Primeur Bevestigd
nino-feyenoordweb

Twitter FluminenseFC | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord gaat zich melden voor Nino

FeyenoordTM

Feyenoord gaat op zeer korte termijn concreet worden voor de komst van Marcilio Florencio Mota Filho, kortweg Nino genoemd. De centrale verdediger moet overkomen van het Braziliaanse Fluminense.

De 26-jarige rechtspoot geldt binnen Feyenoord als kandidaat-opvolger van Lutsharel Geertruida, die voor een recordtransfer naar RB Leipzig staat. De 1.88 meter lange Braziliaan vertegenwoordigt een ingeschatte marktwaarde van zeven miljoen euro.

De Rotterdamse club heeft eerste voorwerk al gedaan om Nino naar de Havenstad te halen. De rechtspoot staat tot eind 2024 onder contract in de Braziliaanse Série A en is in het huidige momentum van de transfermarkt zeker haalbaar voor Feyenoord.

Nino komt uit de jeugdopleiding van Criciúma Esporte Clube waar hij uiteindelijk 53 duels voor uitkwam. Zijn echte doorbraak beleefde hij bij Fluminense, waar hij inmiddels 217 duels voor op zijn naam heeft staan. Nino ontpopte zich in Rio de Janeiro tot aanvoerder.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als hij speeltijd wil krijgen, is de consequentie dat hij salaris inlevert. 020 is en blijft gevoelig.
Overigens heb ik ook mijn bedenkingen over (het kapsel van) Zerroucki, maar als hij gaat voldoen, zal ik mijn bezwaren maar moeten laten varen.
Whahahaha, degenen die denken dat Ziyech een mogelijkheid zou zijn..,.qua transfersom zou het misschien mogelijk zijn, Chelsea zal waarschijnlijk niet meer vragen dan 10 tot 15 miljoen. Maar wat Feyenoord hem bruto kan/wil betalen, kan hij bij die andere club netto krijgen. Nog afgezien van het feit dat een aanzienlijk deel van het legioen hem niet zal pruimen
@FTM Kunnen we die Babadi van psv (nog 1 jaar contract) niet een goed contract voor schotelen? Wat een speler is dat zeg, speelde tegen ons uitstekend en vanavond tegen Sturm speelde hij zelfs nog beter!
Stilte voor de storm?? (het is zo rustig vandaag.....heb mijn adrenaline rush nodig, haha)
Als ze toch Nino kopen, laat ze dan gelijk Guga (rechtsback) van Fluminese kopen. Ook een fijn spelertje. Ben je voor 2 spelers voor 10-12 mil klaar
Nog niet zo aan gedacht, maar zeker geen heel gekke naam. Verpietert zo toch ook maar en zal echt wel willen spelen en zal bij ons niet misstaan op 10. Vraag blijft wel of er budget genoeg is hiervoor. Ben bang dat dat niet genoeg zal zijn
Wees nou eens realistisch man. Hij verdient 8 miljoen, kan in de zandbak waarschijnlijk nog meer verdienen. PSG wilde hem vorig jaar. Hij heeft bij Ajax gevoetbald, wat gevoelig ligt. En hij is de medische keuring niet doorgekomen vanwege waarschijnlijk knieproblemen.

Dus wellicht maakt Feyenoord een kans bij een kreupele Ziyech idd.
Die jongen kan bij ons een belangrijke speler worden, op ze favoriete positie, onder slot in de CL dus is helemaal geen gek idee. Mag weg dus zal minder moeten kosten dan ze marktwaarde en geloof mij als hij zou komen zou jij het ook toejuichen
Als die zo graag naar de zandbak had gewild had ie er al gezeten denk je niet? Misschien wil hij zelf ook weer erg graag aan voetballen komen en wil daarom misschien ook wel flink zakken in salaris. Een medische keuring is natuurlijk wel een momentopname. Met een kleine tijdelijke blessure kun je net zo goed niet door een keuring komen
Hij ging naar de zandbak een tijdje terug, maar werd afgekeurd tijdens de medische keuring...
Tuurlijk wordt salaris lastig maar zeg nooit nooit. Beetje hopen mag hoor en dit is helemaal geen verkeerd idee. Multifunctioneel
Ik laat het maar aan Slot en de zijnen over, ik hoor velen zeggen middenveld deugt niet wieffer kan het niet. Zerrouki al afgeschreven, ik moet het allemaal nog zien als de aanval gewoon op orde is. Ik geloof nou eenmaal in waar we mee bezig zijn.
Eind van dit seizoen zijn we allemaal lyrisch over Zerrouki. En zelfs Willem van Hanegem geeft aan dat Wieffer en Zerrouki prima samen kunnen spelen.
Nino komt toch pas als Geertruida weggaat ? Zou zomaar kunnen dat Geertruida blijft
Zelfs als ie niet weggaat, kunnen we gewoon met Geertruida op rechts spelen.
Lijkt me dat Feyenoord als Geertruida vertrekt eerst werk gaat maken van een rechtsback.

Dat heeft veel meer haast. Op RCV hebben we Trauner (onze captain nota bene) en Beelen.

En voor onze vriend Nino een werkvergunning heeft zijn we ook weer even verder. Los van het feit dat de Zuid-Amerikaanse spelers een flinke aanpassingstijd nodig hebben.

Kortom: eerst de echte vervanger van Geertruida (een rechtsback), daarna deze concurrent voor Trauner en Beelen.
Zit er al iemand in het vliegtuig naar Brazilie ?
Vast wel. Er gaan dagelijkse vluchten naar Brazilië.
@ftm, enige kans dat Vitik komt en wordt herenigd met Hancko?
Ik denk dat de krullenbol met eredivisie verleden en de kwaliteiten die Geert heeft mazraoui is onze oud ajakkesied schuift ook het middenveld in
Gaat om een rechtsback zónder eredivisie-ervaring.
Later schreef Rutger ook eentje met.

Wat ik las hier...
Mazzraoui wordt gewoon eerste keus bij bayern heeft vorig seizoen zelfs met een blessure veel gespeeld. Dus nee
Uhhhh....ik denk niet dat Mazraoui akkoord gaat met een salarisverlaging van 6 miljoen naar 2,5 miljoen.
Ik zou als ik Nino was een goede sleidingsbroek kopen ! Aangezien we nog best veel wedstrijden op kunstgras gaan spelen!
Zoveel Eredivisieclubs met een kunstgrasveld zijn er gelukkig niet meer.
Ik ben geen fan van deze speler. Mist snelheid en vind zijn handelingssnelheid te laag. Daarnaast is hij 26 jaar wat ik in dit geval aan de hoge kant vind.

Vitik en Hilgers zijn betere opties.
Ik denk ook inderdaad dat een bankzitter van Twente beter is dan de captain van een Braziliaanse topclub.
Zeker in de Champions League is ervaring cruciaal in een elftal, in het kader van een evenwichtige leeftijdsopbouw van de selectie.
Hilgers heeft zich helemaal niet ontwikkeld de afgelopen jaren.

Laten we blij zijn dat we hem niet gekocht hebben toen. Was een miskoop geweest.
Maar ligt dat alleen aan speler of ook aan technische staf die hem blijkbaar niet heeft kunnen uitdagen??
Jaap vindt wat maar kent Vitik niet, behalve van YT en Hilgers speelt gewoon nog bij Twente op zijn 22e.

Nino is niet langzaam en zijn handelingssnelheid is prima. Het is geen middenvelder in de kleine ruimtes dus waar maak je je nu eigenlijk druk om?

Heb vertrouwen, de scouts weten echt wel wat ze aan het doen zijn.
Martin Vitik heb ik nu twee keer zien spelen en het is echt een groot talent. Daarnaast kan hij mede door zijn snelheid met ruimte in de rug spelen.

We gaan het zien wie er wel of niet komt.

