Foto 1908.nl - De Kuip - netten veiligheidsnetten klassieker voorbereiding veld

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

ESPN: “Clubs verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion"

Dennis

ESPN zegt zich op geen enkele manier verantwoordelijk te voelen voor het aanstekerincident gisteravond tijdens de Klassieker. Dat er aan de lange zijde waar Davy Klaassen door een voorwerp op het hoofd werd geraakt geen netten hingen, zou op voorspraak van de sportzender zijn geweest om een betere tv-registratie mogelijk te maken.

ESPN had te maken met veel klachten tijdens de Klassieker op 22 januari in De Kuip voor de competitie (1-1). Toen hingen er overal netten waardoor de sportzender genoodzaakt was de camerapositie te verhuizen naar de nok van het stadion. Televisiekijkers klaagden toen over het slechte zicht.

“De wereld op zijn kop”, aldus een woordvoerder van ESPN in Algemeen Dagblad. “De clubs zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion en de burgemeester voor de ordehandhaving”, legt een woordvoerder van ESPN uit. “Het besluit om op sommige plekken geen netten op te hangen is een beslissing van Feyenoord in samenspraak met de politie. Wij gaan daar niet over. Dit is een misverstand dat uit de wereld moet.”

De woordvoerder zegt dat ESPN vaker incidenten in de Nederlandse voetbalstadions constateert en nadrukkelijk kijkt naar de veiligheid van haar medewerkers. “Daar maken we ons zorgen over en daar zijn we ook al langer over in gesprek. Net zoals we over veel andere zaken werkoverleg hebben. De samenwerking met de clubs is goed.”

Delen

Reacties

Lekker je eigen straatje schoonvegen... Ze hangen als eerste aan de lijn als Feyenoord beslist permanent netten op te hangen hoor, 'maar verder hebben wij er geen invloed op'
Waarom hang je daar in vredesnaam geen netten op!? Je weet dat je je 'supporters' totaal niet in de hand hebt en er weer massaal gegooid gaat worden en neemt dus een groot risico dat het mis gaat. Onbegrijpelijk.
Ach ja, het wijzen is weer begonnen. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen handelen. Gedraag je gewoon en al het gezeik is niet nodig.
Espn ook geen zuivere koffie met het creëren van misverstanden .opstootjes die niet op waarheid berusten .de media speelt ook een hele grote rol in dit verhaal want die dikken alles nog lekker aan en creëren scenarios die niet op de waarheid berusten .
O, heb ik het fout gezien en werden er niet allemaal aanstekers op het veld gegooid waarvan er eentje Klaassen trof? En werd er geen belachelijk vuurwerk afgestoken?

Was het maar waar, dan had mijn cluppie misschien nog bestaansrecht. Nu vraag ik me dat sterk af.
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/knvb-straft-ajax-niet-voor-aansteker-op-hoofd-********~a46ab464/