ruben-schaken

VK Sportphoto

Nieuws

"Dat is iets magisch. Je voelt echt de twaalfde man"

Van de redactie

Ruben Schaken is donderdag aandachtig toeschouwer wanneer Feyenoord het opneemt tegen SS Lazio in de beslissende poulewedstrijd van de Europa League. De oud-Feyenoorder zegt dat het fanatieke publiek een rol kan spelen bij het resultaat, zo zegt hij in Feyenoord TV.

“Absoluut heeft dat invloed”, zo gbegint Schaken. Om de unieke Europacupsfeer te duiden haalt hij de wedstrijd tegen Zorya Luhansk (4-3) in herinnering, waarin hij zelf ook speelde. “Die sfeer heb ik ook zelf meegemaakt. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Ik weet niet of iedereen zich de goal van Manu nog kan herinneren. De Kuip ontplofte en dat vergeet je dan nooit meer. We stonden 3-0 voor en hadden het idee dat het klaar was. Uiteindelijk werd het een hele andere tweede helft en gelukkig maakte Manu nog het winnende doelpunt.''

De voormalige buitenspeler van Feyenoord denkt dat het Legioen de ploeg boven zichzelf uit kan laten stijgen. ''Absoluut heeft dat invloed. Dat is iets magisch. Je voelt echt de twaalfde man. Er komen extra krachten naar boven. Ook conditioneel blijf je maar gaan. Je wordt aangemoedigd en dat geeft extra power. Ik denk dat dat de kracht is van De Kuip.''

Toch heeft Schaken ook meegemaakt dat de intensiteit van de supporters voor sommige spelers averechts werkt. ''Bij het Legioen moet je natuurlijk respect afdwingen. Ze staan altijd achter het team. Maar je moet wel je niveau halen. Ik heb het zelf meegemaakt in mijn eerste seizoen. Dan kan het ook Kuipvrees veroorzaken bij sommige jongens. Vooral bij de nieuwe jongens die niet veel gewend zijn. Ik was er daar zelf ook een van in mijn eerste seizoen. Dan moet je even wennen, maar het moment dat je je goals maakt en goed speelt, dan staan ze achter je".

Schaken verwacht een moeilijke avond maar is positief. “Het wordt een hele zware klus voor Feyenoord. Natuurlijk geloof ik erin en dat moet Feyenoord ook doen. Ik hoop erop.” 

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties