img-6316

VK Sportphoto

Vrouwen

"Daarom moest ik erbij zijn toen de spelersbus terugkeerde"

Van de redactie

Celainy Obispo wordt onder de nieuwe trainer Jessica Torny centraal in de verdediging opgesteld. Daar is zij een opvallende verschijning, aangezien de speelster slechts 1,63 meter lang is. Toch weerhoudt dat haar niet om op die positie te presteren. 

Feyenoord Vrouwen kent een matig seizoen. De doelstelling om ten minste derde te worden in de Azerion Eredivisie Vrouwen kan de koelkast in. In het bekertoernooi zijn de Rotterdammers inmiddels uitgeschakeld en bovendien heeft er een trainerswissel plaatsgevonden.

Voor Obispo betekende de trainerswissel dat zij centraal achterin kwam te staan. Allereerst onder interim-trainer Sandra van Tol, uitgerekend tegen haar oude club ADO Den Haag. Maar ook daarna, na de aanstelling van Torny. “Of in die wedstrijd de nieuwe trainer het idee kreeg om me als centrale verdediger op te stellen, weet ik niet. Ik kende Jessica Torny in elk geval nog niet. In gesprekken heb ik gezegd dat ik een echte verdediger ben en dat het me niet uitmaakt waar ze me opstelt. Het enige wat voor mij telt, is dat ik speel. Ze heeft ook niet aangegeven dat ik me op centraal achterin moet concentreren. Op die positie had ik misschien pas drie of vier keer gespeeld en tot dat duel met ADO nooit negentig minuten”, aldus Obispo in Algemeen Dagblad.

De geringe lengte van Obispo is geen reden haar niet centraal achterin op te stellen. De reden: zij kan uitstekend timen en koppen. “Ik win vaak kopduels van langere tegenstanders. Het is een kwestie van timing. Sjaak Polak noemde me bij ADO altijd ‘de magneet’, omdat ik op een of andere manier de bal altijd aantrek. Bij Feyenoord noemden ze me niet zo, totdat Annouk Boshuizen en Amber Verspaget, met wie ik bij ADO heb gespeeld, kwamen. Zij gooien het er nu af en toe in.”

Haar kop-kwaliteit dankt de speelster aan jarenlang veel oefenen. “Ik weet nog dat ik in de E-jeugd helemaal niet wilde koppen, ik ging zelfs huilen. Maar toen is mijn vader met me gaan trainen. Hij zei dat ik goed moest leren koppen om het te kunnen redden. Hij heeft veel ballen opgegooid die ik moest terug koppen en ik kan wel zeggen dat ik er gevoel voor heb. Koppen is een wapen waarmee je je in de Eredivisie kan onderscheiden.”

Dat Feyenoord Vrouwen een teleurstellend seizoen doormaakt, weerhoudt Obispo er niet van om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. “Juist nu het tegenzit, is het belangrijk om positief te blijven. Daar hamert de trainer ook altijd op en zo zie ik het ook. Altijd probeer ik wel een teleurgestelde speelster met een gesprekje of een grap, hoewel ik niet zo grappig ben, op te beuren. Want wat is er nu mooier om iemand daarna met een lach op het gezicht of met een goed gevoel te zien vertrekken?”

Waar Obispo sowieso met een glimlach naar kijkt, zijn de prestaties van de mannen van Feyenoord. “Zeker, daarom moest ik erbij zijn toen na de winst bij Ajax de spelersbus terugkeerde. Dat was echt genieten. Ik ben absoluut trots op wat de mannen van Feyenoord gepresteerd hebben.” 

Delen

Reacties

Absoluut mijn favoriete speelster van de Feyenoord vrouwen. Speelt als een echte Feyenoorder, met volop inzet en passie. Onbegrijpelijk dat ze een tijdje niet in de basis stond. Kan de rest een voorbeeld aan nemen.