Transfers

Feyenoord houdt Amad Diallo in het vizier

FeyenoordTM

In de zomer van 2021 kwam de naam van Amad Diallo Traoré (20) voorbij in het Maasgebouw. Feyenoord volgt de linksbenige rechtsbuiten van Manchester United nog altijd intensief.

Twee jaar terug was de transfer van Diallo naar Feyenoord al rond, maar de deal ketste op het laatste moment af. De Ivoriaan zou destijds gehuurd worden met een koopoptie, maar raakte tijdens een training van The Red Devils geblesseerd.

De belangstelling van de Rotterdammers in Diallo is door de jaren heen blijven staan. Intern wordt er deze dagen gediscussieerd om een nieuwe poging te wagen om de rechtsbuiten naar De Kuip te halen. Tot nieuwe concrete toenadering kwam het vooralsnog niet, maar dat is zeker niet uitgesloten.

Diallo werd dit seizoen uitgeleend aan Sunderland, waar hij met veertien goals en vier assists hoge ogen wist te gooien. Hij vertegenwoordigt een marktwaarde van 13.000.000 euro en staat tot medio 2025 onder contract bij Manchester United.

🎖️ - Twitteraar @reluctantnicko maakte eerder melding belangstelling uit Nederland voor Diallo. Daar wordt volgens onze informatie Feyenoord mee bedoeld.

🥇 - Door @reluctantnicko werd ook gesproken over een mogelijk langer verblijf van Diallo bij Sunderland. De vleugelspeler zou daar in principe voor open staan, mits hoofdtrainer Tony Mowbray aanblijft bij The Black Cats.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geweldige speler. Zijn ze in Engeland ook echt lyrisch over, niet dat dat alles zegt overigens… Denk wel echt dat dit een speler is die goed bij de speelstijl van Slot past: naast een goed techniek en scorend vermogen stopt hij ook veel arbeid en energie in zijn spel.
Manhoef halen kan op meerdere posities spelen , ongelofelijk talent. Vraag het maar aan Ajax en Feyenoord en scoort veelal in grote wedstrijden !
Adama Traore van Wolves? is tansfervrij. Misschien Reis Nelson weer halen?
Kameraden, ik hoorde Van Hooijdonk bij Studio Voetbal een lans breken voor Manhoef. Ik vind hem een handige en snelle countervoetballer, maar voor ons pressingspel lijkt het me niks.
Wat denken jullie?
Ik denk dat je gelijk hebt. Feyenoord heeft meer baat bij het type Sinisterra. Snel, overzicht, doelgericht maar ook behendig in de kleine ruimte. Die combi is moeilijk te vinden. Spelers in die categorie die ik ken en die misschien haalbaar zijn kun je hooguit huren: Danjuma, Diallo misschien Sinisterra zelf. Ejuke wordt wel eens genoemd, maar die is snel, behendig en een blind paard ;-) Hopelijk komt de scouting nog met een pareltje.
Lijkt me te licht. En inderdaad niet geschikt voor ons type spel. Meer een counterspeler.
Ik zou Manhoef prima bij Feyenoord vinden passen. Zowel bij pressie als bij de omschakeling is een snelle speler een gevaarlijk wapen. Bij pressie tegen een dichtgetimmerde verdediging heb je dan mogelijk mee aan een ander type, maar tegen de topploegen in de CL zullen we lang niet altijd pressie diep op de helft van de tegenstander kunnen spelen. Dan heb ik erg graag zo'n Manhoef in mijn team!
Veel liever Zeballos dan deze jongen. Sunderland is niet het niveau waar wij moeten rond kijken met alle respect. Ook niet geslaagt bij ManU.
als toevoeging; zelfs een Nakamura is meer interessant voor Feyenoord. Huren heeft geen enkele zin. Wij moeten nu kapitaal opbouwen voor onszelf.
Lijkt me op het eerste gezicht onhaalbaar.
1) united heeft een vermogen voor hem betaald
2) doet het goed bij Sunderland dus vast wel een premier league club die hem wil huren. Dan zie ik geen reden waarom hij en United voor Feyenoord zouden kiezen.
Denk ook niet dat hij veel zin heeft in de CL.
Altijd goed om één pint eruit te halen waarom hij wel zou komen. Maar we verliezen een beetje de realiteit uit het oog.

Her zou me in ieder geval hoogst verbazen als hij zou komen.
Niet doen. In Engeland vragen ze belachelijk prijzen.
Engelse spelers zijn altijd duurder, niet echt moneyball. :P
@FTM, ziet Feyenoord kansen voor het aantrekken van spelers die gedegradeerd zijn uit "topcompetities"? Voor buitenspelers bijv. Summerville, Sinisterra, Gnonto, Sulemana (en dergelijke). Wetende dat dit natuurlijk een prijskaartje heeft, maar wie weet hebben spelers afkoopsommen in de contracten staan?
Ik denk niet dat we voor Sinisterra moeten gaan. Die is net weg. Summerville ligt ook gevoelig. Gnonto, ja Slot wilt hem niet.
Maar Championship betaald nog steeds beter dan wat wij doen.
Ergens hoop ik dat een Leo Sauer de kans pakt. Niet omdat hij gratis is, maar we moeten ook de jeugd de kans geven op aanvallende posities.
Espanyol is gedegradeerd en daar loopt met Nico Melamed wel echt een toptalent. Ik heb er zelf een seizoenkaart dus zie hem iedere wedstrijd. Javi Puado (spits/linksbuiten), Keidi Bare ( middenvelder en albanees international) en sergi darder (waarschijnlijk niet haalbaar) zijn verder ook goede spelers.
Lijkt me onhaalbaar, want denk dat Engelse clubs hem ook wel willen hebben, heeft het goed gedaan bij sunderland
Dit ie een parel in wording
Halen en we hebben een (2de sini) op de flanken het liefste kopen zoniet huren
Zeker in de cl hebben we creatieve spelers nodig
Wat te denken van Manhoef en lois Openda dan haal je doelpunten binnen !
zei ik ook al lijkt me nu ideaal zag hem gisteren kasanwirjo en geert flink liet rennen denk dat we bij vitesse best kunnen kijken voor een jong talent met een seizoen op acceptabel niveau of anders hamer erbij denk dat hij ook wel clubliefde kan tonen icm met de champions league in het vooruitzicht
Lijkt me vooral een goede speler voor op de counter. We hebben juist spelers nodig die goed is in de kleine ruimte, omdat vrijwel iedere club inclusief Ajax in de Kuip met 8 verdedigers speelt
Manhoef past totaal niet in een 433 systeem als buitenspeler. Hij speelt goed in 532 of 442 aan de buitenkant met alle ruimte van de wereld op de counter. Bij Feyenoord is het compleet ander. Je hebt een speler met een passeeractie nodig
Ik zeg Simons, Pepi en Diallo voorin :)
Ik bedoel voor erbij... laat de spitsen het maar uitvechten... wil die Pepi wel zien in een goed draaiend elftal
alsjeblieft niet vind xavi nu echt niet een feyenoorder teveel aan het irriteren zie liever zoals hier boven al aangegeven manhoef op die plek
Manhoef mag nog niet de veters strikken van Xavi. Is wel veel haalbaarder ;-) Maar lijkt me meer een speler voor een counterploeg.
Goed punt maar daar moet feyenoord niet aan beginnen die gaat eerder naar chelsea of tottenham beetje last van het vedette syndroom zoals lang en memphis
Valt mee. Hij ging naar PSV terwijl hij bij PsG kon blijven.

Lang is de andere kant van de wereld. Vond zich goed genoeg voor Ajax en wilde blijven, maar ging met tegenzin naar Brugge.
Zal overigens niet naar Feyenoord gaan.
Snap überhaupt niet dat iemand met die naam op de proppen komt.
Dat zal dan wel Regilio of Timmy Simons worden die van hun pensioen terugkomen vrees ik. Xavi is niet haalbaar.
Zolang het geen Silvana is maakt het me geen moer uit.
@FTM hoeveel was die koopoptie 2 jaar terug dan?
Met United is natuurlijk wel te dealen.

Huur + koopoptie van 10 miljoen. Met een terugkoopoptie voor United van 20 miljoen. BIJVOORBEELD.

Maar denk dat salaris wel een dingetje wordt.
Terugkoopoptie zou zonde zijn vooral voor dat bedrag als je dan toch een koopoptie hebt zal ik rond de 15 doen en dan heb je nog altijd de keuze. Als die het echt uitstekend doet kan je dat risico wel nemen vooral als je top 2 eindigt met CL wat volgend jaar een stuk meer oplvert
Als ManU dat zou accepteren zou dat niet slecht zijn. Heb ook het gevoel dat hem verkopen (in plaats van verhuren of zonder terugkoopoptie) niet zo heel lekker zou liggen bij de achterban.
Wederom de intentie met optie tot koop?
Heb hem in de play offs gezien. Bijna al het gevaar van Sunderland kwam van hem maar rolde wel de helft vd tijd over de grond
Doet Igor en Santi ook. Dus zo erg is dat niet.
Is Nelsson of van Hecke een optie ? Zijn beide transfervrij.

Is Borbas nog steeds een optie ?
Nelson heeft volgens mij verlengd
praat over verlenging, maar wilt liefst weg naar mid table team in engeland voor speeltijd.
@FTM summerville, gnonto of sinisterra een optie deze window?
Haha je zal wel gek worden van deze vraag na de degradatie van leeds. Heb m al 20x voorbij zien komen
Hij kan er ook meteen antwoord op geven. 👍
@FTM Zitten ze ook te kijken naar en linksbuiten? Deze speler speelt vanaf rechts, en ik vind Paixão en Wålemark ook het best renderen vanaf rechts
Ik hoop eigenlijk op Isaksen en/of Nakamura.
Die Nakamura is echt heel goed.
Heeft wel potentie maar het komt er nog niet uit.

Bij Rangers speelde die nauwelijks en ook bij Sunderland is het niet bepaald sprankelend.

Je moet juist een speler hebben die er direct staat
14 goals is wel een aardig aantal voor een 20 jarige bij sunderland. Volg sunderland niet maar is wel een jonge speler die je voor meer zou kunnen doorverkopen en ook weer mooi dat feyenoord in dit soort spelers is geinteresseerd jong met potentie zie ook pepi
Ben wat ziek, dus gaat even niet
Beterschap maat! Hopelijk snel weer fit genoeg om ons bij te kunnen praten over alles wat er speelt
Is summervile niks aangezien leeds degradeert of misschien alsnog gnonto
Zal misschien wel een “relegation clause” hebben in zijn contract. Is zeker een goede speler geworden. Vooral Fysiek enorme stappen gezet
Is wel een talent maar denkt zelf waarschijnlijk nu al aan PL-normen als het om het salaris gaat en alle voorspoed ten spijt dat kan Feyenoord niet betalen. En op tijdelijke basis wordt je er ook niet blijvend wijzer van. Laat Arne Slot nou eerst eens Dilrosun of indien hersteld Wålemark eens een kans geven zoals hij vanaf het voorjaar wel met de ook uiterst wisselvallige Idrissi heeft gedaan, terwijl die op huurbasis speelde.
Als je daarin een keuze maakt en de andere speler in overleg uitleent zou ik eerder proberen Ernest Nuamah over te nemen dan Diallo te huren.
N.B. Bij alle euforie is het zinvol om van onderstaand artikel in Trouw kennis te nemen. Een feestje is leuk maar stomdronken transferbeleid gaan voeren in de veronderstelling dat je je uitgaven allemaal wel terug verdient is niet snugger. Dat beweerde Peter Vogelzang 16 jaar geleden nl ook en we weten hoe dat is afgelopen.
Verantwoord wat meer uitgeven dat moet de norm zijn en vooral geld reserveren voor een grote participatie in of overname van het stadion, dat zou het beleid moeten zijn.

https://www.trouw.nl/sport/champions-league-miljoenen-werken-ratrace-tussen-topclubs-in-de-hand~b0536000/
Gelijk heb je. Vele rare reacties hier, alsof de zilvervloot binnengevaren is. We moeten Simons halen of gewoon Sinisterra terug 🙄. Ik heb er alle vertrouwen in dat de directie met beide benen op de grond blijft staan.
Ejuke toen van Heerenveen heeft nog maar contract van 1 jaar in Rusland, bij Hertha afgelopen jaar gespeeld, dat zou een goede zijn voor Feyenoord. Hebben ze ook altijd belangstelling voor gehad. Die zie ik liever komen.
Die kan er vrij weinig van. Nergens potten weten te breken. Typische Heerenveen speler die het daar prima deed maar daarna overal door de mand viel.
Bij hertha gewoon matig gedaan heel eerlijk..
Championsship of Champions League 🤷🏻‍♂️
Ik zou het wel weten, ook al zijn het maar zes wedstrijdjes
Minimaal! Wie weet overwinteren we wel ;p
Zou heel lijp zijn als we deze spelers weten binnen te hengelen. Acht het wel lastig omdat veel andere clubs achter hem aanzitten.
Zou feyenoord een definitieve overname kunnen betalen?
13 miljoen is op zich geen probleem, hebben het geld. Maar denk dat salaris wel flink hoger is dan nu de 'norm' is. Al zal de norm ook wel omhoog moeten als je betere spelers wil halen cq beste spelers wil behouden. Daarmee moet je dan wel vaker CL/EL plaatsing mee afdwingen om dat cirkeltje rond te krijgen.
Het voordeel is natuurlijk dat Feyenoord in de CL gaan spelen. Het is een geweldig podium om daar voor Diallo te spelen. Voor Feyenoord natuurlijk een geweldige verstrekking voor de flanken.
@FTM nu we het toch over jonge buitenspelers hebben. Alan Minda is een geweldige dribbelaar met een goed schot en verdedigende arbeid. Komt ook van de beste club uit Ecuador. Een om in de gaten te houden dus staat hij op de lijst van Feyenoord?
Kokcu naar Man U en Amad betrekken in de deal
Denk niet dat het haalbaar is.Zelfs sunderland heeft meer tebesteden
Dit zou echt een toptranfer zijn.ftm speelt er op dit moment wat concreets in of uitgaand de tranfers?vrijdag weer leuke video met priemeurs?
Onbetaalbaar na zo'n topseizoen lijkt mij. Er zullen genoeg Engelse gegadigden zijn
Het gaat om huur toch? Staat nog niks over optie tot koop bij.
Er staat ook niks over alleen huur. Alleen dat er mogelijk toenadering wordt gezocht.
Dit zou echt fantastisch zijn!! Samen met Igor de backs in de CL n**euken volgend jaar!!
Heerlijk lekker weer speculeren iemand riep saharoui ben ik de enigste die graag manhoef als backup op links zou willen zien
Manhoef lijkt mij prima speler.
Zie jij het gebeuren of verwacht je dat hij toch eerder voor een verblijf in Engeland kiest omdat hij eerder ook al voor Feyenoord koos
Dit is nou zo'n speler waar je een keer een aardig bedrag voor uit moet geven als dat mogelijk is. "ticks all the boxes" zoals ze dat zeggen ben benieuwd
Dat zou FanTasTisch zijn!!! :-)
Gaat om huur met koop of gelijk kopen?
Kan beide kanten opgaan; intentie is om er langer dan één seizoen van te genieten
Toch blijft het wennen dat wij dit soort spelers tegenwoordig kunnen halen, verwacht jij dat de vervanger van Kokcu ook een gigantische klapper gaat worden ?
Hoe groot schat je de kans van slagen? Niet groot denk ik toch. Maja we kunnen dan wel weer CL bieden