op de laatste transferperikelen.

Volgens traditionele media was de belangstelling van Feyenoord deze zomer nooit concreet, maar Brenet smoort dat in de kiem. "De gesprekken met Feyenoord lopen gewoon. Net als afgelopen seizoen hebben ze uitgesproken dat ze me graag willen. We praten erover. En ik denk erover na. Maar net als vorig seizoen neem ik ook echt de tijd. Er zijn meer opties, maar alles moet kloppen. Het is een soort piramide: je begint ergens, en van daaruit werk je langzaam omhoog. Tot je in het puntje bent en de beste optie overblijft."

Brenet geniet verder onder meer belangstelling van OGC Nice, Fenerbahce en Fulham. De back was afgelopen januari nog belangrijk voor de ploeg uit Enschede tegen de regerend landskampioen. In een uitverkochte Grolsch Veste kopte hij de ploeg van trainer Ron Jans langs Feyenoord: 1-1. Zijn marktwaarde wordt momenteel op vier miljoen euro geschat; hij kan voor ongeveer een kwart van dat bedrag een overstap maken. Brenet was in het seizoen 2022/2023 goed voor tweeëndertig wedstrijden waarin hij zeven goals maakte en vier assists afleverde. Hij staat tot medio 2024 onder contract.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

heb je vandaag nog nieuws in petto@ftm
Hieronder worden een altijd mensen een beetje boos omdat Brenet geen Feyenoordsupporter is die op de belangstelling van onze club reageert met de vraag 'waar moet ik mijn handtekening zetten', maar dat is een beetje overspannen.
Brenet heeft gelijk dat hij zijn opties zorgvuldig weegt en Feyenoord hoeft met Geertruida en Pedersen nog binnen boord (+ nog de optie Kasanwirjo) ook geen haast te hebben.
Nee omdat het een matige back is en een eersteklas ******.
En heeft deze reactie nog iets te betekenen of sloeg je maar gewoon wat willekeurige toetsen op je toetsenbord aan?
Het lijkt erop dat hij wacht op, wat er bij Feyenoord gaat gebeuren. Die andere geinteresseerde clubs maken anders ook niet echt haast Ik zal iig niet raar staan te kijken, als hij uiteindelijk toch komt.
Zie hem liever niet komen. Brenet is een egotripper die zichzelf heel goed vind én de concurrentie niet aan durft. Hij heeft simpelweg niet de mentaliteit die Slot in spelers zoekt. 100% kans dat hij gaat muiten als hij op de bank beland, net als bij Twente.
Wat een moeilijk ventje. Feyenoord er is niets beters.
Tsja. Maar als Geertruida en Pedersen blijven zit die gewoon het hele seizoen op de bank. In dat kader kan je hem geen ongelijk geven.
Bord op schoot scouting.
Terug naar tijdperk Martin van Geel
Dacht ik ook al asn allemaal uit Nederland dit seizoen 😀
Toen Van Geel kwam stond Feyenoord volledig onder curatele van de financiële commissie van de KNVB, als zgn. 'categorie C-club'. En dat is vrijwel de helft van zijn Feyenoord-periode zo gebleven.
Tijdens de laatste 4 jaar TD-schap van Van Geel won Feyenoord 2 x de KNVB-beker, 1 x de landstitel en kon grotendeels uit eigen middelen 1908 worden gerealiseerd en Varkenoord vernieuwbouwd. Je kunt hem verwijten dat hij de scoutingsstaf niet heeft ververst, zomer 2021 heeft laten zien dat met creatief scouten je met weinig middelen veel kunt doen. Hij had m.i. niet mee moeten gaan in zomer 2018 met Van Bronckhorst in het geen vertrouwen geven aan o.a. Amrabat en ook Boëtius. Maar het is onzin om met het cliché 'bord op schoot scouting' de indruk te wekken dat Van Geel er niks van gemaakt heeft.
Ik sprak hem maandag op een voetbalveldje in Spijkenisse, en hij zei heel eerlijk is Engeland zijn droom, en als het rond komt met Fullham dat hij dan daarheen gaat….
Voor een miljoen zou ik het doen ... :-)
Nou ben ik heel benieuwd wat jij dan zou gaan doen voor een miljoen
En hij kijkt natuurlijk over de heg heen wat er met Geert en Pedersen gebeurt, zou ik ook doen.
Matige speler. Geertruida is wel een klasse beter.
Zou ook de vervanger van Pedersen zijn en niet van Geertruida lijkt me
Inderdaad.
En dan kan je het best wel een upgrade noemen.
En je houdt miljoenen over. Helaas geen restwaarde
@FTM klopt hier wat van?

Feyenoord are interested in 29-years-old Chilean — CF América attacking midfielder Diego Valdés this summer. #Feyenoord

Understand Feyenoord interest is concrete, CF America await Official bid from Dutch champion. #Transfers
Zou wel zeker een lekker spelertje zijn dat
Als ik de reacties eronder lees zijn ze hem liever kwijt als rijk
Dat waren ze in LA bij Te Kloese ook, liever kwijt dan rijk toch is het met van Bodegom het beste wat Feyenoord kon overkomen.

Je heb altijd wel een paar onbenullen die niet weten waar ze over praten.

Op Feyenoord forums heb je een paar lampenkappen die Pedersen liever kwijt dan rijk zijn terwijl het je beste rechtsback is die je maar kan wensen, dus ik bedoel maar…
Eens. Toch zie ik hem het liefst niet komen
Lekker naar Fulham gaan, dit moet niet het niveau zijn dat Feyenoord nastreeft.

Pedersen 1e keuze op rechtsback met daarachter Kasanwirjo, Benita en wellicht kan je ergens een jong talent vandaan toveren als back up
Ja, altijd handig 4 rechtsbacks in de selectie......
Kasanwiro kan mij nog steeds niet bekoren en komt tekort!
Ik vind het ook niets maar omdat Pedersen nooit geblesseerd is en 90 minuten vol kan maken zal je Kasanwirjo niet vaak te hoeven gebruiken, dus dat scheelt dan weer.
Gek misschien , maar Brenet vind ik geen Feyenoorder .Past niet in die groep .Goede voetballer hoor ,vreemd mannetje
Een arrogante egotripper pur sang
Volgens Krabbendam op VI pro kan Bannis naar Zwitersland of Oostenrijk.
Zou mooi zijn kunnen we best gebruiken.
Ik dacht dat hij in het buitenland was om een transfer af te ronden.
Wordt Ivanusec als tien of linksbuiten gehaald?
Ligt eraan of er nog een 10 en/of linksbuiten bij komt, denk ik.
Alleen maar prettig dat die jongen op allebei de posities ervaring èn rendement heeft.
Zolang Geertruida en Pedersen nog hier zijn niet in ieder geval.