Ik heb ontzettend veel vertrouwen in de scouting en ons clubje. Op naar een mooi seizoen!
26 jaar , dan ben je als voetballer in de beste jaren van je voetballeven
26 te oud er zijn mensen die het werkelijk niet begrijpen zeker als je Hilgers boven deze speler plaatst. Ik zou zeggen kijk een beetje beter naar de Braziliaanse competitie dan had je beter geweten
Ik las dat hij de snelste centrale verdediger is van de hele Braziliaanse hoogste divisie, dus langzaam is hij allerminst.
Zijn startsnelheid is niet geweldig, maar als hij op stoom komt, is hij idd aardig snel.
Wel enthousiast over deze jongen. Frank stout had leuk stukje op Twitter gezet over hem
IS DEST GEEN OPTIE WANT BARCA GAAT CONRACT ONT BINDEN IS TOCH EEN PRIMA RB MET DE NODIGE ERVARING ZOWEL EREDIVISIE EN CL
Salaris past wsl niet in ons salarishuis.
Zou die wat moeten inleveren maar niet geheel ondenkbaar.
En jij denkt dat Feyenoord dit niet is nagegaan?
Ik vertrouw op de scouting. Het lijkt een goede ervaren verdediger met een mooie tackle en zijn snelheid lijkt prima in orde. Hij is captain, dus zal wel over een goede persoonlijkheid en mentaliteit beschikken en hopelijk wat zuid Amerikaans gif :) Het is duidelijk dat ze in zuid amerika niet naar het voetballende aspect kijken bij verdedigers, maar ik neem aan dat dit goed zit.
Ben erg benieuwd wie die krullenbol is waar ftm over heeft gehint.
Dit ook omdat hij vandaag heeft aangegeven dat Feyenoord naar rechtsback kijkt met een eredivisie verleden.

na mijn mening kan dat niet die krullenbol zijn. maar we laten ons verassen!
Volgens mij zei FTM dat hij geen eredivisie verleden heeft. Hij zij ook, niet specifiek voor de RB positie, dat er nog wel meer uit zuid Amerika verwacht kon worden
Ik kan wel enthousiast worden van deze speler plus een extra gevaarlijke speler voor de standaard situaties is helemaal mooi vind dat we daar nog te weinig uithalen.
Alleen maak ik me toch meer zorgen over de rechtsback positie en een nummer 8.
Aangezien Pedersen vaak makkelijk overlopen word.
En met Zerrouki en Wieffer totaal geen balans is op het middenveld.
helemaal eens wat betreft rechtback. Ik denk dat Pedersen op zich wel ok is, maar als die geblesseerd raakt moet je met Kasanwirjo CL in. Lijkt me verre van ideaal.

Middenveld met Zerroouki en Wieffer lijkt me niks mis mee. Zerrouki heeft best wat creatitiveit. En Wieffer is gewoon een goede CM. Ben meer benieuwd wat er voor Bullaude terug gehaald wordt. Ik denk dat Stengs voor 10 is gehaald, maar ben ik nog niet van overtuigd, alhoewel hij vrijdag best goed speelde.
https://twitter.com/fluminense_eng/status/1684188190997970946?s=46&t=HXHgISxUOk1o2yuhrxe_DA

Voor alle “ vantevorenafbranders “
Voorop gesteld, ik ken hem niet. Ik heb meerdere filmpjes gezien en ik vind her moeilijk een goed oordeel te geven. Hij lijkt snelheid tekort te komen waarsoor hik veel slidings moet maken, waarvan een aantal "op het randje" zijn. Wanneer hij de aanvaller voor zich heeft wint hij zijn duel vrij makkelijk. Over zijn passing is uit de filmpjes weinig te zeggen, de verslagen zeggen dat die wel in orde zijn. Aanvallend is hij een goede kopper en kan dus zeker van waarde zijn.

Voor een 16 maanden contract vind ik 7 miljoen best veel. Mogelijk weet Feyenoord dat hij voor minder te halen is. We gaan het zien
eens best aan de trage kant dus er moet n snelle back om hem heen staan .
wel n kast van n vent

maar 7 miljoen is te veel max 5 miljoen voor hem
Waar hebben jullie het over met “traag”?

Als je goed kijkt moet hij een grotere afstand overbruggen dan de rappe aanvaller die hem vaak al voorbij zijn omdat z’n teamgenoten een gat hebben open gelaten.
Kortom, hij heeft juist de snelheid om de betreffende aanvaller nog in te halen en dan soms (lang niet altijd) met een sliding de bal te veroveren.
Ik vind hem totaal niet traag ogen. Hancko is ook niet de allersnelste maar snel genoeg om bij de bal te komen en te herstellen waar nodig al dan niet met een sliding.

Speler ziet er fit en snel uit en heeft veel kracht en lijkt niet bang te zijn om een actie te maken. Alle vertrouwen dat dit goed komt!
Ik begrijp best dat zo’n compilatie filmpje wat “spectaculair” gemaakt moet worden.
Maar ik zie alleen maar slidings , een verdediger die maar aan het glijden is vind ik normaal gesproken niet zo sterk. Lijkt ook wat startsnelheid te missen.
Lijkt aanvallend wel goed te koppen.
Ik ben nog niet overtuigd, maar ga er toch vanuit dat de scouting, deze man grondiger heeft bekeken. Die hebben het vast goed in kaart.
We gaan t zien.
Mag toch hopen dat er nog een 8 en een back komt. Wieffer heeft niet de handelingssnelheid voor die positie. En Wieffer/Zerrouki kan je altijd nog in de verdediging zetten als Trauner geblesseers is en Beelen niet goed genoeg blijkt. Vind dit weer niet slim, net als het halen van Zerrouki.
jep, ik snap ook niet dat je Van Beelen, Van der Belt en Kasanwirjo (en vorig jar Tabouni) haalt. Volgens mij halen zij alledrie niet het niveau dat je in CL op de bank wilt hebben. Dat soort spelers is leuk als je nog een KKD-team hebt, maar dat hebben wij niet, en dus komen zij ook behoorlijk stil te staan, omdat ze geen minuten maken. Dan had ik toch liever over hele breedte wat sterkere bankzitters gehad

Hendriks weet ik ook niet of die het aan kan. Het lijkt in ieder geval als je behoorlijk wat zwakke plekken hebt bij blessures.
Zag net een filmpje Paixao vs Nino en daar schrok ik wel van. Op de 1e meters erg traag, net als Trauner, dus daar ben je erg kwetsbaar en lever je in t.o.v. Geertruida. Ik hoop natuurlijk dat ik er helemaal naast zit.
Ik heb het gezocht, maar niet meer gevonden. @kantoona heeft het ergens op twitter geplaatst. Cortiba-Fluminense
Okay, thanks!

