Betrouwbaar
Wieffer-Brighton

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

Fabrizio Romano: 'Hürzeler ziet komst Wieffer zitten'

Bombarda

De geruchten rond Mats Wieffer en Brighton & Hove Albion worden alsmaar hardnekkiger. Dat de Premier League club zich officieel gemeld bij Feyenoord was al een feit, maar nu blijkt ook de nieuwe trainer de komst van de Feyenoord-middenvelder te zien zitten. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagmorgen op X.

Eerder werd bekend dat Wieffer de overstap naar de Premier League ziet zitten en de ontwikkelingen verder rustig afwachtte, maar de middenvelder van Feyenoord heeft nu ook daadwerkelijk gesprekken geopend met Brighton. AC Milan is eveneens geïnteresseerd, maar meldde zich nog niet in De Kuip.

Wieffer kwam in de zomer van 2022 naar verluidt voor een lichte transfervergoeding van 575.000 euro over van Excelsior en hij kwam bij Feyenoord tot 79 officiële optredens (9G/11A). Feyenoord moet bij een uitgaande transfer minimaal 15% over de netto winst afstaan aan zijn stadsgenoot. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Mogen straks op de opendag wel 2 helikopters laten vliegen als ik het goed begrijp wordt zo'n beetje het halve elftal en de complete technische leiding vervangen.
Benieuwd voor hoeveel hij straks verkocht wordt
Hopelijk 30 miljoen, dan moet je meteen bij het kruisje tekenen , die is heel makkelijk te vervangen
Dat wordt alles bij elkaar een hoop nieuwe gezichten straks wanneer alle verwachte transfers doorgaan.
Het zou heel jammer zijn. Ik zie hem graag bij Feyenoord voetballen, maar gun het hem zeker. Kunnen alleen maar hopen op een mooie transfer waar dat hij ook heen zal gaan. Hoop voor hem dat hij het ongeacht waar hij en gaat, het net zo gaat doen als bij Feyenoord
En waar hij ook gaat, gaan wij met hem mee!
Het zou heel jammer zijn. Ik zie hem graag bij Feyenoord voetballen, maar gun het hem zeker. Kunnen alleen maar hopen op een mooie transfer waar dat hij ook heen zal gaan. Hoop voor hem dat hij het ongeacht waar hij en gaat, het net zo gaat doen als bij Feyenoord
Dat AC Milan is geloof ik in elke speler geïnteresseerd, maar een echt bod doen ze niet.
Brighton heeft dat dus wel gedaan, als Wieffer of zijn zaakwaarnemers nu met de club praten, dan is persoonlijk akkoord snel geregeld, die gaat veel meer verdienen.
Dan zal er ook hoger bod komen, wat mij betreft als hij dan toch weggaat maak het maar snel rond.
Dan kan Feyenoord ook door.
Zou zonde zijn als hij vertrekt! Ik ben echt een grote Wieffer fan, maar voor 30+ altijd doen. Ik zou heel graag Zechiel op zijn positie willen zien volgend jaar, maar Milambo verdiend ook echt een kans op 8 of 10. Ik ben alleen bang als je met Milambo en Zechiel samen gaat spelen, dat het te onervaren is voor de Cl en competitie. Hoe zien jullie dit voor je?
Zechiel en milambo zijn wel spelers die er dicht tegen aan zitten, maar er komt sws een vervanger voor wieffer dat werd hier aangegeven. Ook zerrouki mocht tegen een aanemelijk bedrag vertrekken
Hoe kom je erbij dat Zerrouki mag vertrekken ?
Had bombarda vermeld, hij zei dat zerrouki tegen een aanemelijk bedrag wel een transfer zou kunnen maken. maar ik denk dat zerrouki wel eens een verassing kan zijn aankomend seizoen, net als timber vorig jaar.
Inderdaad. maar je weet net zo goed als ik dat bombarda, alias...., een hekel aan Zerrouki heeft.
Maar gelukkig bepaald bombarda c.s. niet wie door de leiding van Feyenoord wordt gekocht of verkocht.
Precies het zelfde. Die moeten eerst rijpen in de eredivisie
25 miljoen pond met wat bonus? Totaal pakket tussen de 30-35mil euro?
Jaartje Brighton en dan herenigd worden met Slot, beste route.
Hoe moet je die 15% over de winst bij doorverkoop eigenlijk interpreteren? Is dat na alle onkosten eraf zijn, incl. belasting?
De vraag over vpb ben ik ook benieuwd naar.
Ik denk dat alleen Feyenoord dat weet en die geven geen details over dat soort dingen en terecht
Het is geen populaire mening, maar ik blijf zeggen: ik zie Mats liever voor €30 miljoen naar AC Milan vertrekken, dan voor €35 miljoen naar de middenmoot in de Premier League.
Beter bij een middenmotor waar hij speelt dan op de bank bij een topclub uiteindelijk🤷‍♂️of denk jij dat wieffer bij de top premier league teams wel even in de basis staat?

Juist slim van hem om voor zo'n club te kiezen en ook voor Feyenoord veel betere optie dan Milan.
1 ze betalen veel meer aan transfersom dan die italianen en als hij het goed doet gaan we zeker nog miljoenen extra pakken aan doorverkoop.
Wat ik al zei; het is duidelijk een impopulaire mening haha. Ik ben met je eens dat de top van de Premier League (nu) te hoog is. Maar ik zie hem ook in het midden van die competitie niet makkelijk slagen. Die kans acht ik met zijn manier van spelen veel groter in de top van Italië. En hoe Mats na Feyenoord presteert is net zo belangrijk voor het imago van onze club dan alleen de transfer. We willen allemaal toegroeien naar de status die Ajax en PSV hebben. Het verschil van €35 miljoen voor Wieffer en €50 miljoen voor Alvarez heeft álles te maken met dat imago – hoe het buitenland naar ons kijkt. Dus is het belangrijk dat spelers die bij ons vertrekken ook slagen. En in het geval van Mats zie ik voor hem grotere of betere kansen bij AC Milan. Bovendien shopt de top van Engeland gewoon bij de top van Italië, dus AC Milan hoeft alles behalve een plafond te zijn.
Wel nee, Ajax verkoopt atony voor 100 miljoen, je wilt toch niet beweren dat dat een succes is
Wat mij betreft gaat hij naar Saoudi Arabie voor 50m. Als hij echt goed is, weet hij overal wel te presteren.
Lijkt me de meest onverstandige keuze als het gaat om carrièreplanning.
Wat maakt het uit waar hij heen gaat.
Hij heeft twee jaar bij Feyenoord gespeeld, dus gewoon verkopen aan de hoogst biedende .
Het maakt álles uit. Een transfer is meer dan alleen de transfersom. We moeten ook willen dat onze spelers slagen in het buitenland, anders zullen ze voor spelers van Ajax en PSV altijd meer blijven betalen.
Hoe kom je daarbij ?
Daar heb je als verkopende club toch geen enkele invloed op, of een speler bij zijn nieuwe club wel of niet slaagt.
Het zou trouwens een onnozele verkoop strategie zijn als er een club komt die het dubbele wil betalen dan een andere, dat je zegt, nou dat doen we niet,want we denken dat je daar niet slaagt.
De speler zelf zit daar ook niet op te wachten, want die zal daar dan ook het dubbele aan salaris krijgen .
Sorry, maar je opmerking slaat nergens op, de speler zelf en zijn zaakwaarnemer moeten dat goed inschatten.
Ik zeg volgens mij nergens dat Feyenoord verantwoordelijk is voor het verdere verloop van een voetbalcarrière. En dat zij bepalen waar Mats moet gaan spelen evenmin. Ik zeg ook niet dat Feyenoord buitenproportionele transfersommen vanuit de zandbank pertinent moet weigeren. Feyenoord wil vanzelfsprekend zo veel mogelijk geld verdienen aan elke transfer. Ik zeg alleen maar dat ik hoop dat Mats met zijn kwaliteiten een route via de top van een Duitsland, Spanje of Italië verkiest boven de Engelse middenmoot. Ik leg uit waarom ik dat vind en waarom die weg – ook voor wat betreft de uitstraling van voetbalclub Feyenoord – een grotere kans van slagen heeft. Ook al heeft niemand, club noch, totale grip op de toekomst. Volgens mij is het helemaal niet zo raar wat ik zeg. Jij kunt je er toch ook wel iets bij voorstellen dat Feyenoord belang heeft bij een succesvol vervolg van vertrekkende spelers?
Om op je laatste zin te reageren, vanzelfsprekend, alleen heeft Feyenoord daar nul, komma nul invloed op.
Malacia, Senesi, Kokcu had ik heel andere verwachtingen van toen ze weggingen, dan nu blijkt.
Naar mijn mening gaan spelers veel te snel weg, gedreven door forse salarissen en zaakwaarnemers die provisie hoog in het vaandel hebben .
Een speler zou pas de overstap moeten maken bij z'n 25 e of zoiets , dan ben je mentaal ook veel beter in staat om met die nieuwe druk om te gaan.
Zorgen dat je flink wat Europese duels hebt gespeeld en overeind bent gebleven, in het nationale elftal onomstreden , dan kom je binnen als 'iemand'.
Niks te nadele van Wieffer, hij heeft het prima gedaan bij ons, 1,5 jaar, er is geen enkele onderbouwing waarom hij het op een hoger niveau aan kan.
En al helemaal niet bij de top die jij noemt , daarom komt die top ook niet.
Zelfde geldt voor Gimenez, Timber, Geertje, Paixao om er maar een paar te noemen.
De enige die, naar mijn mening, een stap hogerop aan kan is Hancko, maar die is dan ook 26 en blinkt ook uit in zijn nationale elftal.
Wieffer heb ik niet zo'n probleem mee. Hele goede speler maar soms zit het nog wel in mijn achterhoofd of hij het onder een andere trainer ook gaat laten zien. Heeft Kokcu op dit moment ook last van. Hancko daarentegen moet je echt alleen voor een hoofdprijs laten gaan.
Brighton is niet de absolute top dus mogelijk een mooie tussenstap voor Wieffer.

Ik zou er niet raar van opkijken als er een deal komt met een iets lager bedrag nu maar een doorverkooppercentage bij een vervolgtransfer.

Mocht Mats worden doorverkocht in de Premier League is het kassa.
Stap naar de Premier League is altijd een flinke stap. Tempo ligt daar zo hoog. Had gehoopt op een deal met AC Milan. Daar slaagt hij wel en dat is dan goede marketing voor Feyenoord.
Brighton is geen absolute top, hebben dit jaar geen europees voetbal gehaald. Wel een ideale volgende stap voor Wieffer. Brighton scout super goed en weten iedere keer de juiste spelers voor hun team te kopen.
Hopelijk verkoop met doorverkoop percentage, want Brighton weet zn spelers keer op keer voor de hoofdprijs te verkopen (Caicedo, MacAllister, Cucurella, Bissouma).
Minimaal 15 procent kan dus ook nog hoger uitvallen. Dat is aardig flink mocht het richting de 20 gaan.
Hier moet toch gewoon minimaal 30 mil uit te slepen zijn.en anders gewoon lekker houden
Het zou toch heel raar zijn als de nieuwe trainer er niet achter stond? Club zou zomaar gaan bieden op spelers zonder de trainer te raadplegen…
vast houden aan de 35 milj en geen cent minder
Denk dat het 30 wiefer wordt en 35 voor giminez.
@Bombarda de vervanger is Alexander Prass toch? Top spelertje
Van Sturm Graz naar Feyenoord is toch een stap omhoog? Hier werd gemeld dat de stap niet per se hoger is van zijn huidige club naar Feyenoord
@Bombarda zouden we een klein tipje kunnen krijgen over de vervanger? Heeft hij elke wedstrijd op het EK gespeeld? Vaste basisspeler dus.👀
Klopt het dat er £ 25 mil. geboden is @Bombarda?

