Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Deze kampioenswedstrijd is weer een stap dichtbij

Van de redactie

Feyenoord kan de eerste landstitel sinds 2017 nauwelijks meer ontgaan. In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk werden gedecideerd de drie punten binnengehaald (5-1).

De ploeg van Arne Slot behield daarmee de voorsprong op de ranglijst van acht punten. Naaste belagers Ajax en PSV wonnen eveneens hun wedstrijden. De mogelijke kampioenswedstrijd is ten opzichte van vorige week dan ook ongewijzigd.

De stand
Er zijn nu 28 speelronden in de Eredivisie afgewerkt en er volgen nog 6 wedstrijden. Feyenoord heeft stevig de koppositie in handen met 67 punten en heeft er 8 meer dan naaste achtervolgers Ajax en PSV (beide 59 punten). Over twee weken spelen de Amsterdammers en Eindhovenaren bovendien nog onderling tegen elkaar in het Philips Stadion in Eindhoven. 

Kampioenswedstrijd
De acht punten marge op de ranglijst betekent dat Feyenoord twee wedstrijden voor het einde van de competitie de landstitel kan binnenhalen. Als Feyenoord en PSV óf Ajax vanaf nu alles wint, dan is op 14 mei de kampioenswedstrijd in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. 

Daarna speelt de club nog tegen FC Emmen (uit) en Vitesse (thuis). Mocht Feyenoord de komende wedstrijden meer punten morsen dan de concurrentie, zal de schaal waarschijnlijk in één van deze twee wedstrijden worden bemachtigd.

Indien Ajax én PSV de komende wedstrijden meer punten verspelen, dan kan Feyenoord op 7 mei tijdens de stadsderby tegen Excelsior al kampioen worden. 

Delen

Reacties

Het liefste in eigen huis kampioen worden lijkt me veel mooier!
Ik gok op 7 mei en hoop het ook, voor het verhaal is dat mooi!
Het water in de fontein wordt steeds warmer...