karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

El Ahmadi: "Unieke kans om titel na zestig jaar weer te prolongeren"

Van de redactie

De laatste keer dat Feyenoord de titel wist te prolongeren was in het seizoen 1961/1962. Karim El Ahmadi denkt dat Feyenoord dit seizoen een uitgelezen kans heeft deze prestatie te evenaren.

“Absoluut, dat ze Slot hebben weten te behouden en hoe ze er financieel voor staan, maakt dit een unieke kans om de titel na zestig jaar weer eens te prolongeren”, zo vertelt El Ahmadi in Algemeen Dagblad. Dat we voor twee opeenvolgende landskampioenschappen zo lang terug moeten, kan volgens de oud-Feyenoorder van invloed zijn. “Daar ligt meteen ook een uitdaging, want daar komt straks ook weer druk bij kijken. Dat hadden wij toen we na achttien jaar weer kampioen konden worden”.

‘King Karim’ denkt dat Feyenoord als favoriet aan de competitie start, mede vanwege de reeds aanwezige defensieve vastigheden. “Ik vind Feyenoord defensief wel het best. En een stabiele defensie is denk ik de basis voor een succesvol seizoen. Zeker nu Geertruida lijkt te blijven en Nieuwkoop is teruggehaald. Trauner hebben ze ook terug.” 

El Ahmadi denkt dat Feyenoord tot dusver goed heeft ingekocht. “Zowel Stengs als Ivanusec, die ze nog gaan halen, kan prima achter de spits spelen”. Ook de terugkeer van Bart Nieuwkoop kan hem bekoren. “Ik vond hem in mijn tijd al goed. Alleen kreeg hij aan het eind vaak kramp.” 

Maak de competitiestart nog spannender en win 50x of 100x je inzet als de traditionele top-3 wint. Voor nieuwe spelers 24+

Delen