gimenez-danilo

VK Sportphoto

Nieuws

Danilo: "Heel makkelijk om met Giménez samen te spelen"

Stan

Danilo had woensdagavond een groot aandeel in de 0-1 overwinning van Feyenoord op SC Heerenveen. Nadat hij in de tweede helft inviel, leverde de aanvaller tien minuten voor tijd de assist op collega-spits Santiago Giménez. Na afloop van het bekerduel ging de Braziliaan in op de winstpartij en het samenspel met de Mexicaanse spits. 

“Het is ongelooflijk, dit soort wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden dat je karakter moet tonen en dat is wat we hebben gedaan. We bleven 90 minuten vechten", kijkt Danilo terug op het treffen in Heerenveen. 

Waar het voor de Braziliaanse spits vaak stuivertje wisselen is met Giménez in de spitspositie, speelde hij deze wedstrijd samen met de Mexicaan. "Door hoe de wedstrijd verliep vroeg de coach mij om een nummer 10 te zijn en samen te spelen met Giménez. Dat hebben we al heel vaak besproken."

De klik tussen de twee spitsen is goed, zo vertelt Danilo, die zijn invalbeurt opluisterde met een assist. "Ik denk dat wij de balans hebben om samen te spelen. Je ziet dan dat er een connectie is. Het is dus heel makkelijk om samen met hem te spelen omdat hij altijd klaar staat om te combineren. Hij staat altijd op de goede positie en ik op dat moment ook om de assist te geven."

Dat het moeizame bekerduel toch gewonnen werd, is volgens de aanvaller te danken aan het doorzettingsvermogen van de ploeg. "Ik zou zeggen dat het dat het begin op en neer ging, maar ik denk dat jullie zien dat Feyenoord altijd 90 minuten gaat. We hebben laten zien dat als er 120 minuten nodig zijn of zelfs meer, dat we altijd willen blijven vechten. Het is ons kenmerk nu dat we een vechtersmentaliteit hebben tot het laatste moment. Wat de trainer ook zei: 'als je veel geluk hebt, betekent dat dat je heel veel werkt.’ Dus dat is wat we doen."

Door het steeds maar te blijven proberen krijg je uiteindelijk resultaat, zo is Danilo van mening. "Het was ongekend. Ook met mijn schot. Dat gaf vertrouwen omdat het best dichtbij was. We moeten altijd proberen te schieten, want je weet maar nooit. Misschien dat hun doelman het niet verwacht. Deze wedstrijd was ongelooflijk, maar we moeten ook weer door." De nummer 9 van Feyenoord doelt daarmee op het drukke programma van zijn ploeg. "Nu moeten we ons richten op de halve finale en ook op zaterdag, Groningen-thuis. Dat is belangrijk want de Eredivisie is bijna afgelopen. We moeten blijven winnen en ons doel schoonhouden. Daar gaan we voor."

De Braziliaan sluit af met een bedankwoordje voor de meegereisde Feyenoord-fans. "Je ziet dat de supporters ons negentig blijven supporten. Dat is waarom we altijd een ‘extra man’ op het veld hebben. Dus wij bedanken ook de supporters dat ze er weer waren, zelfs als het ver weg is. We zijn blij dat ze hier zijn om ons negentig minuten te steunen."

Delen

Reacties

Lijkt me zeker voor herhaling vatbaar! En tegen Groningen kun je dat best proberen...
Kan Dilrosun naar de vleugel... Dat is niet echt een succes op 10 gebleken...
En dan tegen Ajax onze Poolse vriend natuurlijk weer op 10 als hij weer helemaal fit is...
Hij heeft veel meer gevoel van druk zetten dan Dilrosun die ik elke wedstrijd zie falen op de 10 positie
Hij viel echt super sterk in .