stengs1

VK Sportphoto

Europees

Calvin Stengs: "Ik verwacht een heel ander Lazio"

Moreno

Calvin Stengs blikte tijdens de persconferentie vooruit op het cruciale Champions League-duel met SS Lazio. De Italianen werden in De Kuip bij vlagen weggespeeld, maar de nummer tien annex rechtsbuiten verwacht dat het in Rome lang niet zo makkelijk zal gaan.

"Dat was een hele goede wedstrijd van onze kant, maar ik verwacht morgen een heel ander Lazio. Zij spelen thuis en zullen volle bak willen gaan en zeker niet willen verliezen. Ik heb jongens gesproken die hier vorig seizoen hebben gespeeld en zij vertelden ook over de hete sfeer die hier kan hangen. Daar zullen we goed mee om moeten gaan."

Stengs weet hoe goed Feyenoord zal moeten zijn om Lazio wederom te verslaan, maar heeft wel het vertrouwen dat dat erin zit. "Als team zijn we op de goede weg, dat hebben we de afgelopen maanden bewezen. Tegelijkertijd is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Zo gaven we tegen Twente niet thuis nadat we tegen Lazio zo goed hadden gespeeld. Daar moeten we van leren."

Tevens wordt Stengs gevraagd naar de twee mindere wedstrijden in de competitie. "De vaart is er niet uit", reageert hij daarop. "De sfeer is nog goed in de groep, hoor. In fases tegen RKC hebben we ook grote kansen gekregen, waardoor we een grotere uitslag konden neerzetten. Het moet beter, maar dat is geen thema. Daarnaast weten we dat Lazio een goede ploeg is, dus moeten we een hoog niveau halen."

Ook deelt Stengs een ervaring uit het verleden, toen hij in een Europese uitwedstrijd volkomen werd weggespeeld. Dat was in zijn AZ-periode, toen hij ook onder Arne Slot speelde en op bezoek ging bij Real Sociedad. De aanvallende middenvelder, die tegen Lazio naar alle waarschijnlijkheid wel weer rechtsbuiten zal gaan spelen, weet wat nodig is om dat te voorkomen. "Toen werden we van het kastje naar de muur getikt en loop je alleen maar achter de bal aan. Dat wil je niet. Morgen zullen we goed moeten zijn en volle bak moeten gaan om een resultaat te halen in een uitwedstrijd."

Tekst: Feyenoord.nl (aanvulling 1908.nl)

Delen

Reacties

Nog geen reacties