wieffer-1

Nieuws

"Er moet wel echt iets moois komen, wil ik weggaan"

Dennis

Afgelopen winterse transferperiode stond Mats Wieffer in de nadrukkelijk belangstelling van Atlético Madrid. De geboren Tukker bleef uiterst rustig onder de interesse van de Spaanse grootmacht en blikt in Hand in Hand terug op die periode.

“Ze hadden zich inderdaad gemeld. Het is natuurlijk een heel grote club, maar ik heb het bij Feyenoord heel erg naar mijn zin”, zo zegt hij in het magazine van FSV De Feijenoorder. “Ik speel altijd en met het oog op het EK heb ik hier meer kans me in de kijker te blijven spelen. Alhoewel, als je bij Atlético speelt, maak je natuurlijk ook wel kans om mee te gaan. Uiteindelijk kwamen de clubs er niet uit, dus dan hoef je daar verder ook niet meer over na te denken. Ik ben niet iemand die dan moeilijk gaat doen. Ik heb me er snel bij neergelegd, als ik goed blijf spelen, komt er in de zomer ook wel wat. Of anders het jaar daarop.”

Het contract van de sterkhouder loopt nog tot 2027. Naar schatting ligt zijn waarde op ongeveer 18 miljoen euro. De 24-jarige middenvelder gaat echter niet gebukt onder het prijskaartje. “Nee, daar heb ik geen last van. Ik ben daar helemaal niet mee bezig, omdat ik weet wat ik kan. Toen ik bij Feyenoord kwam, waren er helemaal niet zoveel verwachtingen, ik ben ook niet voor de hoofdprijs gekomen. In dat opzicht heb ik nooit die druk gevoeld. Nu je bij het Nederlandse elftal zit, merk je wel dat je moet blijven presteren, maar daar bezwijk ik niet onder. Presteren moet je elke wedstrijd; hard werken doe ik toch altijd wel.”

Wieffer hoopt komende zomer een goed EK te spelen en denkt niet aan een transfer, al sluit hij die ook niet uit. “Die kans is er altijd. Het is lastig om te zeggen, de club en alles eromheen moeten goed zijn. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, het gaat op het moment gewoon goed. Ik ben iemand die als hij het heel erg naar zijn heeft, het moeilijk vindt om weg te gaan. Ik vind het belangrijk om het leuk en naar mijn zin te hebben, en dat heb ik bij Feyenoord wel heel erg. Er moet wel echt iets moois komen, wil ik weggaan.”

Delen

Reacties

Haha...18 miljoen....daar krijg je misschien 50% van de transferrechten voor.
Wat een topper ! Heerlijk nuchter! En uit z'n antwoorden op te maken gaat ie niet zo snel weg !
Die zal wel wat meer gaan kosten, ik hoop zelf dat hij nog jaar blijft, tis leuk al die bedragen, maar straks zit je ineens met halfbakken team.
Geertruida zal wel gaan, zal wel moeten, en denk dat Hancko niet te houden is.
Geertruida, Hancko, Mats en Giminez zijn denk ik iig weg deze zomer. Hopelijk blijven Hartman en Timber. Bijlow moet je ook maar verkopen, want kun je helaas niet op bouwen als topclub...
Er is geen enkele topclub die Bijlow gaat kopen met zijn blessuregeschiedenis. Moet hij dan naar een of andere subtopper gaan voor het geld?! Dat zie ik hem ook niet doen. Verwacht daarom dat hij nog wel een paar jaar blijft. Of Slot moet Wellenreuther eerste keeper maken en dat hij dan weg gaat uit onvrede daarmee. Maar ook dat zie ik niet zo snel gebeuren.
Hancko heeft onlangs aangegeven dat hij prima op z’n plek zit bij Feyenoord…
Dus die zal volgend seizoen ook nog wel in De Kuip spelen.
En mocht hij gaan, dan staat Beelen al klaar.

Geertruida is denk ik wel klaar in De Kuip.
Vooral als hij als verdediger blijft scoren.
Beelen staat ook in dit geval al klaar dus daar hoeven we ons niet druk om te maken.

Mats zal Feyenoord niet zomaar voor een eerste de beste club verlaten.
Dus groot kans dat hij volgend seizoen in De Kuip te bewonderen is.

Gimenez moet je gewoon verkopen, anders zit je straks met een Jorgensen2.0.
En dus kapitaalvernietiging.
Als Psg met 50 miljoen aankomt voor Hancko is ie gewoon weg hoor.
Zal zich daar financieel onafhankelijk kunnen voetballen.
Oh en ja daar gaat ie spelen denk ik.


Als ie weer een knieblessure oploopt krijg je er niets meer voor.
Bijlow gaat ook niet meer veel opleveren.
18 miljoen my ....

Voor dat bedrag moet je hem pas laten gaan als ie 70 jaar of ouder is. Als je hem deze zomer wilt verkopen mi-ni-maal 40 miljoen voor 80% van de rechten. Geen cent minder.
Lekker de clubs laten opbieden tegen elkaar na het EK!
Jij snapt het. Als een speler een goede toernooi speelt kan zijn waarde makkelijk verdubbelen..
Nederlands elftal gaat drie keer verliezen joh. Dat toernooi wordt geen reclame denk ik.
Wie weet, maar voor hetzelfde geld dat de finale wordt gehaald en dat Mats voor een astronomisch bedrag wordt verkocht.
Nooit voor 18 miljoen verkopen, als zo'n speler bij psv of Hunnie zou lopen was die 40 a 50 miljoen.. willen we aansluiten moeten we dat soort bedragen ook gaan incasseren
Mats moet blijven. De juiste mentaliteit en inzet.