img-9488

Jim Breeman Sports photography

Vrouwen

“Een uitverkochte Kuip is de volgende stap”

Dennis

Feyenoord en Ajax vestigden afgelopen weekend een bezoekersrecord in het vrouwenvoetbal. Tijdens de Klassieker in de Azerion Eredivisie Vrouwen zaten ruim dertigduizend toeschouwers op de tribune in de Johan Cruijff Arena. In Nederland spelen de vrouwenelftallen doorgaans niet in de clubstadions, iets wat in Engeland de gewoonste zaak van de wereld is. Dat vertelt Feyenoordverdediger Esmee de Graaf in Trouw.

De Graaf verruilde afgelopen zomer Leicester City voor een verblijf in Rotterdam. Na vier jaar in Engeland wilde zij terugkeren naar Nederland. De keuze voor Feyenoord was snel gemaakt. “Doordat mijn hele familie al supporter van de club is – en ik daardoor als klein meisje al regelmatig Feyenoord liedjes zong – was dit een kans die ik met beide handen wilde aangrijpen”, zo vertelde zij destijds. 

De aanvoerder van Feyenoord Vrouwen 1 ziet dat in Engeland de animo voor het vrouwenvoetbal groter is dan in Nederland. “Bij Leicester zaten er vijf-, zesduizend toeschouwers per thuiswedstrijd. Dat is ook waar onze Eredivisie naartoe zou moeten.” Het toeschouwersrecord van afgelopen Klassieker smaakt volgens haar dan ook naar meer. Ze spreekt over een historische dag voor het vrouwenvoetbal. “Een uitverkochte Kuip is de volgende stap”, zo spreekt De Graaf haar wens uit dat het kersverse record weer wordt verbroken in de toekomst. 

Delen

Reacties

Dan moeten ze wel een beter team hebben en minimaal bij de top 3 horen.
Nu is het veel te wisselvallig