Primeur Bevestigd
estadio-do-algarve

Arne Mueseler / Wikipedia

Nieuws

Estádio Algarve weigerde supporters

FeyenoordTM

Feyenoord speelde dinsdag een oefenduel tegen RC Strasbourg en won met 1-0. Toch zijn niet alle Feyenoorders in- en om het Estádio Algarve tevreden gestemd.

Verschillende supporters melden aan 1908.nl dat zij geweerd werden bij de toegangspoorten van het Estádio Algarve, wat in theorie 30.305 supporters kan waarborgen. Op voorhand was duidelijk dat het treffen met RC Strasbourg een besloten duel betrof; toch weerhield die info tientallen supporters er niet van om af te reizen naar Portugal om zodoende hun favoriete club te steunen.

Het is vaker gebleken dat Europese oefenwedstrijden van de Rotterdammers -ondanks het stempel 'besloten'- alsnog te bezoeken zijn voor publiek, bijvoorbeeld in de jaren dat Feyenoord zijn tenten opsloeg in Marbella. Dinsdag werden er door de Portugezen echter geen uitzonderingen gemaakt. Feyenoord brandt zich niet aan de situatie. De reacties van de webcare zijn duidelijk.

"Het staat iedereen uiteraard vrij om daarheen te reizen, maar de wedstrijden zijn niet te bezoeken. Er is bij Feyenoord niks bekend over een kaartverkoop voor de duels. Feyenoord kan supporters verder geen informatie over geven."

Aanstaande vrijdag staat er nog een oefenduel op het programma voor Feyenoord. Die dag nemen de Rotterdammers het op tegen de nummer drie uit de Franse Ligue 1, Stade Rennes. Of er dan wel supporters welkom zullen zijn, moet blijken.

Feyenoord heeft in ieder geval alle tijd om actie proberen te ondernemen voor de getroffen aanhangers. De meesten van hen legden om en nabij een hemelsbrede afstand van 2.000 kilometer af om hun favoriete club aan het werk te zien.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

"Feyenoord heeft in ieder geval alle tijd om actie proberen te ondernemen voor de getroffen aanhangers."

Waarom zou Feyenoord dat moeten?! Het was een besloten wedstrijd, dan neem je gewoon zelf die gok... De club valt niets te verwijten.
Waarom moet feyenoord nog om hun fans denken. Ze zorgen toch voor rellen en boetes.Ze mogen wel voelen wat geld wegsmijten is.ze hebben gelijk.En je kan de club wel de schuld geven .Maar als die doorgesnoven kanslozen zich gingen gedragen had je dit probleem niet gehad.Dus eigen schuld dikke bult
Dat heeft hier volgens mij weinig mee te maken...
gegokt en verloren, toch een mooi weekend met beter weer dan hier.