youtube-thumbnail-maxres

Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord en Manchester City werken samen op maatschappelijk vlak

Karst

In het kader van de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City heeft Feyenoord een bijzondere samenwerking opgezet met City in the Community, de maatschappelijke tak van de Engelse topclub. Deze unieke samenwerking had als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren op het gebied van maatschappelijke impact. Een delegatie van Feyenoord reisde hiervoor afgelopen weekend af naar Manchester.

Samenwerken voor maatschappelijke impact
De samenwerking tussen Feyenoord en City in the Community benadrukt hoe voetbal een krachtige motor kan zijn voor maatschappelijke verandering. Internationale samenwerkingen zoals deze tillen de impact naar een hoger niveau. Waarom we deze samenwerkingen opzoeken? "Onder andere om de deelnemers aan de sociaal-maatschappelijke projecten in Europa een unieke ervaring te geven door ze kennis te laten maken met mensen uit een ander land en andere cultuur", aldus Ton Strooband, manager Social Impact and Development.

Met deze samenwerking toont Feyenoord opnieuw haar inzet om niet alleen op sportief, maar ook op maatschappelijk vlak een verschil te maken. De opgedane ervaringen zullen worden meegenomen naar Rotterdam, waar Feyenoord haar eigen maatschappelijke projecten verder blijft ontwikkelen.

Inspireren, leren en verbinden
De samenwerking begon op het binnenveld van de City Football Academy. Hier vond de ‘City Degree Session’ plaats, een professionele training die maar liefst 38 jongeren tussen de 18 en 23 jaar samenbracht. Maar deze sessie draaide om veel meer dan alleen de bal. Het was een les in zelfontplooiing, doorzettingsvermogen en de onverbrekelijke link tussen sport en persoonlijke ontwikkeling.

"Het is fantastisch om tijd door te brengen met de medewerkers van Feyenoord en te leren van de expertise die Feyenoord heeft. Feyenoord heeft ons ondersteunt tijdens de City Degree Session en organiseren vaker dit soort uitwisselingen. Het is iets wat wij ook vaker willen gaan doen om onze jongeren meer kansen te bieden", zo vertelt Jonathan Pauley, education manager City in the Community.

Later die dag bezocht de delegatie een basisschool waar kinderen tussen de 5 en 11 jaar deelnamen aan een interactieve les. De trainers van City in the Community werkten samen met Feyenoord-trainers en -docenten om de jonge deelnemers een inspirerende ervaring te bieden. De glimlachen van de kinderen en hun enthousiasme onderstreepten sport en educatie hand in hand kunnen gaan.

Jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling
De tweede dag had een focus op jongeren die extra steun kunnen gebruiken. Tijdens de City Inspires Session kregen 16 middelbare scholieren de kans om hun eigen potentieel te ontdekken. Ze leerden belangrijke levensvaardigheden en hoe ze betrokken kunnen blijven bij hun opleiding, met extra aandacht voor mentaal welzijn.

De samenwerking werd afgesloten met de City BTEC Session op een van de trainingsvelden van City Football Academy. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar combineerden hier voetbaltrainingen met klassikale lessen. Dit programma biedt hen de kans om hun passie voor voetbal te combineren met hun opleiding en zo hun toekomstperspectieven te vergroten.

Delen

Reacties

Misschien kan BNNVARA aan dit soort initiatieven ook eens een uitzending wijden, maar dat past niet in hun straatje, want daar halen ze geen hoge kijkcijfers mee,
Inderdaad en nog eens wat Feyenoord sociaal maatschappelijk in Rotterdam Zuid doet.