benoit-bastien

VK Sportphoto

Nieuws

CL-duel tegen Celtic onder leiding van Fransman

Stan

De laatste wedstrijd van Feyenoord in de Champions League van dit seizoen, zal gefloten worden door Benoît Bastien. De UEFA heeft de 40-jarige Fransman aangesteld voor de wedstrijd van de Rotterdammers tegen Celtic. De arbiter zal woensdag omstreek 21:00 in Glasgow het eerste fluitsignaal laten klinken. 

Bastien fluit zijn wedstrijden doorgaans in de Franse Ligue 1, waarin hij dit seizoen ook al 12 maal de leiding had over wedstrijden van onder andere Paris Saint Germain en Olympique Marseille. Daarnaast floot de Franse leidsman ook al een duel in de Champions League, voorronde Champions League en de Europa League. PSV, Ajax en AZ kregen alle drie al eens te maken met Bastien, maar hij floot nog nooit eerder een wedstrijd van Feyenoord. Wel floot Bastien in 2019 al eens in De Kuip, toen hij de leiding had over het EK kwalificatie-duel tussen Nederland en Noord-Ierland.

In het Celtic Park wordt Bastien bijgestaan door zijn Franse assistenten, terwijl de Portugese Tiago Martins de VAR is bij dit laatste groepsduel van Feyenoord. Los van het prijzengeld en de eer, valt er voor beide clubs niks meer te behalen tijdens het treffen op woensdagavond. Waar de Rotterdammers al zeker zijn van de tussenronde in de Europa League, is Celtic Europees uitgeschakeld. 

Delen

Reacties

Altijd veel vertier met een Franse scheidsrechter. Alleen verkeerd vertier.