Maar dan heeft Nino het dus alleen lastig tijdens de trainingen. ;-)
Misschien voel voel je je beter na een bezoekje aan club OQ aan de 's Gravendijkwal?
Lijkt mij wel een topper... sterk , goed koppen en lijkt mij een beer van een,gozer.
Draagt de band dus moet wel wat kunnen lijkt mij.
@FTM enig idee of misschien gehoord of hij Engels kan, of net zo weinig als Paixao
Teveel geld voor 1 jaar contract.
Misschien de enige reden waarom hij voor Feyenoord haalbaar is.
Want er staat ergens hoeveel hij moet kosten?
Moet aan saidi denken qua tackles. Hoop niet teveel pingels. Ziet er wel prima uit maar ehmm gaat trauner dan banken?
Trauner is aanvoerder dus denk het in eerste instantie sws niet
Ik denk niet dat de aanvoerder van Fluminense naar Feyenoord gaat om daar op de bank te zitten.. die zal dus vast wel bepaalde perspectieven op speeltijd te horen krijgen
Dat is ook weer zo. We gaan wel zien hoe het verloopt. We krijgen in ieder geval een betere aanvoerder dan die van onze concurrent dat is al duidelijk 😝
Ik denk dat Nino wel een serieuze concurrent van Trauner en back up van Hancko kan worden. Wat ik aan informatie vind is hij niet alleen kopsterk, maar ook positioneel goed en een behoorlijke opbouwer. Aan de andere kant hebben ze toch ook al Beelen gehaald als back up voor Trauner. Die wil je toch ook speeltijd geven. Belangrijker nog is denk ik de invulling van de rechtsback positie. Dat is toch de positie waar Geertruida heel goed invulling aan geeft door aan de ene kant uitstekend te verdedigen en aan de andere kant ook goed door te schuiven naar het middenveld en waar nu een gat valt.
Ziet er goed uit
Kan me alleen niet voorstellen dat een fitte trauner straks op de bank zit
Als het Feyenoord lukt om Nino te halen zal dat wel echt een bizar knappe prestatie zijn. Ik volg de Braziliaanse competitie al een tijdje en vond het altijd onbegrijpelijk dat de Europese topclubs niet achter deze speler aan zaten. Hij is sterk, op de juiste momenten verdedigend weergaloos en is enorm kopsterk. Daarnaast is hij de aanvoerder en echte leider van het team. Samen met Hancko heb je echt een CL waardig centrum. Of hij het net zo goed als Geertruida gaat doen is lastig te zeggen maar de voortekenen zijn heel positief.
Maar rechtsback mag je daar al iets over zeggen waarschijnlijk niet of is er nog niks concreets en is het beter dan pedersen ftm
@FTM Adalberto Carrasquilla op onze scountingslijst?
@ftm mss idee om vitik als back te halen
Erg veel sneue reacties. Beter filmpje onder het artikel gezet. Veel kijkplezier.
Hij moet bij hoekschoppen mee naar voren zie ik wel.
Hij is goed in koppen, een man uitschakelen maar opbouwen kan hij dat ook? Dat moet degene die gekocht wordt kunnen in het systeem
Daar zal de scouting vast naar gekeken hebben denk je niet?
Jammer dat iedereen meer waarde hecht aan zo’n filmpje dan aan de scouting. Als je wat research doet zie je bijvoorbeeld dat hij ook een hele mooie lange cross pass in huis heeft. Lijkt mij een mooi wapen. Senesi lange bal op sinisterra tegen Marseille ga ik nooit meer vergeten
Bedankt, je zei geloof ik ook dat er 2 vervangers voor Geertruida gehaald zou worden. Weet je waarom eigenlijk? Is dat omdat Kasanwirjo niet goed genoeg is, of gaat Pedersen misschien ook weg?
Ik denk eerder hetzelfde wat ze bij kokcu hebben gedaan twee vervangers zerrouki en belt dat ze dat ook bij Geertruida doen omdat je ze niet 1 op 1 kunt vervangen dus kopen ze 2 spelers voor hun op het verlies van die 2 topspelers te verzachten
ik kan van immers bahia en diemers ook leuke filmpjes maken .....
Bizar. Dat borderline-achtige gedrag zie ik vooral bij ons cluppie.
Oogt inderdaad wat 'traag' en 'log'. Ik begrijp dat je niet zomaar aanvoerder wordt van Fluminense. Toch overtuigd de videocompilatie me totaal niet. Maar laten we vertrouwen op de kenners / scouts die hem goed bekeken hebben.
Wat een commentaar weer op een aankoop, niet normaal meer.
Zou er een speler bestaan die aan alle wensen/eisen voldoet?
En zo ja: dan zal er wel commentaar op zijn transfersom zijn.
Misschien wel eens leuk om iemand een kans te geven voor hij afgebrand wordt?!!
Die gvardiol lijkt me wel wat...
We hebben Hancko al op lcv😉
Qua spel lijkt die echt heel erg op hancko ja daar heeft ftm wel gelijk in vind ik. Vraag me wel af hoelang dat duurt met zijn werkvergunning, weet nog van vorig jaar dat spelers uit de EU hun werkvergunning altijd zo lang duurt. Kan jij daar antwoord op geven? @ftm
Uit de EU. Je bedoelt van buiten de EU. Kan binnen een week.
Gimenez moest eerst naar Nederland reizen voor keuring en ondertekening. En vervolgens weer terug naar Mexico voor de verblijfsvergunning. Dat is een lang verhaal, hopelijk kan het hier sneller.
El nino zou wel eens voor een hete Rotterdamse nazomer kunnen gaan zorgen...😎
https://youtu.be/BbQakPH57xk moest echt meteen hier aan denken lol
Geertuida vasthouden tot Nino speelgerechtig is, gaat ook wel tijd overheen voordat hij zijn vergunning krijgt en de Apotheker is ook nog niet fit genoeg, gaat je straks nog punten kosten die transferperiode
Geertruida traint al met de reserves. Slot heeft hem al buiten de groep gelaten
Hij zal ongetwijfeld iets minder kunnen, anders had een topclub hem al jaren geleden opgehaald. Aan de andere kant... aanvoerder van Fluminense word je niet zomaar. Ben benieuwd!
Ik weet het niet. Hij ziet er uit als een beest en in de duels is hij niet te kloppen. Echter komt hij heel traag op gang en heeft ie een hoop slidings nodig om te compenseren.
Hij kan dat ook compenseren van andere spelers...
Van iemand op Twitter die een aantal wedstrijden heeft bekeken:

