dsc00353

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

FC Groningen-trainer Lukkien: "Dat Feyenoord favoriet is, staat buiten kijf"

Twan

Donderdagavond krijgt Feyenoord FC Groningen op bezoek in de halve finale van de KNVB-beker. Dick Lukkien, trainer van de eerstedivisonist, laat op de clubwebsite van FC Groningen weten uit te kijken naar het bekerduel tegen de Rotterdammers. 

"We gaan geen hele speciale dingen doen. We gaan op de wedstrijddag iets eerder weg en omdat we niet weten hoe laat de wedstrijd is afgelopen, hebben we er ook voor gekozen om te blijven overnachten in Rotterdam," vertelt Lukkien, die weet dat het voor veel supporters en de club een spannende ontmoeting wordt, "Natuurlijk is het een bijzondere wedstrijd, maar dat geldt ook voor de competitie. We zullen dan ook proberen zoveel mogelijk dezelfde dingen te doen als normaal."

In de eerste divisie bezet de degradant van afgelopen seizoen een teleurstellende zesde plek. De speelstijl die FC Groningen in het bekerduel gaat hanteren laat de trainer nog in het midden. Wel verwacht hij een storm in De Kuip. "Ik ben heel benieuwd hoe wij daarop gaan reageren. Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen.”

Maar zelfs als FC Groningen een sterke wedstrijd speelt, weet Lukkien dat het een taaie klus wordt. "Maar een gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen," aldus de trainer die toch hoopvol blijft, "het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een 'hell of a job'. Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties