Primeur Bevestigd
lilian-de-leeuw-stadion-directeur-van-feyenoord

Foto: 1908.nl / Linkedin

Nieuws

Chaotische benoeming Lilian de Leeuw als nieuwe stadiondirecteur na 'blinde stemming'

Van de redactie

Gisterenavond op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Stadion Feijenoord is per besluit van een kleine meerderheid van aandeelhouders (te weten: de groot aandeelhouder met 54%) Lilian de Leeuw aangesteld als nieuwe stadion directeur met de functietitel: Venue Director.

Opvallend was vooral de manier waarop De Leeuw werd aangesteld. De aandeelhouders van Stadion Feijenoord hadden twee opties voor de nieuwe positie als directeur: Roel Vollebregt (voormalig directeur van nieuw stadion B.V. en verantwoordelijk voor de mislukking van Feyenoord City) en dus Lillian de Leeuw. De stemming bij de AVA is altijd een bijzondere; De groot aandeelhouder heeft een monopoliepositie met 54% van de aandelen. De groot aandeelhouder had namelijk zonder introductie en presentatie al besloten dat De Leeuw werd benoemd en deed dit ook.

Individuele aandeelhouders hadden grote problemen met deze zeer ongebruikelijke gang van zaken. Eén aandeelhouder sprak de Raad van Commissarissen (RvC) belerend toe: “Ik kom op tientallen aandeelhoudersvergaderingen het hele jaar door, deze procedure heb ik nog nooit zo mee gemaakt. Er is geen bedrijf in Nederland die op deze manier een directeur aan stelt.” Een andere aandeelhouder gaf aan zich te onthouden van stemming, omdat hij nooit kan stemmen op iemand die hij niet kent, en vroeg zich hardop af of er sprake is van hoge mate van incompetentie bij de groot aandeelhouder en de (RvC) of dat er werd gehandeld met voorkennis. Na beraadt moest de President Commissaris, Pieter van Oord, toegeven dat er inderdaad een aandeelhouder is die wél met De Leeuw heeft gesproken voor de vergadering. Dit zou verklaren waarom de aanstelling van De Leeuw ‘blind’ is gedaan. Volgens een derde aandeelhouder betreft dat een strafbaar feit: “De wet schrijft heel duidelijk dat alle aandeelhouders tegelijkertijd moeten worden geïnformeerd, dat heeft u niet gedaan”. De RvC kon niet anders dan concluderen dat dit het geval was.

Ook opvallend was het moment waarop Pieter van Oord niet wist of de nieuwe directeur wel of niet verantwoordelijk zou worden voor afdeling veiligheid. Aftredend directeur Jan van Merwijk moest ten overstaan van de vergadering aan de RvC vertellen wat hij eigenlijk voor portefeuilles beheert, iets wat ze niet leken te weten. Een aandeelhouder pakte de microfoon en zei stellig: “Ik wil graag even genotuleerd zien dat we zojuist hebben moeten waarnemen dat de Raad van Commissarissen geen idee heeft wat een directeur bij het stadion eigenlijk doet, en dat dit duidt op de eerder besproken incompetentie van deze bestuurders”.

Hoe dan ook waren de aandeelhouders het met elkaar eens: Lilian de Leeuw start door deze vreemde procedure met een achterstand. Zelf pakte ze ook nog de microfoon, kort en krachtig: “Ik heb enorme zin om de komende tien jaar de taak die voor mij ligt op te pakken”. Er mochten door aandeelhouders geen vragen meer gesteld worden aan De Leeuw.

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jaarbeurs is ook geen klein gebouw, dat vrouwtje neemt best wel wat ervaring mee.
Wie is die Éne Grootaandeelhouder dan? Welke bank is dat? GoldmanSags of ....? V(ijanden)vF?
Oorspronkelijk was dat de sportclub maar die hebben drie jaar geleden afspraken gemaakt over dit belang met de Stichting Kromme Zandweg over het bezit/beheer van dit belang. Die Stichting kwam dan weer aan de centjes om dit belang onder voorwaarden over te nemen via Cees de Bruin (inmiddels overleden) en in aanzienlijk mindere mate Cees Ultee. Op youtube zijn nog wel wat TV Rijnmondfilmpjes te zien waarin wordt geprobeerd deze schimmige deal uit te leggen. Het is een van de dubieuze erfenissen van het Feyenoord-City avontuur, i.c. debacle.
Het was het vereenvoudigen van de hoeveelheid verschillende aandeelhouders... niks schimmig aan, tenzij je een DeKuipadept bent die de club de kk in wilt helpen.
Waarom nou weer schelden Mischa... Neem je verlies loser.
Feyenoord bepaald gewoon, de hele constructie met een los stadion, met eigen RVC, directie etc, is er alleen voor de bühne.

Dan krijg je straks nog de bepaling van de hoogte van de huur etc. Een typisch broekzak/vestzak verhaal.

Alleen in het geval van een faillissement is zo'n constructie handig. daarom doen ze het ook. En je kan soms nog eens een ander poppetje naar voren schuiven als er slecht nieuws te vertellen is. Of zelfs ontslaan als er een kop van jut nodig is.
Hier klopt geen hout van.
RvC out! Als ze niet eens weten wat een Directeur doet moet het afgelopen zijn.
toch grappig dat RTV en AD hier niks over melden, mijn conclusie... dit artikel is alweer een aandikking van de werkelijkheid.
Jou conclusie is natuurlijk zoals altijd weer onjuist.
Opiniestukje van een van die de Feijenoorder kornuiten die een aandeeltje heeft en zich daarmee koning aan de Maas voelt. Ik geloof best dat het een incompetente bende is bij de aandeelhouders van het stadion (zoals bij de meeste aandeelhoudersvergaderingen), maar het zal wel een beetje aangedikt zijn. Je moet op deze site ook geen journalistiek verwachten.
Overigens zou enige redactie op spelling en grammatica geen kwaad kunnen @1908, het gaat de laatste tijd wel erg vaak fout.
Redacteur, mocht je dit hebben geschreven. Er was ook een groots applaus van de aandeelhouders, behalve de 6 kwijlende schreeuwers, voor Jan van Merwijk.
Helaas precies het probleem bij onze mooie club. Vriendjes en mensen die elkaar supporten. Teveel kapiteins op het schip!
Of ze door de procedure nou wel of niet met een achterstand begint maakt niet uit. De stadion directeur kan het toch nooit goed doen. Gaat ze voor nieuwbouw is er kritiek, gaat ze voor verbouw is er kritiek.
Lol wat een klucht
BlackaSchaduwSpits
BlackaSchaduwSpits
Blijft een lekker corrupt tivus zooitje daaro