VK Sportphoto

Nieuws

De meest cruciale comebacks van Feyenoord het afgelopen seizoen

Nigel

Feyenoord was dit seizoen dodelijk effectief in de slotfase. De landskampioen was uiterst succesvol in de eindfase van wedstrijden. 1908.nl zet de meest cruciale comebacks van het afgelopen seizoen op een rijtje.

Go Ahead Eagles - Feyenoord 3-4 (3 september 2022)
Het is begin september en Feyenoord heeft haar selectie rond voor het seizoen. Door de late transfers was er zelfs nog een debutant in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Fredrik André Bjørkan kwam op huurbasis over van Hertha BSC. Bjørkan beleefde alles behalve een droomdebuut en werd na 69 minuten gewisseld. Het is de enige wedstrijd die hij voor Feyenoord heeft gespeeld. De Rotterdammers komen ook nog met 2-0 achter tegen de nummer 17 van de Eredivisie op dat moment. Het wordt de start van een seizoen vol comebacks van Feyenoord. Nog voor rust staat het al 2-2 door twee goals van Danilo. Na de rust is Feyenoord de baas in Deventer en scoort nog 2 keer. Het komt op 2-4. Vlak voor tijd scoort Go Ahead Eagles nog de 3-4, maar Feyenoord wint de wedstrijd.

Scoreverloop:
3' 1-0 Wålemark (e.d.)
13' 2-0 Lidberg
24' 2-1 Danilo
42' 2-2 Danilo
56' 2-3 Dilrosun
79' 2-4 Szymański
96' 3-4 Edvardsen

FC Utrecht - Feyenoord 1-1 (8 januari 2023)
Na de winterstop kroont Feyenoord zich tot een ware 'comeback-koning'. Direct na de winterstop lijkt Feyenoord te verliezen bij FC Utrecht in de Galgenwaard door het enige doelpunt van oud- Feyenoorder Jens Toornstra. Maar Jahanbakhsh redt Feyenoord door in de 90e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. Jahanbakhsh beleefde een sterke invalbeurt die middag in Utrecht. Santiago Giménez kopte Feyenoord in blessuretijd ook nog op 1-2, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

3' 1-0 Toornstra
90' 1-1 Jahanbakhsh

Feyenoord - PSV 2-2 (5 februari 2023)
De veerkracht van Feyenoord kwam tegen PSV nog maar eens bovendrijven. De thuisploeg begint zwak aan de topper en komt na acht minuten al op een 0-1 achterstand. Als Obispo in de 65e minuut een rode kaart krijgt, denkt iedereen dat de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord zal kantelen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Drie minuten na de rode kaart komt PSV op 0-2 in De Kuip door een doelpunt van debutant Thorgan Hazard. PSV lijkt hard op weg om Feyenoord de eerste nederlaag in eigen huis te bezorgen. Maar dit seizoen stopt Feyenoord pas als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Als Alireza Jahanbakhsh aan de zijlijn staat om in te vallen, scandeert de hele Kuip al zijn naam. En in de 81e minuut kopt Jahanbakhsh de 1-2 binnen. De Kuip krijgt weer hoop. Feyenoord is de laatste 20 minuten van de wedstrijd de baas en PSV komt er niet meer uit. In de 96e minuut is het wéér Jahanbakhsh die De Kuip laat exploderen, nu met de gelijkmaker. Feyenoord blijft de koploper van de Eredivisie en houdt PSV op vier punten achterstand.

8' 0-1 El Ghazi
65' Rode kaart Obispo
68' 0-2 Hazard
81' 1-2 Jahanbakhsh
96' 2-2 Jahanbakhsh

Feyenoord - NEC 4-4, TOTO KNVB Beker (8 februari 2023)
Drie dagen na Feyenoord-PSV moet Feyenoord alweer aan de bak. En ook nu moet Feyenoord weer terugkomen in de wedstrijd. In de bekerwedstrijd tegen NEC komt Feyenoord wéér op een 0-2 achterstand, ditmaal lijkt het niet meer goed te komen. Maar als Feyenoord in de 90e minuut een strafschop krijgt en Sandler een rode kaart krijgt, krijgt De Kuip weer hoop. Kökcü scoort de penalty en iedereen gelooft er weer in. Twee minuten later kopt Igor Paixao de 2-2 binnen en De Kuip explodeert weer. Bekeruitschakeling wordt op krankzinnige wijze voorkomen. Drie dagen na de 2-2 tegen PSV doet Feyenoord het weer: terugkomen van een 0-2 achterstand. Er volgt een krankzinnige verlenging waarin Feyenoord aan het langste eind trekt.

33' 0-1 Verdonk
45' 0-2 Marques
89' Rode kaart Sandles
90' 1-2 Kökçü (Penalty)
92' 2-2 Paixão
96' 2-3 Bruijn
98' 3-3 Giménez
116' 4-3 Dilrosun
118' 4-4 Bruijn

Feyenoord - AZ 2-1 (18 februari 2023)
Feyenoord is in februari bezig met een geweldige serie comebacks. De thuiswedstrijd tegen AZ kan ook hier weer aan toegevoegd worden, het is een directe wedstrijd voor de eerste plaats. In de eerste helft komt Feyenoord weer op achterstand door een eigen doelpunt van Dilrosun. Voor rust komt Feyenoord alweer op gelijke hoogte, opnieuw door een doelpunt van Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër was dit seizoen heel belangrijk voor Feyenoord in de slotfase. Feyenoord valt in de tweede helft aan tegen AZ, maar de bal wil er niet in. Giménez kreeg in de 82e minuut een grote kopkans, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd slaat Feyenoord alsnog toe. Via een hoekschop scoort Marcus Pedersen de 2-1 voor Feyenoord. Hierdoor komt de ploeg van Arne Slot op vijf punten voorsprong op AZ. De eerste grote stap naar de titel is gezet.

17' 0-1 Dilrosun (e.d.)
47' 1-1 Jahanbakhsh
90' 2-1 Pedersen

Ajax - Feyenoord 2-3 (19 maart 2023)
28 augustus 2005 was de laatste keer dat Feyenoord won in Amsterdam, met nadruk op "was". Want Feyenoord flikt het eindelijk weer op 19 maart 2023: winnen in Amsterdam. Ook in deze gewonnen Klassieker moet Feyenoord een achterstand goedmaken. De wedstrijd begint veelbelovend voor de Rotterdammers. In de 5e minuut komen ze al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Giménez. Maar zoals vaak gebeurde in voorgaande Klassiekers, repareert Ajax de achterstand en komt op een 2-1 voorsprong. Maar na de rust is Feyenoord de baas in de hoofdstad. Al snel komt de ploeg van Arne Slot op 2-2 door een doelpunt van Szymański. In de 84e minuut gebeurt bijna hetzelfde als een jaar geleden, maar Wellenreuther maakt de meest cruciale redding van het seizoen. De keeper van Feyenoord weet een schot van Kudus met zijn vingertoppen te redden, waardoor Ajax niet op 3-2 komt. Waar precies een jaar geleden de winnende goal van Ajax viel in de slotfase, gebeurt dat dit keer aan de andere kant. Net als vorig seizoen wordt er in de 86e minuut gescoord. Geertruida, uitgerekend een jongen geboren in Rotterdam-Zuid, maakt de winnende goal in Amsterdam. Feyenoord komt vlak voor tijd op 2-3! Ook in Amsterdam zorgt Feyenoord weer voor een comeback, maar deze comeback zorgt er uiteindelijk voor dat de titel heel dichtbij komt.

5' 0-1 Giménez
17'1-1 Álvarez