kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü neemt afscheid van De Kuip: "Je raakt dan toch emotioneel"

Van de redactie

Oud-aanvoerder Orkun Kökcü nam zondagmiddag afscheid van het Legioen in een uitverkochte Kuip voorafgaand aan het oefenduel tussen Feyenoord en de club waar hij naartoe is verhuisd, Benfica.

"Het is raar om zo'n wedstrijd te spelen. Ik kwam er vandaag eigenlijk achter hoe lastig het is om tegen Feyenoord te spelen. We hebben hier bij Feyenoord echt een goed team opgebouwd, maar voor mij is het nu verleden tijd en daar moet ik zo snel mogelijk mijn draai zien te vinden", begint Kökcü tegenover ESPN.

De 22-jarige Kökcü herkende het spel van zijn oud-ploeggenoten nog goed. "Ik ken eigenlijk de patronen uit mijn hoofd. Vooral in verdedigend opzicht had ik vaak het gevoel: ik weet wat ze nu gaan doen, maar dan is het heel moeilijk om er tussen te spelen. Wij speelden op het middenveld in ondertal en dan weet je dat ze je uitlokken om een driehoek te maken. Dat weet ik helemaal uit mijn hoofd, maar dan is het moeilijk om dat door te geven aan de mensen voor je. Feyenoord staat bekend om goed voetbal en dat hebben ze vandaag weer laten zien", vervolgt de middenvelder.

"Ik keek ernaar uit om deze wedstrijd te spelen. Eenmaal op het veld raak je dan toch emotioneel omdat je heel veel herinneringen hier hebt. Slechte tijden meegemaakt, goede tijden meegemaakt. Uiteindelijk kampioen geworden, dus dat was een beetje de samenvatting van de dag. Feyenoord heeft wederom bewezen dat het een goede ploeg is", sluit hij af.

Bekijk hieronder de speech van de oud-aanvoerder voorafgaand aan de wedstrijd.

Delen