elia-blauw-1

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Elia over Legioen: "Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven"

Karst

Eljero Elia was in het kampioensjaar 2016/'17 een van de grote uitblinkers bij Feyenoord. De linksbuiten was dat seizoen betrokken bij achttien doelpunten en had een groot aandeel in de vijftiende landstitel. Hij is van Feyenoord gaan houden, al was dat niet altijd zo vertelt Elia in Tussen de Palen.

Eljero koestert Feyenoord en het trouwe Legioen. Aanvankelijk had hij echter geen ambities om voor de Rotterdammers uit te komen. "Ik ga niet voor iedereen liegen, maar het was een droom om voor Ajax te spelen. Ik kende Feyenoord eigenlijk nog niet als een club, maar ik ben echt van Feyenoord gaan houden", vertelt Elia. "De liefde die ik daar heb gekregen heb ik bij geen enkele andere club gekregen. Elke keer als ik op een tegenstander afkwam kreeg ik een extra boost. De supporters werden helemaal gek na elke actie die ik maakte. Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven."

In 2016/'17 werd Feyenoord na achttien jaar weer kampioen. Eljero Elia was een van de smaakmakers van het seizoen. "Op dat kampioenschap ben ik echt trots. Ik speelde bij FC Twente en kon toen naar Ajax gaan. Iemand bij Ajax zei: Niemand is zoveel miljoen waard. Die transfer is er nooit van gekomen. Ik kon naar Saudi-Arabië voor twaalf miljoen euro per jaar, maar ik ben een voetballiefhebber. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer ik wil naar Feyenoord. Hij verklaarde me voor gek. Ik zei bel Gio (van Bronckhorst) maar, bel Martin (van Geel) maar. Feyenoord heeft zich niet gemeld voor mij. Ik ben zelf naar Feyenoord gegaan. Het was binnen een week rond. Ik had maar één doel, kampioen worden met Feyenoord."

Delen

Reacties

Nog geen reacties