fey-telfey-09

Vrouwen

Conijnenberg over wereldgoal: "Dit doe je maar één keer in je leven"

Van de redactie

Vanmiddag spelen de Feyenoord Vrouwen op Varkenoord tegen AZ. Vorige week werd de eerste overwinning van dit seizoen geboekt tegen Telstar (0-2). Met dank aan Jada Conijnenberg. De 20-jarige aanvaller bekroonde haar optreden met twee treffers, waarvan één wereldgoal.

In de eerste helft noteerde Conijnenberg de openingstreffer, na een messcherpe aanval en dito voorzet van Maxime Bennink. Het pareltje van de dag kwam echter even later. Van grote afstand volleerde ze schitterende raak. Op het moment van de uithaal stond Conijnenberg in de middencirkel. De wereldgoal was niet helemaal toeval, vertelde ze tegenover ESPN. "We analyseren natuurlijk de tegenstander voordat we tegen ze spelen. Als spits analyseer je dan ook de verdedigers en de keepers. Dus ik wist dat de keeper van Telstar vaak voor haar doel stond".

Over het moment van de wedstrijd vertelde ze: "De verdediger schatte de bal verkeerd in, dus ik dacht ‘dit is perfect om uit te halen’. Het is een beetje intuïtie denk ik. Dit doe je maar in één keer in je leven". De bal kwam via het hoofd van een Telstar-speelster voor haar voeten, maar Conijnenberg wilde de credits aan iemand anders geven. "Het was toch wel een aardige trap van Jacintha, eigenlijk moet de assist op haar naam", wijst ze naar keepster Jacintha Weimar.

De twee goals van Conijnenberg betekende de eerste Rotterdamse zege in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "We moesten het toch even vieren. We hebben wel even een feestje gebouwd, inclusief polonaise", aldus Conijnenberg.

Vanmiddag proberen de vrouwen van trainer Jessica Torny de driepunter tegen Telstar een vervolg te geven. Om 12:15 wordt er afgetrapt tegen AZ. Bij winst wordt de laatste plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie overgedragen aan de Alkmaarders.

Delen

Reacties

Nog geen reacties