Primeur Bevestigd
Jyri Nieminen | Foto: @jyrinieminen [Instagram]

@jyrinieminien [Instagram]

Transfers

Feyenoord bereikt akkoord met New York Red Bulls

FeyenoordTM

Jyri Nieminen wordt de nieuwe keeperstrainer van Feyenoord. De 35-jarige Fin wordt op korte termijn toegevoegd aan het trainersgilde van de Rotterdammers, die daarmee een opvolger voor de vetrokken Khalid Benlahsen hebben gevonden.

Nieminen is door Feyenoord tegen een lichte vergoeding losgeweekt bij MLS-club New York Red Bulls. De keeperstrainer deed in het verleden ervaring op in het vak bij BK-46, FC Honka U19, TPS, jeugdelftallen van Estland, Qatar O17, San Jose en de Orlando Pirates. Nieminen heeft een minder imposante spelerscarrière achter de rug. Hij keepte alleen binnen Finland voor SJK Seinäjoki, FC Jazz, BK-46 en Åbo IFK.

Dinsdag hervatte de groep van hoofdtrainer Arne Slot de groepstraining. Zaterdag sluiten ook de internationals aan ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Het is de bedoeling dat ook Nieminen zo spoedig mogelijk aansluit.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dacht dat er eindelijk een speler was aangetrokken. Teleurstellend, maar wel nodig natuurlijk.
De carrière van Khalid Benlahsen was ook niet glansrijk tot hij bij onze club kwam. En ik heb nog nooit zo'n geweldige keepers trainer gezien. Die heeft wonderen verricht over de jaren. Dus ook deze Fin verdient absoluut het voordeel van de twijfel!
Een inkijkje in hoe hij training geeft:

https://youtube.com/@jyrinieminen2581
Zit ook een filmpje bij over het opbouwen vanuit de keeper.
In de huidige voetbaltop wordt er van een keeper meer verwacht dan alleen ballen vangen. Het potentieel van een keeper gedurende de opbouw wordt echter niet erkend door de meerderheid van de coaches ik ben blij dat Slot daar niet toe behoort. Een voetballende ''sweeper keeper'' is een kenmerkend aspect van de RB ideologie en het zegt dan ook veel dat Feyenoord daar een keeperstrainer vandaan haalt :D
Die sweeper keeper daar kwam Cruijff al mee op de proppen begin jaren 80. Stanley Menzo was de eerste, die mee moest kunnen voetballen. Eerlijk is eerlijk, dit komt gewoon bij Ajax vandaan. RB heeft het opgepikt.
Volgens mij kon Ernst Happel er ook wat van ;) Gegenpress, counterpress, totaalvoetbal, hoe je het ook wil noemen, het hoort thuis in Nederland
Treijtel was de beste mee voetballer. Die kon gewoon een meeuw uit de lucht schieten ;-)
Mooie primeur helemaal blij mee weer. Begint er goed uit te zien voor komend seizoen zeg.
@FTM, Wanneer kom je met het goede nieuws?!. Het wachten duurt al zo lang.
Feyenoord al concreet voor verdedigers?
@FTM ik lees niet anders dan negatieve reacties! Moet jij voor een transfer daadwerkelijk eerst een GO krijgen voordat je het wil melden?
Natuurlijk niet joh. Een fucking keeperstrainer. En als dit het wel is daalt mn vertrouwen in deze site weer
Om 23:59 vandaag wordt het gepost: Netten in de kuip mogen weg van KNVB
Netten mochten altijd al weg van de KNVB, Feyenoord zelf wilde geen risico meer nemen
Benieuwd hoe hij is beoordeeld. Snap dat Dennis ervaring heeft in Amerika, alleen je kent dan echt niet de keeperstrainer van alle clubs ofzo…