Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

JBR sports photography

Nieuws

"Feyenoord heeft de aanhang meer dan ooit nodig om Lazio te verslaan"

Van de redactie

Feyenoord en Ajax speelden dit weekend geen competitiewedstrijd. Willem van Hanegem begrijpt die keuze niet, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

“Die clubs zijn vast lekker uitgerust voor de wedstrijden in Europa deze week. Maar ik heb al vaker gezegd dat veel spelen juist belangrijk is. Het maakt je sterker en beter. Ajax had na de nederlaag tegen Liverpool snel weer moeten spelen en Feyenoord helemaal".

De Feyenoordlegende spreekt van een mislukt bezoek aan Oostenrijk, met name ook buiten het veld. “Ik ken mensen die hun hele hebben en houwen inzetten om Feyenoord over de grens te zien spelen. Alles hebben ze over voor die club. Wat is het dan triest dat er een groepje rond de club hangt dat er alleen maar op uit is om de boel te slopen”.

Van Hanegem veroordeelt de ongeregeldheden, maar wijst ook op de grote schare supporters die zich goed gedragen. “De mensen die via Feyenoord aan kaarten voor het uitvak komen, krijgen die mogelijkheid alleen als ze zich jarenlang voorbeeldig gedragen. In Europa kopen andere mensen makkelijk kaarten tussen de thuisfans van Sturm Graz of eerder FC Midtjylland en dan begint de ellende. Maar alleen door een klein deel dat uit is op rottigheid.”

‘De Kromme’ vreest dat de UEFA met een forse sanctie komt. “Dan spelen ze straks opnieuw zonder supporters. Dat doet mij pijn. Aan de andere kant denk ik ook: als je te zien krijgt wat in Graz werd geboden, dan mis je ook niet heel veel”.

De passie van het publiek kent volgens Van Hanegem ook een positieve kant. “Het lastige is dat Feyenoord juist de aanhang donderdag in de Kuip meer dan ooit nodig heeft om Lazio te kunnen verslaan. Die Kuip moet volledig achter de ploeg staan, maar zonder rottigheid.” Hij denkt wel dat Feyenoord het lastig krijgt om Europees te overwinteren. “Ik zou er geen geld op durven zetten dat Lazio hier wordt verslagen met 1-0, of liever nog 2-0. Het verbaast mij zeer dat Lazio ook nog punten nodig heeft, want dat is een uitstekende ploeg.” 

Van Hanegem kraakte ook nog een kritische noot over het vertrek van Crysencio Summerville, die afgelopen weekend de winnende goal maakte voor Leeds United tegen Liverpool. “Feyenoord had hem in huis, maar helaas brak hij daar nooit door. Ja, natuurlijk zag je toen al dat hij de pure kwaliteiten had. De club zoekt nu zelfs dat soort spelers, kleine buitenspelers met een snelle actie. Voor de Braziliaan Igor Paixão, klein, snel en behendig, hebben ze zelfs miljoenen neergeteld. Als ik Summerville zie, denk ik: die had Feyenoord op termijn beter gemaakt. Had er alles aan gedaan om die te houden.”

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties