Bevestigd
givairo-read-bron-feyenoordnl

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord bevestigt de komst van Givairo Read

Van de redactie

Feyenoord heeft zich versterkt met Givairo Read. De 17-jarige jeugdinternational, die het nieuwe seizoen aansluit bij Feyenoord Onder 18, komt over van FC Volendam en heeft vandaag op Varkenoord een contract tot medio 2026 getekend.

Read zette zijn eerste stappen op het voetbalveld van Zeeburgia en was sinds de zomer van 2017 actief voor de jeugdopleiding van FC Volendam. Bij de club uit het Noord-Hollandse vissersdorp maakte de vleugelverdediger een stormachtige ontwikkeling door en zag dit enkele maanden geleden beloond worden met zijn officiële debuut in de hoofdmacht.

Nu is het voor Read tijd om de volgende stap in zijn voetbalcarrière te zetten. ‘Na zes jaar bij FC Volendam gespeeld te hebben zie ik Feyenoord als een perfecte club om me verder door te kunnen ontwikkelen’, vindt Read. ‘Mijn doel is om uiteindelijk Feyenoord 1 te halen, maar ik ben me er bewust van dat ik tot die tijd eerst nog vele stappen binnen Feyenoord Academy moeten maken.’

‘Met het aantrekken van Givairo halen we een moderne, snelle en tevens atletische vleugelverdediger in huis die voornamelijk opvalt door zijn aanvallende acties’, zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ‘We volgen Givairo al enige tijd en zijn vanzelfsprekend erg blij dat hij ervoor gekozen heeft om zijn loopbaan bij ons voort te zetten.’

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Goede transfer dit! Goedkoopje gokje en jeugdinternational. Jammer voor hem dat hij EK u17 moest missen, maar speelt komend seizoen gelukkig nog Youth League. Hij heeft een jaartje tweede divisie gespeeld dus ik ben erg benieuwd naar zijn niveau.

Op de backposities zitten we sowieso wel goed. Met rechts Benita, Arnaud Cruz en Read. En links Candeleria, Breinburg, Kleijn en Read.
Van volendam 1 naar feyenoord o18 , lijkt me dat je hem dan beter kan verhuren aan dordrecht of iets
Dat dacht ik dus ook. Kennelijk denkt hij bij Van Persie, Pinas en Romeijn meer te kunnen leren dan bij het eerste van Volendam.
Vergeet niet dat Feyenoord u19 ook Youth League speelt. Het is prima om te beginnen in de U18 daarna kan je makkelijk verder kijken. Sauer begon ook in u18. Speelde 3 wedstrijdjes en werd doorgeschoven. In de u21 heeft Read ook concurrentie van Arnaud (op rechts) en Candeleria/Kleijn op links.
Dit is een prima aankoop, ik lees vaak hier waarom haalt Feyenoord van Ewijk, die komt uit de jeugd van Feyenoord, via amateurs naar ADO, is transfervrij naar Heerenveen gegaan. Feyenoord wilde hem toen niet, doet het nu aardig, maar daar moet je geen miljoenen voor neerleggen in mijn optiek.
Opstelling Feyenoord 2023-2024:

Bijlow
Geertruida - Trauner - Hancko - Hartman
Zerrouki - Wieffer (iets meer naar voren)
Szymanski
Diallo / Cerny - Gimenez - aankoop of Nakamura

Met dit team doe je zeker weer mee voor het kampioenschap.
Cerny moet je niks mee te maken hebben, wieffer op 8 word je ook niet blij van. Je zou sowieso een vervanger voor kokcu moeten halen. Ook is het niet realistisch dat heel de verdediging blijft.
Wieffer kan makkelijk op 8. Is veel veelzijdiger dan men denkt. Daarnaast kan je ook gewoon met 2 zessen spelen. Paar jaar geleden had iedereen over het beroemde "double pivot" en was dat heel normaal, maar sinds Zerrouki doet men alsof dat ineens onmogelijk is ofzo.
Ik denk niet dat de double pivot met twee zessen past bij Slots visie van de inverted wingback (tegen Roma zelfs twee), die het middenveld komen versterken. Maar ik ben het met je eens dat Wieffer best hoger kan.
Een inverted wingback kan ook hoger dan de zessen staan als een soort extra optie en spelmaker in de eindfase. Cancelo deed dat bij City en zoals je weet is Slot erg groot fan van Guardiola en zijn tactieken. Brenet doet dat nu ook bij Twente, met Zerrouki die zijn ruimtes dan dekt. Als je de spelers voor hebt, denk ik dat Slot dat wel zou willen doen. Vind persoonlijk Timber wel weggelegd voor zo'n rol als wingback.
Volgens Marinus Dijkhuizen is de 8 positie de beste positie voor Wieffer. Ik denk dat hij samen met Zerrouki op het middenveld heel complementair is.
Oja vergeten ;p Paixao mag van mij ook wel basis staan op linksbuiten!
Alsjeblieft geen Černy. Niet alleen vanwege zijn verleden, maar mede omdat die jongen 1 seizoen heeft gedraaid zonder blessures.
Waar is paixao??? Das je buitenspeler
Weinig ontwikkelingen, heeft opties
Welke optie is er nou mooier dan Feyenoord? Graag of niet he
Uitstekende zet dit.
Regeren is vooruitzien.