spandoek-feyol

Foto: VK Sportsphoto

De Feijenoorder

De Kuip herdenkt ontvallen Feyenoorders

Dennis

FSV De Feijenoorder organiseert traditiegetrouw een eerbetoon aan (oud)spelers, medewerkers van de club en supporters door middel van het Herdenkingsdoek.

Dit wordt gedaan tijdens de openingswedstrijd in De Kuip. Vaak een van de eerste keren dat supporters elkaar weer treffen op de tribune. Veel bekende gezichten op het vak, maar toch ook elk jaar weer nieuwe Feyenoorders die je binnen de kortste keren om de nek zal vliegt bij een goal voor Feyenoord. Maar ook Feyenoorders die worden gemist.

FSV De Feijenoorder geeft toelichting bij het Herdenkingsdoek:

De ontstaan geschiedenis

In januari 2012, een jaar na het overlijden van clubicoon Coen Moulijn, is er vanuit supporters een initiatief gestart om (oud)spelers, medewerkers van de club en supporters die zijn overleden te eren met een spandoek. Het idee ontstond zo'n vier dagen voor de herdenking van Coen zijn sterfdag. In allerijl werden er namen verzameld en werden deze op een spandoek gespoten. Op 4 januari 2012, de dag waarop het overlijden van Coen voor het eerst werd herdacht, werd het doek aan de hekken op het voorplein van het stadion opgehangen. Het doek is in de loop der jaren gegroeid en is op dit moment om en nabij 106 x 9.6 meter.

Waarom een herdenkingsdoek?

Helaas ontvallen ons elk jaar weer tientallen Feyenoorders. Nabestaanden willen hen graag eren met een eerbetoon bij een wedstrijd in De Kuip. Om te voorkomen dat er elke wedstrijd een individuele herdenking plaatsvindt, is er uiteindelijk voor gekozen om een gezamenlijk en passend moment te kiezen. Dit is de traditionele openingswedstrijd van ieder seizoen geworden. Er wordt een minuut stilte gehouden en het spandoek wordt uitgerold. Voor zover bekend is er geen enkele andere club ter wereld die de overledenen op deze manier eert!

Opdat we nooit vergeten!

Het gehele seizoen beheert FSV De Feijenoorder de namenlijst voor het herdenkingsspandoek. Het merendeel van de overleden Feyenoorders wordt op een speciaal daartoe in het leven geroepen e-mailadres aangemeld. Het sfeerteam van FSV De Feijenoorder spuit elk jaar de namen van overleden Feyenoorders op het spandoek erbij. Voor de nabestaanden is het spandoek een onderdeel van de rouwverwerking. De liefde voor Feyenoord is groot en de nabestaanden zijn blij met een herdenkingsplekje op het spandoek.

Aantal namen op het doek

Op dit moment staan er 1279 namen op het doek. In het afgelopen seizoen zijn ons helaas 119 Feyenoorders ontvallen.

 

Vanmiddag voorafgaande aan de wedstrijd tegen Olympique Lyonnais is het doek weer getoond, gevolgd door een minuut stilte. Stilte en kippenvel bij de supporters en spelers in het stadion. Verdriet en trots bij de nabestaanden. You'll Never Walk Alone!

 

Foto's: Jim Breeman

herdenking-feyenoord-lyon-1
Een minuut stilte...
herdenking-feyenoord-lyon-6
...en daarna applaus.
herdenking-feyenoord-lyon-3
Om de dit jaar ontvallen Feyenoorders te herdenken. Feyenoorders waarmee we voorheen naar het stadion gingen.
herdenking-feyenoord-lyon-5
Rook bij de herdenking.
herdenking-feyenoord-lyon-4
Dit jaar zijn er 119 namen bijgeschreven.
herdenking-feyenoord-lyon-2
Een unieke traditie dat zorgt voor een dikke laag kippenvel.

Delen

Reacties

Waar kan je een naam opgeven voor dit doek? Ik zou heel graag de naam van mijn moeder aan willen dragen, die afgelopen januari is overleden. Ik hoor het heel graag van iemand 🙏🏼
Elk jaar weer een kippenvel moment, RIP aan allen op het doek.
R.I.P. al mijn Feyenoord strijders!! #YNWA