hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord - FC Twente • 2-0 [FT]

Twan

Feyenoord heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Twente. Orkun Kökcü schoot in een moeizame eerste heft in de 42e minuut raak voor de Rotterdammers uit een prachtige vrije trap. In de blessuretijd van de eerste helft moest FC Twente speler Cerny met een directe rode kaart het veld verlaten na een overtreding op Dilrosun. In de tweede helft domineerde Feyenoord en liet Twente zich terugzakken met tien man. Dávid Hancko scoorde de 2-0 uit een kopbal en bepaalde daarmee de eindstand in het voordeel van de Rotterdammers.

Feyenoord - FC Twente 2-0

42' 1-0 Kökcü
64' 2-0 Hancko

45+2' Rode kaart: Cerny

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (79' Wieffer), Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Timber, Kökcü (68' Paixāo); Szymański, Giménez (79' Danilo), Dilrosun (61' Wålemark).

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers (46' Rots), Pröpper, Smal; Zerrouki, Kjolo (58' Brama), Vlap (46' Pleguezuelo); Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan (58' Tzolis) (66' Salah-Eddine).

Praat mee over de wedstrijd in de reacties hieronder.

Delen

Reacties

Hancko en Timber goed; Kokcu goede goal, Gimenez te wild en Paiixao te weinig lef (tip: verdedigers Pakjezo aan)》
Paixāo, Wålemark en Wieffer vallen ontzettend tegen. Ik weet dat Wieffer op de weg terug is na een blessure, maar hij mag nu langzamerhand opstaan en zijn plek claimen. Het feit dat Arne Slot ervoor kiest om met Geertruida op 6 te spelen is veelzeggend.

Als Feyenoord 1ste wordt in deze poule, dan komt in januari zeker een speler erbij voor de 6 positie en dan gaat het echt moeilijk worden voor Wieffer.
Beetje eigenaardig.
Dilrosun laat werkelijk niets zien, maar Walemark vindt je tegenvallen.
Die zorgt er in ieder geval voor dat het veld breed blijft.
Waarom denk je dat Arne Slot Dilrosun of Jahanbaksh verkiest boven Walemark.
Nadat Geertje als controlwrende middenvelder ging spelen kregen we controle.
Door de rode kaart wordt het wat genakkelijker, maar Feyenoord speelde de man meer goed uit.
Na een matige start goed gecontroleerd en terecht gewonnen.
Sp was over de hele wedstrijd zeer redelijk.
Opvallend .... alle keren dat Geertruida als controlerende middenvelder speelde, 5x, hielden we de 'nul'! Geertruida speelde redelijk vandaag maar viel me aan de bal toch wat tegen want hij kan dat echt veel beter hebben we al kunnen zien. Misschien wordt het tijd om Wiefer op '6' te gaan laten starten zodat Geertruida op RB kan???
Hancko absolute uitblinker vandaag terwijl ook Rasmussen vrijwel foutloos speelde hetgeen ook 'n optie kan zijn. Verder waren er teveel die niet goed in de wedstrijd zaten en veel onnodig balverlies leden. Eigenlijk best ongebruikelijk voor teams van Slot. Afijn donderdag weer 'n belangrijke pot waar 3 punten 'n must zijn.
Wil hem absoluut niet afzeiken en natuurlijk heeft hij lekker de tijd nodig in een nieuwe leefomgeving. Vind het alleen heel jammer dat Paixão met zijn bravoure niet op zijn minst lekker de tegenstander durft op te zoeken bij een gelopen wedstrijd. Koos telkens voor de veilige bal terug.
Slimme zet van Slot om Hancko linksback te zetten. Geertje gaf de verdediging en het middenveld wat meer stabiliteit. En Gimenéz is toch iets meer aanwezig, en agressiever als Danilo. Ondanks dat de passing nog wel iets zuiverder mag, winnen we gewoon van Twente.
Gimenez mist 4 opgelegde kansen. Nou kan dat een keer gebeuren maar het is wel waar eigenlijk zijn kracht ligt. Allemaal leuk en aardig dat 'optisch' aanwezig zijn maar hij is als aanspeelpunt voetballend gewoon minder dan Danilo. Alleen weigeren velen dat te zien omdat de populariteitskeuze al weer gemaakt was voordat beide spelers een wedstrijd gespeeld hadden.
Waarbij Unnerstal 2x geweldig keept.
Tegen pak hem beet Mulder gaan ze er allebei in.
Rutger van harte gefeliciteerd met je wedstrijdbal!
Over Paixao hoeven we het voorlopig niet meer te hebben.
Bij vlagen goed spel, maar ook vaak genoeg slordig. De vleugel aanvallers blijven achter met de rest van het team en maakt ons vleugellam. Al met al een lekkere overwinning!
3 punten dat is het belangrijkste, maar het moet echt veel en veel beter. Werk aan de winkel voor Slot maar dat is hem wel toevertrouwd. Jammer dat de selectie zo laat bij elkaar is gekocht. Hancko en Timber geweldig, jammer van Santi zijn kansen maar Unerstall stond fantastisch te keepen. Die had ik graag bij ons gezien.
Ook een prima keeper als hij in vorm is. Vandaag prima gedaan.
Winst is wat telt. Kan me geen reet interesseren hoe. Als je kampioen wilt worden moet alles uit de kast gehaald worden. Dat mooie voetbal komt wel met de resultaten
Hancko de zomeraankoop die mij het meest overtuigd tot nu toe.
Hancko en Timber vind ik beide top aankopen (mag ook wel voor het geld 😉). Rest moet het nog laten zien, Danilo ‘best of the rest’ so far.
Gewoon belangrijke overwinning, timber en Hancko geweldig. Mooie goal kokcu.
Misschien ligt het aan mij maar word het niet een keer tijd voor wieffer in de basis? Vind dat ie goeie overzicht heeft en sterk aan de bal is.
Wat een schijtbakken tactiek van slot zeg.
5-3-2 tegen fc Twente kom op zeg jongens!
Het is gewoon een subtoppertje uit de eredivisie. lopez erin en weer terug naar 4-3-3 hoor, want dit gaat nergens over.
Reageer nou naar je eigen clubje want dat duidelijk niet feyenoord
Want 5-3-2 is per definitie schijtbakken tactiek? De halve wereld voetbalt zo en het kan heel aanvallend zijn. Ook aanvallender dan 4-3-3. Ligt allemaal aan de invulling.
Het is weer ontluisterend slecht in het begin van de wedstrijd.
Zoveel onrust. We houden bal nauwelijks in ons bezit
hebben geen goede verdedigende middenvelder.
Dat is niet de reden dat iedere bal door willekeurig welke speler zomaar werd ingeleverd
De topvorm van de start van het seizoen die Gimenez liet zien zwakte de laatste wedstrijden af. Hoop dat hij heel snel zijn niveau weer oppakt.
Eindelijk beginnen met Gimenez! Ben benieuwd hoe het uitpakt. Had liever ook walemark erbij gezien.
Feyenoord krijgt het moeilijk tegen Twente maar winnen is mogelijk. Laat ik positief blijven
Ik zou zelf nooit met Hancko zijn gaan schuiven. Hij is de afgelopen 5-6 wedstrijden je beste speler. Ook Geertruida zou ik niet weghalen als rechtsback. 3 linksbacks op de bank. Als ze niet fit genoeg zijn voor 90 min, dan zou ik er 2 45 minuten elk laten spelen.

Het verbaast mij ook dat Kokcu start. Dat had ik niet verwacht na donderdag. Maar had liever alsnog Wieffer voor hem gezien voor wat rust en gewoon Szymanski op 10. Gooi dan Paixao of Walemark op de vleugel met Dilrosun.

Ik vertrouw in Slot, maar deze opstelling had ik echt in geen 100 jaar zien aankomen.
Maar de allerbeste wedstrijd van Hancko was z’n eerste. Als linksback……
Individueel misschien wel ja. Maar als onderdeel van een team is hij van veel groter belang in het centrum.
Een soort 532 of 352 met Geertruida als extra middenvelder, eindelijk!
Ook wel verstandig om dat momenteel te doen, zo lekker gaat het laatste tijd niet. Iets meer zekerheid nu dus
Cerny tegen Pedersen, dat wordt weet wat
Denk dat Cernu vanaf rechts zal spelen.
Jammer geen walemark maar Gimenez krijgt de kans dat is mooi.
Hoop nou is een keer echt dat ie met Gimenez begint, want die Danillo raakt geen pepernoot meer.