team1

Nieuws

Feyenoord boekt overtuigende zege op Heracles

Dennis

Feyenoord heeft de zondagavondwedstrijd tegen Heracles Almelo met overtuigde cijfers gewonnen. De Rotterdammers wonnen met 3-0 door doelpunten van Yankuba Minteh, Santiago Giménez en invaller Igor Paixão.

Feyenoord begon fris aan het duel, dat vooraf werd gegaan met een minuut stilte voor de overleden oud-speler Kees Rijvers. Het elftal van Arne Slot zette Heracles fel onder druk en kwam via Yankuba Minteh na een krap half uur op voorsprong. Daarna ging de ploeg op zoek naar meer doelpunten, al liet Heracles de Kuipploeg een aantal keren schrikken met een scherpe tegenstoot. Uiteindelijk zorgde Santiago Giménez vlak voor rust voor 2-0. De Mexicaan werd de diepte ingestuurd en ronde oog in oog met de doelman koel af.

Na rust ging Feyenoord direct op jacht naar meer treffers. De ploeg creëerde kansen en hield achterin de gelederen moeiteloos gesloten.  Aanvallend viel vooral Luka Ivanušec op. De Kroaat lijkt per week beter zijn draai te vinden. Uiteindelijk was het invaller Igor Paixão die voor de beslissing zorgde door een directe vrije trap binnen te schieten.

Door de overwinning behoud Feyenoord een voorsprong van zes punten op FC Twente in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie.