celainy-obispo

VK Sportphoto

Vrouwen

Celainy Obispo: "Er zijn heel veel meiden die dromen van Feyenoord"

Van de redactie

Celainy Obispo kwam vorig seizoen over van ADO Den Haag. De in Rotterdam-Zuid opgegroeide linksback van Feyenoord Vrouwen  is tevens maatschappelijk trainer van Feyenoord. In die rol trekt ze haar eigen wijk in om sport te promoten onder kinderen.

In Feyenoord Magazine vertelt ze over haar liefde voor Feyenoord en de transfer die er per se moest komen. 

Als klein kind droomde Obispo al van een carrière bij de Rotterdamse club. “Ik wilde altijd al profvoetbalster worden. Vrouwenvoetbal was nog helemaal niet zo groot. Ik dacht dat ik gewoon in Feyenoord 1 tussen de mannen zou kunnen voetballen. Ik dacht nooit: ‘ik ben een meisje, dus ik kan geen prof worden’. Achteraf gezien was die droom op dat moment natuurlijk niet realistisch”.

Uiteindelijk kwam toch de mogelijkheid het roodwitte shirt te dragen. “Op de dag waarop Feyenoord bekendmaakte dat ze gingen deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen, kreeg ik direct allemaal berichten binnen op mn telefoon”, zo vertelt Obispo. “Een teamgenootje van ADO stuurde gelijk: ik zie het al, jij gaat een transfer maken”.

Een telefoontje van de club waarvan ze al haar leven lang supporter is bleef alleen uit. “Uiteindelijk zei m'n zus: ‘waarom stuur je niet zelf een bericht naar Feyenoord?’ In eerste instantie vroeg ik me af of dat slim zou zijn, totdat ik besloot: dit is mijn toekomst en ik wil heel graag bij Feyenoord voetballen. Toen heb ik een mailtje gestuurd naar Manon Melis (coördinator Vrouwenvoetbal, red.). Kort erna werd ik gebeld en uitgenodigd voor een gesprek”. Dat je altijd je eigen dromen moet najagen, werd de 21-jarige al snel duidelijk. “Toen ik op gesprek kwam bij Feyenoord, bleek dat ik wel op de lijst stond bij de club, maar dat er wat ruis was over mijn situatie bij ADO. Uiteindelijk was ik dus blij dat ik zelf Feyenoord had benaderd, anders had ik hier nu misschien niet gespeeld”, aldus Obispo.

De overwinning op Ajax (4-1) ziet de Rotterdamse al het hoogtepunt van het debuutseizoen. "Na afloop van die wedstrijd zaten we met het team bij Maxime Bennink thuis. Toen keken we elkaar aan en zeiden: is dit nou echt gebeurd? Het was eigenlijk te mooi om waar te kunnen zijn. Achteraf gezien voelt die wedstrijd ook als de echte start van Feyenoord Vrouwen. Toen we Ajax versloegen, gaf dat ons het idee: de Feyenoord Vrouwen horen er nu echt bij”.

Manon Melis noemde haar afgelopen april nog een publiekslieveling. Obispo voelt dat zelf niet zo, al kan ze zich wel voorstellen dat zij bij een deel van de supporters een streepje voor heeft.  “Omdat ik als enige in ons team echt van Zuid kom. Dat leeft gewoon heel erg bij Feyenoorders. Kijk ook maar naar Lutsharel Geertruida, of vorig seizoen Tyrell Malacia”.

Samen met keepster Jacintha Weimar verzorgt ze zogenoemde Pauzesport op scholen in de wijk, waarbij leerlingen tijdens de middagpauze gaan sporten onder begeleiding. Net als de kinderen is Obispo zelf een ‘Meisje van Zuid’, zoals Weimar haar steevast noemt. Obispo: “Op de scholen waar ik kom, stappen soms kinderen op mij af om te zeggen dat ze me op televisie hebben gezien. Dan komen ze een handtekening vragen. Er was zelfs een juf van wie de dochter een Feyenoord-shirt had met mijn naam erop. Dat deed wel iets met me. Toen merkte ik ook weer hoe groot Feyenoord is. Er zijn gewoon heel veel meiden die dromen van een toekomst bij Feyenoord. Het is supermooi dat ze die droom nu ook kunnen waarmaken, net als ik”.

Delen

Reacties

Goed dat Feyenoord ook maatschappelijk inzet toont en kinderen aan het sporten probeert te krijgen.
Ik hoop dat de dames vele sportieve hoogtepunten mogen beleven.