https://twitter.com/jamel_lange/status/1688601480620617728?s=21

Nino is een pure verdediger. Soeverein in de duels, sterk in de lucht en als het moet spijkerhard. Hij speelt in een team met o.a. Marcelo (ex-Real Madrid) en Felipe Melo (ex- Inter en Juve). Hij is echter aanvoerder van deze ploeg. Dat zegt wel iets. 2/6

Nino is een pure verdediger. Soeverein in de duels, sterk in de lucht en als het moet spijkerhard. Hij speelt in een team met o.a. Marcelo (ex-Real Madrid) en Felipe Melo (ex- Inter en Juve). Hij is echter aanvoerder van deze ploeg. Dat zegt wel iets. 2/6

Ik zie een verdediger die een meester is in het uitschakelen van de spits. Hij is in de één tegen één amper te kloppen, timed zijn ingrepen goed en is fysiek supersterk. 3/6

Op de eerste meters komt hij wat snelheid, maar eenmaal op gang is hij enorm vlug, echt een soort bulldozer. Hiermee is hij in staat om met ruimte in zijn rug te spelen. 4/6

Aan de bal vind ik hem een stuk minder. Hij oogt snel in paniek als hij onder druk gezet wordt, speelt eigenlijk nooit een bal strak het middenveld in en heeft dus zijn teamgenoten dichtbij hem nodig voor de opbouw. 5/6

Met Nino zouden we dus een heel ander type verdediger binnenhalen dan Geertruida is. Een echte, bijna ouderwetse, laatste man. Verdedigend ijzersterk, een leiderstype bovendien, maar voetballend matig. Erg benieuwd of hij daadwerkelijk gaat komen. 6/6
Volgens zijn statistieken is zijn passing juist 1 van z’n grote kwaliteiten
Ik denk dat er een verschil zit tussen (veel) passes geven en passes die mensen bereiken diep op het middenveld. Dat laatste hoort echt bij een Feyenoord verdediger tegenwoordig. Dat betekent uitstellen en hard over de grond inspelen.
Hij doelt denk ik op het feit dat een hoog percentage van zijn passes aankomen
Ja, maar ook dat moet je ook in de context zien. Speelt hij ze breed? Of speelt hij lastige ballen het middenveld in? (Ik zeg niet het een of het ander overigens).

Let wel: het kan zijn dat het beeld op basis van die wedstrijden vertekend is. Het is slecht een stukje informatie.
Hij is een verbeterde versie van Trauner.

Heeft alleen wat tijd nodig wellicht.
Tijd nodig op je 26e en als aanvoerder van een grote Braziliaanse club. Dat staat haaks tegenover elkaar
Aan de speelstijl van Slot, de cultuur, de nieuwe spelers, de communicatie, etc.
Gozer stop eens met je gezeur met tijd nodig. Het is geen geestelijk beperkte ofzo, het is een man van 26 met een gezin. Hij komt niet van mars ofzo.
Huh? Ik schrijf het 1 x. 😂😂

Daarmee bedoel ik om Trauner eruit te spelen. Mocht Trauner snel fit worden...
Lijkt me sterk dat hij voetballend zwak is, lijkt me dan geen aankoop ala Arne Slot