Zou een mooi bedrag zijn. Ook voor Excelsior die dan bijna 4,5mil pakt
@Bombarda zal het met de vervanger ook snel kunnen gaan?
Wieffer gaat wel dus hopelijk komt dit zo snel mogelijk rond. Hoe eerder wij door kunnen schakelen.
15 procent wtf. Echt een hoop... chapeau Excelsior.
Ach ja, wij hebben destijds natuurlijk heel erg weinig voor hem betaald. Dus dat Excelsior nu ook casht is eigenlijk wel fair. En als het geld dan toch naar een andere club gaat, dan maar liever naar Woudenstein. Toch?
Driouech in de winter is dan weer minder te rijmen.
Zou wel raar als de trainer er niet achter staat haha.
Gebeurt wel vaker, kijk maar naar Slot met Lingr.
Gebeurt vaker, maar dat maakt het niet normaal.

Overigens als dat echt zo was met Slot en Lingr dan is de waarheid hier (weer) verdraaid om iemand slecht uit te laten zien. Zoals zo vaak hier.
Rekening houden met een vertrek.

- Selectie Brighton vertegenwoordigt een waarde van 552 miljoen euro;
- Niveau Premier League ligt stuk hoger, geweldige krachtmetingen;
- Salaris gaat al snel x5;
- Contract tot, gok ik, 2029?;
- Topduels tegen Arsenal, Liverpool, Tottenham, noem maar op

Dit kan nog wel eens snel gaan..
Inderdaad prima stap, zeker gezien het feit dat er de afgelopen jaar structureel elk jaar een of meerdere spelers naar de absolute top in Engeland vertrekt.
Dus kunnen ze 50 miljoen,makkelijk betalen, zou je zeggen?
Nou nee hoor, dat wordt ruim 20 minder verwacht ik
@Bombarda
Ik zie deze 2 bedragen als het meest realistisch voor wieffer

1. 25 miljoenen met laagdrempelige bonussen oplopend naar 30

2. 20 miljoen vaste fee en met een hoog doorverkooppercentage.

Welke ligt het meest voor de hand
2.
Heel simpel. 30 miljoen zonder poespas
Tuurlijk weer. Onder de 30??? O jz hij wilt graag natuurlijk.
Pond of euro
Want 30 miljoen pond is dan ongeveer 34 miljoen Eurotop
Ga je nou uitleggen waarom Mats weleens oren zou kunnen hebben naar een overstap naar Brighton?
Haha, achat jij de gemiddelde lezer hier zo laag in? 😉
Zal Wieffer een uitgaande recordtransfer worden? (mits Hancko, Timber of Santi niet eerder weg gaat)
Vraag en aanbod liggen altijd uit elkaar, maar als die vertrekt mogen we er zachtjes van uitgaan dat hij meer dan 25 miljoen euro oplevert
Hoe snel zal Feyenoord acteren om de vervanger die op het EK speelt/speelde binnen te hengelen
Moet blijken, zal niet lastig zijn, aangezien eerste contacten met speler + management er al liggen.
Je zei eerder dat de vervanger een moeilijk verhaal kan worden maar het is niet lastig. Ziet die speler een stap wel zitten van zijn huidige club naar feyenoord?
Als je 2 jaar geleden had verteld dat matsie binnen nu en 2.5 jaar van de kkd naar de premier league gaat en dat feyenoord minimaal 24.5 winst kan gaan maken had iedereen je voor gek verklaard
Bruto winst he. Netto houdt je snel een miljoen of 17 over.