background-bjorkan-290822

Foto & tekst: Feyenoord.nl

Transfers

Done deal: Fredrik Bjørkan door Hertha verhuurd aan Feyenoord

FeyenoordTM

Fredrik Bjørkan speelt dit seizoen voor Feyenoord. De Noorse linksback komt op huurbasis over van Hertha BSC. In de overeenkomst is ook een optie tot koop opgenomen.

Fredrik, die tijdens het Eredivisie-duel Feyenoord – FC Emmen als toeschouwer aanwezig was in De Kuip, kijkt uit naar zijn eerste speelminuten voor Feyenoord. ‘Voor mijn komst heb ik met Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes over Feyenoord gesproken en zij vertelden enkel warme en positieve verhalen over de club, het stadion en supporters. De geweldige atmosfeer was afgelopen zaterdag goed voelbaar en ik hoop dit snel op het veld te mogen ervaren. Ik voel me klaar om te spelen en een bijdrage te leveren aan dit team.’

Bjørkan debuteerde in april 2016 in het eerste elftal van Bodø/Glimt, nadat hij daar ook de jeugdopleiding had doorlopen. Voor de club uit de Noorse Eliteserien speelde hij 136 officiële wedstrijden en won er zowel in 2020 en 2021 de Noorse landstitel. Bjørkan ontwikkelde zich in zijn geboortestad tot een moderne linksback met enorme drive naar voren, waardoor hij naast verdedigend ook in het aanvalsspel van waarde kan zijn. Aan het begin van dit kalenderjaar verliet hij zijn geboorteland voor een buitenlands avontuur bij Hertha BSC, waarvoor hij in een half seizoen tien officiële wedstrijden speelde. Fredrik Bjørkan, wiens vader Aasmund ook profvoetballer was, beleefde in 2021 zijn debuut voor Noorwegen en speelde tot nu toe zes interlands.

Bij Feyenoord gaat Bjørkan spelen met rugnummer 5.

Delen

Reacties

Even over Bullaude, begrijp ik uit reactie die ik gister las dat Bullaude niet op tijd speelgerechtigd is om hem te kunnen inschrijven voor UEL??

Klopt dit en is deze speler dan alleen gehaald om in de competitie te gaan spelen? Denk dat speler daar toch wel een ander idee bij had door hierheen te komen.

Of is dit onzin en gaat hij gewoon ingeschreven worden voor Feyenoord in Europa??
Ik ben ook benieuwd naar een update over Bullaude!
Weet iemand om watvoor type back dit is? Kopsterk , aanvallend oid? Vorig jaar waren ze ook in de markt voor hem
Aanvallend ingestelde back, kan goed dribbelen+combinaties opzetten, is verdedigend fel, maar komt te kort in de lucht duels
Hoop wel dat de verdedigers niet allemaal tegelijk aanvallende impulsen gaan geven. Vond Hancko ook geweldig tegen Emmen welliswaar als vleugelverdediger maar hij kwam veel mee. En nee dat is niet negatief bedoeld want heb genoten van de wedstrijd
Stel alle gehuurde spelers met optie tot koop bevallen zo goed hoeveel hebben we ondertussen nodig om die definitief vast te leggen?

15 tot 18 miljoen ?
Dat vraag ik mij dus ook af. Zeker wat betreft Szymanski. Dat moet toch gelijk ook je top prioriteit zijn? Geweldige voetballer.
Eens, zou wel eens een echte topper kunnen worden op de Nederlandse velden.
Hartman verhuren zou nu logisch zijn.
O21 moet ook nodig promoveren en kan dus wel wat kwaliteit gebruiken.
Denkt het niet. Lekker met de eerste mee trainen en spelen bij 21. Ideaal voor hem. Als beiden niet opbrengen wat ervan ze wordt verwacht dan krijgt misschien hartman een kans. Plus feyenoord speelt europa league en wilt minimaal derde worden ivm mogelijk CL plaatsing. Dan heb je gewoon een sterk bank nodig.
CL plaats je niet als 3de in competitie dat is pas na volgend seizoen
Wel als ze boven Portugal eindigen. Play -offs in iedere geval. En als ze boven Frankrijk eindigen is wel rechtstreeks denk ik
Voor Jona dit geldt pas voor plaatsing seizoen 2024/2025. Dus als je in het seizoen 2023/2024 3de wordt plaats je je voor voorronde CL daarvoor nog niet. Ik ben er ook op teruggekomen heb dat ook steeds gedacht maar na de hele duidelijke uitleg hier en op Wikipedia eindelijk goed begrepen.
Naar mijn mening doe je hem hiermee tekort. Voor zijn ontwikkeling moet hij wekelijks spelen op Eredivisie niveau. Voor lb hebben ze al genoeg spelers en je kunt hem indien nodig in de winter nog terughalen.
@ftm gaat bullaude wel door of is hij niet door de medische keuring gekomen of deed ze club weer raar ?
Inderdaad onbegrijpelijk dat een bericht als deze met foto erbij niet van hem verschijnt.
Weet iemand waarom de beste man zo weinig bij de selectie zat bij Hertha?
de aanvoerder stond op zijn plek
Maar hij zat ook zelden bij de selectie
Keek wel fris uit z’n ogen maar dat bleek onvoldoende
Volgens berichten dus vaak blessures
Dat is dan einde Hartman, van mij had dit gehoeven, maar nu hij er toch is succes.
Helemaal geen einde Hartman, die jongen gaat echt zijn tijd krijgen bij eerste net als Lopez
Ik heb vanmiddag begrepen in de plaatselijke koffietent in Buenos Aires, waar toevallig richardvanw en de tante van Bullaude zat dat de aankondiging er snel aan komt
Goed om te lezen! Richard is alwetend.
Wat is er in vredesnaam met Bullaude aan de hand?