supporters-met-sjaaltjes

Nieuws

“De Kuip zal ook klinken als een kerk”

Dennis

Vandaag speelt Feyenoord in De Kuip tegen Go Ahead Eagles, in wat mogelijk het slotstuk is richting de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis.

Arne Slot, aanvoerder Orkun Kökcü, publiekslieveling Santiago Gimenez, het strijdende collectief, de winnende treffers in de slotfase, Geertruida in de Johan Cruijff Arena. Het kenmerkt allemaal dit seizoen. Wat ook onbetwist bij dit voetbaljaargang hoort, is de revival van het supporterslied ‘Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?’ van wijlen Cock van der Palm.

“Deze wat lome, lijzige meezinger was in Rotterdam al best geliefd, maar werd dit seizoen opeens een kneiter van een hit, nadat het lied spontaan zijn wedergeboorte had beleefd tijdens de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (2-4)”, zo blik Sjoerd Mossou terug in Algemeen Dagblad.

“De kracht van Van der Palms lied zit niet alleen in het oubollig melancholische van het nummer, maar bovenal in de omarming van de mensen, op precies het goede moment in de tijd. Het is zo’n lied dat traagjes opstijgt en waarop je gemakkelijk inhaakt, zelfs als je helemaal niet van zingen houdt”, aldus de journalist.

De comeback van het lied past volgens Mossou helemaal bij het seizoen van de Rotterdammers. “Mede dankzij Van der Palm is de Kuip al maanden net zo in topvorm als het elftal van Arne Slot. Zondag zal de Kuip niet slechts als een uitbundig voetbalstadion klinken, maar ook als een kerk, ten teken dat voetbal stiekem steeds meer tegen religie aanschurkt.”

Delen

Reacties

Één keer trek je de conclusie,
Voetbal is een religie
Religie is het aanbidden van iets dat niet bestaat maar Feyenoord en voetbal zijn echt hoor.
Daar heeft hij wel een punt.
De mens is een kuddedier tenslotte.
Ben het voor 75% met je eens. Je kunt het vooral zien als er gestemd is