ESPN Camera | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Eredivisie en ESPN verlengen samenwerking met vijf jaar

Moreno

De samenwerking tussen ESPN en de Eredivisie is met vijf jaar verlengd. Daarmee blijven de livewedstrijden van de Eredivisie tot 2030 te zien op ESPN. Wat daarbij nieuw is, is dat het aanbod van de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie per direct tot bijna het maximale wordt uitgebreid. 

Vandaag is de overeenkomst door alle partijen officieel ondertekend. Vanaf komend weekend worden per speelronde zoveel mogelijk wedstrijden in de KKD live uitgezonden op ESPN. Wat niet verandert, is dat de TOTO KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Jong Oranje ook de komende jaren live te zien blijven op ESPN.

"Waar het mogelijk is worden alle KKD-wedstrijden live uitgezonden. Dat is bijvoorbeeld komend weekend al direct het geval. Omdat het echter niet mogelijk is gebleken om lopende dit seizoen structureel spreiding aan te brengen in de speeldagen en aftraptijden van de Keuken Kampioen Divisie, kan het voorkomen dat op een speeldag een of twee wedstrijden niet live uitgezonden kunnen worden", luidt het statement. 

Voor liefhebbers van het vrouwenvoetbal goed nieuws: in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn alle randvoorwaarden per direct gerealiseerd. Vanaf nu worden iedere speelronde alle vrouwenwedstrijden live uitgezonden. Wanneer dit niet past in het schema van de televisiekanalen van ESPN, kan dit online worden gestreamd via ESPN Watch.   

Frank Rutten en Marco de Ruiter van Eredivisie Media & Marketing: “We zijn blij dat de clubs unaniem hun vertrouwen hebben uitgesproken in de samenwerking die we met elkaar hebben. We blijven met ESPN met veel passie de verbindende factor voor voetbalminnend Nederland, door het totale Nederlandse clubvoetbal op de best mogelijke manier live bij de mensen thuis te brengen. Daarmee creëren we een nog bredere en solide financiële basis onder het voetbal, die belangrijk is om de competities kwalitatief te laten blijven groeien en te ontwikkelen. Maar vooral bouwen we zo samen met de clubs aan een podium waarop het Nederlandse clubvoetbal, bij de mannen én de vrouwen, breed beschikbaar en toegankelijk is voor de supporters. Dat is en blijft onze missie.”

Delen

Reacties

Hehe, eindelijk kunnen we dan toch elke wedstrijd gaan kijken van Feyenoord Vrouwen!
Kutverslaggevers, en die lange staak JJvG mag zichzelf veel te graag horen praten. 😡😡😡
Ik wil de kijkcijvers van het vrouwenvoetbal wel eens weten. Dit wordt zo door je strot geduwd, ik kan niet geloven dat dit geld opleverd. Ik vind het niet om aan te gluren.
Hoezo door je strot geduwd? Je kunt toch gewoon een ander kanaal opzetten als je het niet wilt zien?
Ja door je strot geduwd, TV gaat om vraag en aanbod. Er is amper vraag naar vrouwenvoetbal en dat zal er ook niet komen zolang het op G voetbal lijkt. Maar toch moet het nu verplicht worden uitgezonden. Zonde van de zendtijd.