danny-buijs

VK Sportphoto

Nieuws

Buijs: "Het ging me specifiek om Arne"

Van de redactie

Danny Buijs is in afwachting van een nieuwe klus als trainer. De oud-Feyenoorder werd eind vorig jaar ontslagen bij KV Mechelen en zit sindsdien zonder club. Buijs benut zijn clubloze tijd om zich verder te ontwikkelen als trainer. In die hoedanigheid nam hij ook een kijken in de keuken van zijn voormalige club. Op trainingscomplex 1908 liep hij mee met Arne Slot.

“We hebben de afgelopen jaren een aantal keer contact gehad. Nu ik even niets om handen had, heb ik gezegd dat het me leuk leek een paar dagen met hem mee te lopen”, zegt Buijs tegenover NOS. De oud-trainer van FC Groningen geeft aan gericht kennis op te willen doen. “Het verzoek om mee te lopen heb ik niet bij andere trainers neergelegd. Het ging me specifiek om Arne.”

Volgens Buijs streeft Slot perfectie na, maar verpakt dit in een prettige manier van werken. “Het is dan goed om te beseffen dat je perfectie toch niet gaat bereiken. Op een bepaald punt is goed ook goed genoeg. Slot heeft dat heel goed door. Daarnaast heeft hij bij Feyenoord genoeg kwaliteit in de selectie om dit optimaal te laten werken. Hij kan met deze ploeg snelle, effectieve trainingsvormen in elkaar zetten”. 

Ook de samenstelling van de technische staf heeft de interesse van Buijs. “Die is in balans. Je ziet een goede taakverdeling. Dat heeft Feyenoord goed voor elkaar.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties