elia-blauw-1

Feyenoord.nl

In beeld

Feyenoord in het blauw: een duik in de geschiedenis • Deel 1

Stan

Feyenoord en Castore presenteerden vrijdag het nieuwe blauwe uittenue voor het seizoen 2023-2024. Daarmee komt het tricot nu al in een illuster rijtje aan tenues. De Rotterdammers hebben namelijk een rijke historie met blauwe shirts. 1908.nl duikt in deze geschiedenis en werpt een blik op de seizoenen dat Feyenoord in een blauw tenue verscheen.

2022-2023
Het is niet lang geleden dat Feyenoord in een blauw tenue op het veld verscheen. Sterker nog: vorig seizoen was de selectie van Arne Slot regelmatig in dit blauwe uitshirt met rood en witte accenten te zien. Het tricot zal voor altijd herinnerd worden aan het seizoen dat Feyenoord zijn 16e landstitel in de wacht sleepte.

22-23

2019-2020
In het jaar 2019 presenteerde Feyenoord een blauw uitshirt met fluorescerende lijnen en opdruk. Het was het eerste seizoen dat ‘Droomparken’ (inmiddels ‘EuroParcs’) op de borst van de Rotterdammers verscheen. Helaas was dit tenue minder vaak in het echt te bewonderen: in het tweede deel van het seizoen werd de competitie vanwege het Corona-virus gestaakt. Dick Advocaat loodste Feyenoord uiteindelijk naar een derde plaats nadat Jaap Stam al vroegtijdig opstapte.

19-20

2018-2019
Een jaar eerder heeft Feyenoord ook al een blauw uitshirt, maar dan met accenten in de kleuren van de club: rood en wit. Het is seizoen dat de stadionclub afscheid neemt van twee clubiconen. Giovanni van Bronckhorst vertrekt als trainer na een uiterst succesvolle periode met als hoogtepunt het kampioenschap in 2017. Daarnaast hangt Robin van Persie zijn voetbalschoenen aan de wilgen na een geweldige carrière die begint en eindigt in De Kuip. Ondanks dat Feyenoord dit seizoen een memorabele 6-2 overwinning boekt op rivaal Ajax, eindigt de club als derde.

18-19

2016-2017
In een lichtblauw uitshirt beleeft Feyenoord een onvergetelijk seizoen. Onder leiding van Giovanni van Bronckhorst worden de Rotterdammers voor het eerst in 18 jaar weer kampioen van Nederland. Het is niet eens nodig om een Feyenoord-supporter eraan te herinneren, maar het was Dirk Kuyt die de club op de laatste speeldag met een hattrick naar het kampioenschap schoot. Een opvallend duel dat in dit blauwe uittenue gespeeld werd was de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen, die mede door drie doelpunten van Eljero Elia met 0-5 werd gewonnen. Het is het laatste jaar dat Opel als hoofdsponsor op het shirt te zien is.

16-17

2015-2016
Dit felblauwe shirt met oranje als secundaire kleur is geïnspireerd op de stoeltjes in De Kuip, zo wordt verteld bij de presentatie. Het eerste volledige seizoen onder Giovanni van Bronckhorst kent pieken, maar vooral diepe dalen. Ondanks de terugkeer van Dirk Kuyt weet Feyenoord het voor elkaar te krijgen zeven achtereenvolgende wedstrijden te verliezen. Uiteindelijk wordt het seizoen met de winst van de KNVB-beker en de derde plaats alsnog op een prima manier afgesloten.

15-16

2012-2013
In het tweede jaar onder Ronald Koeman eindigt Feyenoord in dit door Puma ontworpen tenue op de derde plek. Door het seizoen heen zijn er twee varianten van het effen blauwe tricot: een eerste met ASR (dat na 22 jaar de samenwerking stopt met Feyenoord) als sponsor en een tweede versie met het Rotterdamse Diergaarde Blijdorp op de borst. Het is het shirt waarin een nieuwe Feyenoord-held wordt geboren: Graziano Pellè.

12-13
12-13-2

2011-2012
Tijdens het eerste seizoen onder Ronald Koeman draagt Feyenoord ook een (licht)blauw uitshirt. Wie dit tenue ziet kan eigenlijk maar aan een speler denken: John Guidetti, die tot de dag van vandaag wordt gezien als een fenomeen in De Kuip. De Zweedse spits werd mede door een hattrick tegen Ajax topscorer van Feyenoord en schoot de Rotterdammers zo naar een knappe tweede plaats. Een geweldige prestatie van Koeman en zijn selectie nadat Feyenoord het seizoen daarvoor als 10e eindigde in de Eredivisie.

11-12

De foto's van de shirts zijn afkomstig van de website van Footbal Kit Archive

Delen

Reacties

Ach dat nep virus tijdperk. Landstitelkansen door de neus geboord en de finale van de beker. Ik heb dat shirt van 2019-2020 trouwens wel.
Ik heb tientallen aan dat nepvirus zien sterven en ben er zelf ook doodziek van geweest.
Dat maken ze je wijs. Dat komt door die spuitjes die gegeven zijn.
Maar weet je, die discussie ga ik niet nog eens voeren. Ben er wel klaar mee.
Ah, je bent ook een arts?
Helaas, het is onzin wat je zegt. De meeste sterfte die ik meemaakte was nog voordat het vaccin beschikbaar was. Ik zelf werd 9 januari ziek. Via de zorginstelling kreeg ik 13 januari de oproep om me te laten inenten. Helaas was dat te laat, want toen was ik al zwaar ziek, opgelopen op de Covid-afdelingen waar ik maandenlang bijstand verleende. Ik ben twee maanden zwaar ziek geweest.
Bla bla. Ik weet wel beter. Nog niet wakker dan ben je echt niet bij de tijd.
Overigens heb ik je reactie niet gelezen, de moeite niet. Doei!
Nee hoor, ik heb je reactie niet gelezen, alleen de eerste regel. Je hoeft geen arts te zijn om te weten dat het een vooropgezet plan was als je je erin verdiept hebt. Geloof lekker wat je wil geloven van die mensen in de draagstoel die denken dat ze gelijk zijn aan onze lieve heer ;)
Dus ik geloof het verkeerde, terwijl jij niet eens mijn reactie leest?
Oh oh wat ben jij dom ;)

Sterkte met je leven. Doei!
Oh en je wil zo graag het laatste woord en je gelijk halen, bij deze: Ga je gang. Ik ken jouw soort types wel. Ik ga ook niemand meer leren hoe de vork écht in de steel zit, die tijd heb ik gehad.

Je bent mijn aandacht verder na deze niet waard, heb wel wat beters te doen. Nogmaals sterkte.
Toch wel heel vreemd dat je niet in gesprek wilt met mensen die ‘anders geloven’ dan jij. Daar wordt de wereld niet mooier van.
Ik hoor via via dat isaksen in de buurt is van een overstap naar ons Feyenoord. Klopt hier iets van @FTM? Of houd je dat nog even geheim 😉
Mooi overzicht! Het lijkt erop dat blauwe uitshirts Feyenoord extra krachten geven. In deel 2 krijgen we nog het shirt van 1999. Maar we zullen toch ook worden herinnerd aan het witte shirt met een brede blauwe band met daarop HCS met bijbehorende blauwe broek.
Prachtjge shirts
Kleur van de maas & de stoeltjes. Verkoopt beter 😂
🔈🔈 now tadic has left the club , ajax has joined the race for the signature of luka ivanušec: Gianluca Di Marzio
Geen onzin. Deze Italiaans heeft het bijna altijd goed
Check z’n twitter. Hij heeft het niet gezegd.
Dat verandert de situatie dan is het een droeftoeter die dit fake news hier brengt
Sorry jongens het was een grapje. Feyn weekend.
Ja tot een paar jaar terug wel ja.
Inmiddels zit hij nog maar 50% rake hits.

Ik geloof er in ieder geen kl*te meer van, wat die Romano allemaal de wereld in slingert.
Ik mis overigens een bronvermelding.
Alleen een naam is niet bepaald overtuigend.
ga lekker terug naar neuzennieuws.nl
Zie het ze overigens zo doen nu tadic weg is ,en wij traag zijn
Weet niet wat hier van klopt, maar zou het gebeuren komt dat door het eindeloze getreuzel van onze club die niet weten wat doorpakken is