de-kuip-binnen

VK Sportphoto

Nieuws

FC Rijnmond: 'Koop Vrienden van Feyenoord uit'

Van de redactie

Marcos Senesi staat op het punt Feyenoord te verruilen voor AFC Bournemouth. Met de transfer van de Argentijn is naar verluidt 15 miljoen euro gemoeid. 

Volgens journalist Dennis van Eersel is het logisch dat Feyenoord meewerkt aan een vertrek, zo zegt hij in de FC Rijnmond podcast.

"Na dit seizoen ga je niet veel meer aan hem verdienen. Het is voor Feyenoord een interessante deal. Het zou mooi zijn als Senesi het goed doet bij Bournemouth, een stap maakt naar een nog grotere club en Feyenoord op die manier nog een extra zakcentje aan hem kan overhouden."

Als het over de transferinkomsten gaat, zijn Frank Stout, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel eensgezind. Volgens de journalisten doet Feyenoord er goed aan om de Vrienden van Feyenoord uit te kopen, ook al lijkt dat rond de dertig miljoen euro te kosten. "Ik ben voor, al vind ik dat wel dat het in één keer zou moeten gebeuren. Er is nu telkens een stukje teruggekocht, maar als je direct alles uitkoopt, kun je echt door", zegt Van Eersel.

Delen

Reacties

Hoewel voorstander van uitkoop VvF, liever niet in een keer. Waarom niet gefaseerd uitkopen? Op die manier ben je er alsnog in een aantal jaar klaar mee en kan je genoeg investeren in het team (niet onbelangrijk) en andere schulden aflossen (denk, Stadiondossier)
Ftm,
Klopt het dat Feyenoord pas voor 4.6 miljoen euro heeft terug gekocht en dat Feyenoord nog 30 miljoen zou moeten betalen voor de rest?
Waarom nu 30 miljoen uitgeven om de VvF uit te kopen? Te Kloese en Arnesen blijken ook nu in staat belangrijke beleidsbeslissingen te nemen. De VvF gebruiken hun macht niet zodanig dat dit storend werkt op het beleid. Bovendien is de vraag of de vrienden wel afgekocht willen worden. Ik denk dat er onder de VvF voldoende ECHTE vrienden zitten die de club een warm hart toedragen en willen steunen. Blij zij met die mensen!
Dat zou nu een beetje dom zijn, het geld wat je dit seizoen overhoud heb je aankomend seizoen hard nodig met alle opties tot koop die zijn bedongen mocht je ze willen lichten.
Je verkoopt altijd weer minimaal 1 of 2 spelers volgend jaar met dit beleid dus dat geld zal ook weer opgevuld worden
er zijn een paar vrienden die helemaal geen geld willen ontvangen dat zijn nou echter feyenoord supporters.
Dit lijkt me pas relevant als we een sloot aan CL geld binnenslepen. Eerst even de selectie op orde brengen en een competitief elftal de wei in sturen om te strijden voor CL voetbal.
Laat Rijnmond zich maar lekker met hun eigen sores bezighouden. Nu terugbetalen is helemaal niet nodig. Nu kan je eindelijk wat doen om spelers te halen, deze gasten eisen niks op.
Vind het een slecht idee.
Liever eerst een LCV en een linksback halen voordat we geld buiten de selectie investeren.
Maar willen ze wel uitgekocht worden? Of is er een bindende afspraak dat de voor X bedrag uit te kopen zijn?
Er zijn een paar vrienden die helemaal niet uitbetaald willen dat zijn nou echte feyenoord supporters
Afspraak is dat Feyenoord aandelen terug kan kopen regen het originele bedrag. Moet alleen wel zelf verdiend zijn en geen geld van een (andere) investeerder, want dan wilde ze wel inspraak.
Prima om de vrienden nu uit te kopen. Niet meer dan een goed bedoeld blok aan het been en tevens een grote sta in de weg voor iedere echt serieuze geldschieter (zoals bijvoorbeeld: Redbull).
Leuk voorbeeld, maar neem aan dat jij geen Red Bull Rotterdam wilt gaan heten?
Het is natuk vraag me af wat of het grote voordeel hier van kan zijn?
De vrienden hebben toch het beste voor met onze mooie club??
Het zijn pas echt vrienden van, als ze zeggen laat de rest maar zitten..
Met miljoenen gemoeid is het niet zo makkelijk
Dus iemand is pas jouw vriend als hij of zij jou dingen geeft. Daarbij hèbben “de vrienden van” onze club wel degelijk een aantal dingen gegeven alleen geen materialistische maar wel tijd. Je kunt zeggen alles in één keer maar ik denk dat je beter het aflossen kunt verhogen, het jaar dat het financieel goed of geweldig gaat gewoon wat meer.
En die zijn er!!! dat zijn echter feyenoord supporters
Kan je beter nog een jaar mee wachten. Laat het geld op de bank eerst groeien, zorg dat je onderhandelingspositie sterk is bij verkopen en los eerst alle schulden af als deze er nog zijn.
Dom plan, dan moet je volgende zomer weer eerst verkopen voordat je iemand kan halen.
Mooie ambitie voor wanneer Feyenoord iets meer vlees op de botten heeft.
15 miljoen aflossen kan best. Met 10 miljoen kan Arnesen al een hoop doen.
Ik ben hier ook sterk voorstander van
@FTM is Feyenoord hier nu mee bezig of wordt er een wens uitgesproken vanuit Rijnmond?
Helemaal mee eens. Zou prioriteit 1 moeten zijn.
Laten we eerst het team op een paar plekken versterken en dan pas gaan kijken naar die VvF.
En dan ben je weer door de centen heen.. nee, laten we daar nog heel even meewachten tot we flink wat vet op de botten hebben.
Eerst maar is vervangers Senesi en Malacia halen
Die rasmussen is leuk voor de bank.
Naar mijn idee is het stadion een grotere prioriteit. Die hebben een schuld van dik 28 miljoen o.a. 17(?) mlj. aan de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Dat was een lening om het Feyenoord city plan verder te kunnen ontwikkelen. Als onderpand kreeg die bank het stadion van de nv. Nu Feyenoord City (nog) niet door gaat, wordt het stadion in principe van die bank. FTM: Is dat niet een groter probleem dan de VvF? Mijn complimenten voor deze geweldige site! En dat jij af en toe als fan je eigen mening ventileert maakt de boel er alleen maar levendiger op: er zit geen dooie achter FTM. Gekankerd wordt er sowieso, dus ook op jou. Gelukkig trek jij je daar ogenschijnlijk geen reet van aan! Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind!