dessers sinisterra

VK Sportphoto

Nieuws

Dessers is Feyenoord niet vergeten: "Band met de fans blijft mij altijd bij"

StanV1908

Op 13 en 20 april staat voor Feyenoord het tweeluik met AS Roma op het programma. Het affiche, dat ditmaal in de Europa League wordt gespeeld, doet terugdenken aan de Conference League-finale van vorig jaar. In Tirana was de ploeg van José Mourinho met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers. Cyriel Dessers was een van de hoofdrolspelers in de succesvolle Europese campagne en speelde dit seizoen in dienst van Cremonese al meerdere keren tegen de Giallorossi. In gesprek met Voetbal International kijkt hij terug op zijn tijd bij Feyenoord en blikt hij vooruit op het belangrijke duel van zijn voormalige club. 

Revanche 

Dat Dessers dit seizoen scoorde tegen AS Roma en de Romeinen met zijn ploeg Cremonese twee maal wist te winnen ziet hij los van de verloren Conference Leage-finale. "Nee, het voelde voor mij niet als persoonlijke revanche. Ik heb ook helemaal niets tegen Roma, het is een prachtige, grote club. De verloren finale zie ik los van de duels die ik dit seizoen met Cremonese tegen Roma speelde. Onder mijn posts op social media na mijn goal in Olimpico zag ik nog wel fans van Feyenoord en Roma reageren, tegen elkaar ingaan en elkaar en mij herinneren aan de finale. Dat hoort bij de onderlinge rivaliteit tussen de fans. Dat is ook mooi."

De Nigeriaanse spits weet dus hoe je de ploeg van Mourinho moet kloppen en acht zijn oude club in staat het zelfde te doen. "Feyenoord heeft genoeg wapens, zowel individueel als in teamverband, om AS Roma te verslaan. Daar ben ik zeker van, maar aan de andere kant hadden we die wapens in mei ook. Net als een plan om Roma te verslaan. Helaas viel het net niet onze kant op. Hopelijk gebeurt dat nu wel over twee wedstrijden. Toch moet je Mourinho en zijn teams nooit onderschatten, zeker niet in een bekertoernooi."

Supporten 

Zelf had Dessers het terugduel in Rome op 20 april graag willen bijwonen om zijn teamgenoten van vorig seizoen te supporten. "Helaas past het niet in mijn schema van Cremonese. Anders was ik heel graag naar Rome gegaan om de wedstrijd te zien en een aantal oude bekenden zien. Ik heb nog weleens contact met Lutsharel Geertruida en Fredrik Aursnes. Als het uitkomt, kijk ik nog iedere wedstrijd van Feyenoord."

Hij ziet dat het team van Slot net als vorig jaar een top seizoen doormaakt. "Ik ben aan de ene kant wel verbaasd hoe goed ze het dit seizoen doen, omdat er zo veel jongens in de zomer zijn vertrokken en dus ook veel nieuwe jongens zijn gekomen. Maar aan de andere kant weet ik ook dat er een hele sterk basis staat bij Feyenoord met de technische staf en jongens die er al wat langer bij zitten."

Vooral over zijn opvolger in de spitspositie is Dessers erg te spreken: "Met Santiago Giménez hebben ze een hele goede nieuwe centrumspits erbij. Vorig jaar zomer heb ik nog met Nigeria tegen hem en Mexico gespeeld. Toen zag ik al dat hij een echte goalgetter rond de zestien is: een killer. Ik vind het mooi om te zien hoe hij is ontploft in 2023. Heel knap hoe Giménez het nu doet. Ook bijzonder dat Feyenoord opnieuw een topscorer van een Europees toernooi in de ploeg heeft."

Liefde voor Feyenoord

Dessers bekent zelf graag onderdeel geweest te zijn van de huidie ploeg van Slot: "Ik denk dat elke speler die na vorig seizoen bij Feyenoord is vertrokken, nu heel graag met Feyenoord om de titel had willen strijden en weer zo ver had willen komen in Europa. Maar wat de toekomst brengt, heb je niet altijd in eigen hand. Ik ben vooral heel blij voor Feyenoord en de fans dat het nu zo goed gaat. Als je ziet hoe de supporters ons vorig seizoen steunden… Ik mocht dat vanaf de eerste rij meemaken. Ik hoop dat Feyenoord twee fantastische maanden tegemoet gaat."

Waar de toekomst hem ook brengt, Feyenoord zal altijd in het hart blijven van de Nigeriaans-Belgische aanvaller. "Ik heb altijd een mooie klik gehad met Het Legioen. Die band met de fans blijft bij mij op de lange termijn, ook na mijn carrière, misschien nog wel meer bij dan de wedstrijden die ik heb gespeeld. De supporters maakten zelfs een liedje voor mij, dat is niet iedere Feyenoord-spits gegund. Dat vulde mijn hart."

Delen

Reacties

De_meastro_uit_1908
Was het geld om hem te kopen niet daar maar wilde hij een te hoog salaris?